CBR Rijscholen informatie verkrijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »
Raymond Flaar

Raymond Flaar

01/12/2017 21:59:28
Quote Anchor link
Ik ben al tijd op zoek naar een API voor het verkrijgen van informatie wat betreft rijscholen waaronder de slagingspercentages en overige informatie.
Weet iemand toevallig een API hiervoor, ben wel bij de Open Data van CBR gekomen alleen weet echter niet wat ik daarmee moet.

Ik hoop dat iemand mij verder wil helpen hiermee..
Gewijzigd op 01/12/2017 22:01:29 door Raymond Flaar
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:57:13
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2017 22:21:00
Quote Anchor link
Ik heb even snel gekeken naar de open data van het CBR maar hier is niet echt een API voor volgens mij. Wat ik wel gevonden heb zijn CSV bestanden. Deze kunnen met PHP ingelezen worden en desgewenst in een (mysql) database weggeschreven worden waarna je er met SQL relevante informatie uit kunt filteren.

Het beste kun je eens een CSV bestand downloaden en openen in Excel en vervolgens bekijken of hier de informatie in staat waarnaar je op zoek bent. Als dat inderdaad zo is zou je periodiek met behulp van PHP dit bestand kunnen inlezen.

Met php's fgetcsv kun je regel voor regel uit een csv bestand omzetten in een array.
 
Raymond Flaar

Raymond Flaar

01/12/2017 23:14:46
Quote Anchor link
Bedankt, ik wist al van het bestaan van de CSV files vroeg me al af of dat het geen was wat ik zocht.
Met fgetcsv kun ik deze wel in de database inserten.
Heb je enig idee hoe ik dit geautomatiseerd kan maken zodat dit zelf elke keer als er een nieuwe CSV file komt dit automatisch update ?
Want ik wil een submit maken, waar de gebruikers de rijscholen op een rij verkrijgen bv als ze "Amsterdam" intoesten dat ze de rijscholen in Amsterdam verkrijgen met de slagingspercentage, en overige gegevens etc.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2017 23:44:51
Quote Anchor link
Raymond Flaar op 01/12/2017 23:14:46:
Heb je enig idee hoe ik dit geautomatiseerd kan maken zodat dit zelf elke keer als er een nieuwe CSV file komt dit automatisch update ?


Dat wordt een leuke uitdaging. Gelukkig zit er wel enigszins een vast patroon in de bestanden.

Je zou een cronjob kunnen maken die regelmatig deze rss uitleest. Het veld pubDate is in PHP om te zetten naar een DateTime object en biedt dus een methode om te zien of er een nieuw nieuwsbericht bijgekomen is. Dan kan je de titel scannen op "Diploma's" of "Examens" (Not sure welke jij wilt hebben). Indien dit keyword in de titel aanwezig is kun je de link volgen in het link veld. Hier zul je de HTML dan nog moeten scannen om de download link te vinden...

Omdat er ongetwijfeld wat onzekerheden in zitten zou ik een verslag genereren door de code en naar mijzelf laten mailen. Dan zou je in je mail kunnen lezen wat het laatste nieuws was en of er een bestand geimporteerd is.

Toevoeging op 02/12/2017 11:48:21:

Nou omdat ik het wel leuk vond om te doen heb ik hier een opzetje voor je. Garantie tot aan de deur :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
/*
 * Functie om CSV bestanden uit te lezen
 */

function parseCSV($filename)
{

    $row = 1;
    if (($handle = fopen($filename, 'r')) !== FALSE) {
        while (($data = fgetcsv($handle, 0, ';')) !== FALSE) {
            // echo de array. Ga dit aanpassen en opslaan in je database.
            echo '<pre>' . print_r($data, true ) . '<\pre>'; // even laten zien wat we nu hebben!
        }
        fclose($handle);
    }
}


/*
 * Deze functie tracht om van de gegeven url een download link te maken.
 *
 * van:  Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017
 * naar: https://www.cbr.nl/download/opleiderresultaten_01102016_tm_30092017.csv
 */

function guessCBRDownloadLink($url)
{

    $maanden = array('januari', 'februari', 'maart', 'april', 'mei', 'juni', 'juli', 'augustus', 'september', 'oktober', 'november', 'december');
    
    // verkrijg de query string uit de url. Bijvoorbeeld id=1494&utm_source=rss&utm_medium=link&utm_campaign=Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017
    parse_str(parse_url($url, PHP_URL_QUERY), $result);
    
