Checkbox in Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alex L

Alex L

15/06/2011 23:53:50
Quote Anchor link
Zit weer eens vast :P

Ik ben bezig met een klein systeem waarmee ik aangevinkte checkboxen in een array kan duwen en dan naar de database kan voeren om ze te verwerken. Heb al gegoogled maar kon niets nuttigs vinden zover.

De opmaak is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<input type="checkbox" name="category1[]" value="waarde1">
<input type="checkbox" name="category1[]" value="waarde2">
<input type="checkbox" name="category1[]" value="waarde3">


<input type="checkbox" name="category2[]" value="waarde1">
<input type="checkbox" name="category2[]" value="waarde2">
<input type="checkbox" name="category2[]" value="waarde3">


Nu wil ik dus voor iedere category een nieuwe array aanmaken om in de database te duwen. Iemand tips?
Gewijzigd op 15/06/2011 23:54:58 door Alex L
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 17:01:43
 
Marco M

Marco M

16/06/2011 01:23:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cat1
= implode(",", $_POST['category1']);
$cat2 = implode(",", $_POST['category2']);
?>


De variabelen bestaan nu uit een string, gescheiden door komma's, die je dan in de database kan opslaan. Let wel op SQL injection!
Gewijzigd op 16/06/2011 01:24:16 door Marco M
 

16/06/2011 09:12:03
Quote Anchor link
Marco M op 16/06/2011 01:23:59:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cat1
= implode(",", $_POST['category1']);
$cat2 = implode(",", $_POST['category2']);
?>


De variabelen bestaan nu uit een string, gescheiden door komma's, die je dan in de database kan opslaan. Let wel op SQL injection!


Nee, niet komma gescheiden opslaan in de database. Deze reactie van Jelmer past hier precies, al is die in een ander topic geplaatst:
Jelmer rrrr op 16/06/2011 00:24:03:
Als je de categorieën met komma's scheidt kan je er niet zo makkelijk op koppelen als dat je een koppeltabel gebruikt: mysql one to many relation of [http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/]Normaliseren[/url].
Edit: Voordat mensen gaan aankomen met 'jah, je kunt ook serialize gebruiken enzo' (heb er al een op msn), natuurlijk kan dat. Maar dat is dus niet de bedoeling, het werkt onhandig, slecht en is gewoon fout.
Gewijzigd op 16/06/2011 09:55:32 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.