Memory Limit exceeded

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 21:39:41
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik heb een (zwaar) script gemaakt die 4000+ YouTube video's moet scannen en in een database stoppen. M'n probleem is nu het memory limit.

Quote:
Fatal error: Allowed memory size of 209715200 bytes exhausted (tried to allocate 47 bytes) in C:\xampp\htdocs\gamerspawnfeed\Zend\Gdata\App\Base.php on line 380


Ik heb php.ini al aangepast naar 8196M, maar dit lijkt niet te werken... Heeft iemand een oplossing?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:08:54
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/06/2011 21:45:50
Quote Anchor link
Hahaha, als je server meer dan 8 GB intern geheugen heeft, zou het geen probleem moeten zijn.

Je kan er voor zorgen dat je het geheugen zo optimaal mogelijk gebruikt.
Dit doe je door zo efficient mogelijk je processen af te handelen.

Verder kun je natuurlijk in één keer proberen alle 8,000 filmpjes te scannen, maar je kan het ook verdelen in parten van bijvoorbeeld 100 stuks. Je laat het script bijhouden welke filmpjes je al hebt gehad.

Laat een cronjob het script aanroepen en verder gaan bij het laatste filmpje.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 22:05:12
Quote Anchor link
Ik dacht echt dat 16GB genoeg moest zijn voor m'n server... :/

Tevens heb ik al geprobeerd om variables te unsetten, maar zonder succes. Ik krijg een error wanneer ik objects (YouTube API werkt met objects) in een session probeer te zetten. Ook met serialize()
Gewijzigd op 15/06/2011 22:11:42 door Wouter Hardeman
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 22:29:35
Quote Anchor link
Zou je wat code kunnen posten? Niet alles, maar ongeveer dat waarin globaal staat wat je doet (het ophalen, het verwerken, het opslaan)

Ik denk dat je daar een heleboel kan verbeteren, want in principe heb je hiervoor amper geheugen nodig: gewoon één filmpje per keer verwerken, dan hoef je altijd maar data voor één filmpje in het geheugen te houden. En aangezien PHP toch niet threaded is en ik niet aanneem dat je ingewikkelde dingen met curl aan het doen bent, denk ik dat dat prima mogelijk is.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:07:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
function printEntireFeed($videoFeed, $counter) {
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
 foreach($videoFeed as $videoEntry) {
     $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
     foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
        $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
     }
     $query = "INSERT INTO videos (video_id, title, added, updated, private, description, tags, category, viewcount, rating, watch_page_url, flash_url, mobile_rtsp_url, thumbnails) VALUES ('" . $videoEntry->getVideoId() ."', '" . addslashes($videoEntry->getVideoTitle()) . "', '" . $videoEntry->getPublished() . "', '" . $videoEntry->getUpdated() . "', '" . $videoEntry->isVideoPrivate() . "', '" . addslashes($videoEntry->getVideoDescription()) . "', '" . addslashes(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', '" . $videoEntry->getVideoCategory() . "', '" . $videoEntry->getVideoViewCount() . "', '" . serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo()) . "', '" . $videoEntry->getVideoWatchPageUrl() . "', '" . $videoEntry->getFlashPlayerUrl() . "', '" . addslashes(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "', '" . serialize($thumbnails) . "')";
     mysql_query($query) or die($query . "<br />" . mysql_error());
     echo $counter . "<br />";
     $counter++;
     unset($videoEntry);
 }

 // See whether we have another set of results
 try {
   $newVideoFeed = $videoFeed->getNextFeed();
   unset($videoFeed);
 } catch (Zend_Gdata_App_Exception $e) {
   echo $e->getMessage() . "<br />\n";
   if($e->getMessage() == "No link to next set of results found.") {
        return;
   } else {
        printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
   }
 }

 if ($newVideoFeed) {
   echo "-- next set of results --<br />\n";
   printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
 }
}


Als iemand weet hoe ik dat kan optimaliseren, hoor ik het graag. :)
Gewijzigd op 15/06/2011 23:10:23 door Wouter Hardeman
 

15/06/2011 23:13:41
Quote Anchor link
Zou je misschien eerst niet een beetje leren over ZEND enzo (dat gebruik je?). Je hoeft niet iedere keer opnieuw te connecten met je database. Verder heb je ook geen foutafhandeling op je database (nee, 'or die' is geen foutafhandeling).
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:19:10
Quote Anchor link
Nee, ik gebruik de Google Data APIs. Ik gebruik het framework verder niet. http://framework.zend.com/download/gdata

Verder is het geen openbaar script en hoeft de error niet afgehandeld te worden.
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 23:30:34
Quote Anchor link
Als prolog fan vind ik recursie prachtig, maar ik zou het niet gebruiken in PHP: grote kans dat hij variabelen pas vrij geeft aan het eind van een functie, en dat is in pure recursie pas aan het eind het geval. (prolog en andere talen die ervoor gemaakt zijn optimaliseren dat automatisch)

Dus gewoon een while lus. En escape alles! Ook dat wat uit Google's API komt. Niet ervan uit gaan dat het wel veilig is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
// buiten de functie gehaald om er niet voor te zorden dat hij iedere keer
// er nog een verbinding bij maakt.

mysql_connect("", "", "");
mysql_select_db("");

function
escape_date($date)
{

    $time = strtotime($date);
    return date('Y-m-d H:i:s', $time);
}

function
escape_bool($bool)
{

    // Geen idee hoe jij bools in je database opslaat
    return $bool ? 'yes' : 'no';
}

function
import_feed($videoFeed)
{

    $videos_imported = 0;
    
    foreach($videoFeed as $videoEntry)
    {

        $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
        foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
            $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
        }

         
        $query = "
            INSERT INTO videos (
                video_id,
                title,
                added,
                updated,
                private,
                description,
                tags,
                category,
                viewcount,
                rating,
                watch_page_url,
                flash_url,
                mobile_rtsp_url,
                thumbnails
            ) VALUES (
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoId()) ."',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoTitle()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getPublished()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getUpdated()) . "',
                '"
. escape_bool($videoEntry->isVideoPrivate())  . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoDescription()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', -- is dit een goed idee?
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoCategory()) . "',
                "
  . intval($videoEntry->getVideoViewCount()) . ",
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo())) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoWatchPageUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getFlashPlayerUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($thumbnails)) . "'
            )"
;
            
         if (!mysql_query($query))
        {

            echo mysql_error() . '<br><br><pre>' . $query . '</pre>';
            continue; // probeer volgende video
        }
        
        ++
$videos_imported;
    }

    
    return $videos_imported;
}

function
import_entire_feed($video_feed)
{

    $imported_videos = 0;
    
    while ($video_feed)
    {

        $imported_videos += import_feed($video_feed);
        // geeft NULL terug als er geen volgende feed is zegt de handleiding
        // en dan stopt de WHILE lus.

        $video_feed = $video_feed->getNextFeed();
    }

    
    return $imported_videos;
}


$imported_videos = import_entire_feed($feed);
printf('Imported %d videos', $imported_videos);
?>
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

16/06/2011 00:10:41
Quote Anchor link
Als eerste, bedankt! :D Het werkt perfect!

Dit is inderdaad een veel slimmere manier, veel van geleerd.

Maar wat bedoel je met: "is dit een goed idee?"?
 
Jelmer -

Jelmer -

16/06/2011 00:24:03
Quote Anchor link
Als je de categorieën met komma's scheidt kan je er niet zo makkelijk op koppelen als dat je een koppeltabel gebruikt: mysql one to many relation of [http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/]Normaliseren[/url].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.