    // explode de variabele "Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017" op de "-" tekens
    $words = explode('-', $result['utm_campaign']);
    
    // zet nederlandse maanden om naar een getal. Bijvoorbeeld 'oktober' wordt 10.
    $m1 = array_search($words[2], $maanden) + 1;
    $m2 = array_search($words[6], $maanden) + 1;
    
    // maak van de datums een DateTime object
    $date1 = new DateTime($words[1] . '-' . $m1 . '-' . $words[3]);
    $date2 = new DateTime($words[5] . '-' . $m2 . '-' . $words[7]);
    
    // gebruik de DateTime objects om de download link te genereren
    return 'https://www.cbr.nl/download/opleiderresultaten_' . $date1->format('dmY') . '_tm_' . $date2->format('dmY') . '.csv';
}


/*
 * Begin met het inlezen van de RSS
 */

$xmlString= file_get_contents('https://www.cbr.nl/downloadrss.pp?accountgroupid=1&categoryids=35');

if(FALSE === $xmlString) {
    throw new Exception('RSS feed kon niet gelezen worden.');
}


/*
 * zet de inhoud van de RSS om in een XML object
 */

$xml = new SimpleXMLElement($xmlString);

/*
 * Doorloop alle nieuwsberichten in de RSS
 */

foreach($xml->channel->item as $item) {
    // pik de titels er tussen uit met het woord Opleiderresultaten.
    if(FALSE !== strpos($item->title, 'Opleiderresultaten')) {
        // sleutel de download link in elkaar voor het CSV bestand.
        $csvFilename = guessCBRDownloadLink($item->link);
        // Verwerk het CSV bestand
        parseCSV($csvFilename);
        // Nu dat we de nieuwste Opleiderresultaten verwerkt hebben zijn we niet meer benieuwd naar de oudere versies
        break;
    }
}

?>
 
Nick Vledder

Nick Vledder

02/12/2017 16:18:03
Quote Anchor link
Misschien aardige tip in verband met onzekerheid met betrekking tot hetgeen in de CSV aangeleverd wordt... Één en ander wegschrijven in MongoDB als document wegschrijven in een collection. Vervolgens kun je er achteraf wat checks op los laten. Het voordeel van MongoDB is dat in de collection zeer gevarieerde reeksen straffeloos kunnen worden weggeschreven. Je hoeft dus niet eerst velden te definiëren zoals in een mySQL database.
 
Aad B

Aad B

03/12/2017 12:34:53
Quote Anchor link
Het zijn gewone gestructureerde CSV bestanden die moeiteloos in een MySQL tabel passen. Daaruit kan je dan opvragingen doen. Het is even zoeken of CBR de structuur en naamgeving van de bestanden (url's) gestandaardiseerd heeft maar dan kan je met cron en als je OS toegang hebt met commandline script MySQL laden en zonodig een foutmelding emailen naar jezelf. Ik doe dat zelf met specifieke vaarweg informatie van Rijkswaterstaat en hieronder een voorbeeld script (linux commandline)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
#!/bin/bash
DATE=`date +%d%m%Y`
URL='https://www.vaarweginformatie.nl/fdd/main/wicket/resource/org.apache.wicket.Application/downloadCsv?layoutId=44688553&berichtType=FTM&from='
URL=$URL"$DATE"
/usr/bin/mysql -uuser -pwachtwoord  -e "delete from vaarweginfo" vaarweginfo
# declare an array called array and define vales
array=( '409364' '409365' '561452' '561979' '562194' '562112' '562203' '562096' '562193' '562238' '562239' )
# wget alle gebieden uit de array.
# wget is geparameteriseerd via .wgetrc in de home directory van de user.
# /home/user/.wgetrc
# header = User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/537.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/23.0.1271.97 Safari/537.11
# header = Referer: http://www.vaarweginformatie.nl/
# header = accept-Encoding: compress, gzip
# header = Accept-Language: nl
# output_document = info.csv
# check_certificate = off
for gebied_rec in "${array[@]}"
  do
    echo '&gebied='$gebied_rec
    REGIO='&gebied='$gebied_rec
    wget $URL"$REGIO"
    /usr/bin/mysql -uuser -pwachtwoord  -e "source /home/aad/import.sql" vaarweginfo
    mv /home/aad/info.csv /home/aad/$gebied_rec.csv
  done
[/script]
Gewijzigd op 03/12/2017 12:48:32 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.