Checkbox issue?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 05:56:07
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met als laatste verplichte optie een checkbox waarmee men aan moet geven akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Nu worden alle overige velden middels een functie gechecked, bv. als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_achternaam ($str) {
return(ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));
}

Dan vervolgens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
// CONTROLEER VELDEN:
if ($_POST["verzendbutton"] != "Verzenden" ||
!valid_achternaam($_POST["achternaam"]))
{

En het betreffende in te vullen veld 'Achternaam' als volgt in het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<tr>
<td class="noemer">
<?php
if ($_POST["verzendbutton"] && !valid_achternaam($_POST["achternaam"])) {
echo "<label class=\"error\">Achternaam:*</label>";
}

else
{
echo "<label>Achternaam:*</label>";
}

?>

</td>
<td class="invoer"><input type="text" name="achternaam" class="formulierveld" value="<?php echo $achternaam ?>" size="50" maxlength="50" tabindex="50" /></td>
</tr>

Dit zodat het <label> rood wordt weergegeven als er iets fout gaat.

Maar...ik begrijp niet hoe ik een soortgelijke functie toepas op een checkbox?!

Nu wordt de checkbox gecontroleerd op 'aangevinkt of niet' zolang er ook een ander veld in het formulier niet correct is ingevuld. Als echter de rest correct is ingevuld, behalve het vinkje bij de Algemene Voorwaarden checkbox, wordt het formulier gewoon verzonden.

De betreffende checkbox staat als volgt in het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<tr>
<td class="noemer" valign="top">
<?php
if ($_POST["verzendbutton"] && !isset($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden'])) {
echo "<label class=\"error\">Algemene voorwaarden:*</label>";
}

else
{
echo "<label>Algemene voorwaarden:*</label>";
}

?>

</td>

<td class="invoer">

<input type="checkbox" name="akkoord_algemene_voorwaarden" class="checkbox" value="Akkoord"
<?php
if (isset($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden']))
{

echo 'checked="checked"';
}

?>

tabindex="170"/>
</td>
</tr>

De checkbox moet natuurlijk ook gechecked blijven wanneer de pagina ververst maar het formulier niet wordt verzonden vanwege niet correct ingevulde overige verplichte velden.

Iemand suggesties?
Gewijzigd op 22/03/2012 05:58:08 door Erick Schluter
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 07:41:40
 
Chris PHP

Chris PHP

22/03/2012 08:05:54
Quote Anchor link
Probeer dit eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<input type="checkbox" name="akkoord_algemene_voorwaarden" class="checkbox" value="akkoord"
<?php
if ($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden'] == "akkoord")
{

echo 'checked="checked"';
}

?>


LETOP: ik hen de hoofdletter van akkoord een kleine gemaakt.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 16:06:50
Quote Anchor link
Hey Chris,

Bedankt voor je input, deze had ik echter zelf ook al geprobeerd en dit lijkt ook niet te werken.

Het gaat erom dat ik met een functie controleer of de checkbox is aangevinkt...zodat als deze niet is aangevinkt het formulier niet wordt verzonden. Het lijkt nu wel alsof de checkbox qua controles niet met de rest van de controle functies wordt meegenomen...en alleen 'ter plekke' wordt gecontroleerd.

De volgende functie, zoals ik hem gebruik, controleert het invoerveld 'naam'. Hier mogen alleen letters worden ingevuld en doe ik als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_naam ($str) {
 return  (ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));
}

Maar voor de checkbox? Ik wil iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_algemene_voorwaarden ($str) {
 // Wat er ook moet gebeuren om de checkbox te checken!
}

Zodat deze netjes wordt meegenomen met de overige controles.

Heb er inmiddels hoofdpijn van :-)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

22/03/2012 16:23:48
Quote Anchor link
Als zo een checkbox niet is aangevinkt wordt ie geloof ik ook niet gepost. Check even met dit regeltje code wat ie doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($_POST);


edit:

Even met dit stukje code gekeken. En als zo een checkbox niet is aangevinkt stuurt ie het veld ook niet mee:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{


    print_r($_POST);

}


?>

<form action="check.php" method="post">
Check:
<input type="checkbox" name="vinkbox" value="yes" />
<input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
Gewijzigd op 22/03/2012 16:29:12 door Mebus Hackintosh
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/03/2012 17:56:22
Quote Anchor link
Erick Schluter op 22/03/2012 05:56:07:
return(ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));

ereg is vervallen. Je kunt het gebruiken maar geeft foutmeldingen.

Erick Schluter op 22/03/2012 05:56:07:
echo "<label class=\"error\">Achternaam:*</label>";

Waarom al die "? Gebruik in php (echo) ' en binnen html " :
echo '<label class="error">Achternaam:*</label>';

En wat betreft je vraag: je wilt dus geen controle _nadat_ het formulier verzonden is, maar je wilt dat je pas kunt verzenden als de checkbox is aangevinkt. Daarover zijn (recentelijk) meer topics geweest. Weet zo niet meer of het javascript, jquery en/of Ajax oplossing geboden werd.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 22:48:08
Quote Anchor link
@Mebus - Het gaat niet om 'posten' of niet. Het gaat erom dat het formulier niet wordt verzonden als de checkbox niet is aangevinkt. Ik ga vervolgens niet ook in de email die wordt verzonden melden dat de checkbox was aangevinkt toen het formulier verzonden werd.

@Obelix en Idefix - Ereg is vervallen inderdaad...dat weet ik. Dat zou ik kunnen aanpassen. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. En wat betreft de " en ' daarin heb je gelijk, daar maak ik altijd een zooitje van. Bedankt voor de reminder!

En...ik heb enkele javascrip oplossingen geprobeerd...maar ben weer niet kundig genoeg om dit werkend te krijgen in combinatie met PHP.

Maar...hoe zorg ik dat de checkbox met Javascript aangevinkt blijft als de pagina wordt ververst maar het formulier niet wordt verzonden vanwege niet correct ingevulde velden...dat kreeg ik niet voor elkaar, vandaar dat ik het ging proberen op te lossen met louter PHP.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

23/03/2012 08:57:23
Quote Anchor link
@Erick, dit was mij niet opgevallen. Dat dat de bedoeling was van je script. Maar het is inderdaad op te lossen met javascript. Ikzelf gebruik het mootools framework en kan, als je wilt wel iets voor je maken. Daarnaast kan een form ook van een andere pagina gepost worden en zal je dus alsnog moeten kijken of het boxje is aangevinkt of niet.

edit: Nadat ik je eerste bericht nogmaals heb gelezen zag ik geen enkele javascript code. