Centos rechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 16:08:29
Quote Anchor link
Hey FOlks,

Ik heb mijn pc verrijkt met Centos 7.

Webserver is nu veel sneller als onder windows en dat maakt het ontwikkelen van PHP applicaties weer aangenamer :-)

Ik zit met een rechten probleempje:

Dit is de situatie:
Apache: gebruiker apache, groep apache
Frank: gebruiker frank, groep frank --> Hiermee ben ik normaliter ingelogd.

Alles werkt goed totdat ik als gebruiker frank via de command-prompt opdracht geef om de symfony cache leeg te maken.

De opdracht die ik opgeef:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
# app/console cache:clear

De foutmelding die ik krijg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
[RuntimeException]                                                      
  Unable to write in the "/var/www/projects/symfony/app/cache/dev" directory


vanuit de map cache: ls -l levert op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
drwxr-xr-x 7 apache apache 4096 17 nov 15:52 dev


Goed ik ben frank en dus geen eigenaar van de dev directory. Lijkt me duidelijk.

Maar wat is de handigste en gebruikelijkste oplossing voor dit probleem?

Hoe Werkt dit op de servers van de providers?
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 21:03:13
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 18:49:17
Quote Anchor link
Zelf zou ik dit via sudo doen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 19:17:15
Quote Anchor link
Sudo werkt inderdaad Willem maar het is nog geen bevredigend antwoord.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 21:19:28
Quote Anchor link
Als je gebruik maakt van virtual hosts, dan kun je in Apache 2.4 met de directive VHostUser bepalen onder welk userid de betreffende virtuele host draait. Dat is wellicht een oplossing die nog net iets sjieker is dan sudo.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 21:37:42
Quote Anchor link
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:39:20
Quote Anchor link
Quote:
sudo groupadd symfonydevloper
sudo useradd symfonysite
# add Frank to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper frank
# add apache to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper apache

chown -R symfonysite:symfonydevloper /var/www/projects/symfony/
chmod -R g+rwx /var/www/projects/symfony/
chmod -R o-rwx /var/www/projects/symfony/

als je new files gaat ftp uploaden dan doe dit
sudo usermod -g symfonydevloper frank
sudo usermod -a -G frank frank

vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.


Gewijzigd op 17/11/2014 22:41:26 door Simo Mr
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:41:24
Quote Anchor link
- SanThe - op 17/11/2014 21:37:42:
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.

Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt. ;-) Dat is trouwens ook het nadeel van de VHostUser-setting. Je moet er dus voor zorgen dat je onder je eigen account minimale rechten hebt.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:45:30 door Willem vp
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:48:34
Quote Anchor link
het beter om een user en group te maken voor je sites.

apache hoort bij die group en jij ook.

dus new gebruikers kunnen niks doen op je site. zij hebben geen schrijf/lezen recht.

Parallels Plesk gebruiken dit systeem voor het administratie van domeinen ;-), en het is wel veilig.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:49:57
Quote Anchor link
> vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.

Je kan ook een "chmod g+s op /var/www/projects/symfony/" doen vóórdat je daar alle bestanden naartoe kopieert (heb je al een directorystructuur dan kun je dat met "find /var/www/projects/symfony/ -type d -exec chmod g+s {} \;" alsnog regelen).

Door het s-bitje op de directory zullen alle bestanden die je aanmaakt automatisch de group van de betreffende directory erven.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:51:00 door Willem vp
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 22:51:19
Quote Anchor link
Willem vp op 17/11/2014 22:41:24:
Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt.


Thuis, geen enkele ingaande toegang van buitenaf.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 23:00:46
Quote Anchor link
SanThe, Die van jou klinkt logisch en makkelijk. Neem aan dat de group niet wheel is?

Ik vroeg mezelf voornamelijk af hoe het dan gedaan wordt bij een shared server, dat antwoord ligt dan waarschijnlijk in de tweede post van Willem: VHostUser's.

Hierbij wordt dan eigenlijk ook de oplossing van SanThe gebruikt? uiteraard zijn het dan geen sudoers..
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 23:13:32
Quote Anchor link
Apache draait onder user/group => santhe/santhe.
Gewijzigd op 17/11/2014 23:14:06 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2014 00:28:49
Quote Anchor link
Dank je SanThe, het lijkt goed te gaan. Simo en Willem jullie eveneens hartelijk dank!
Gewijzigd op 18/11/2014 10:29:22 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.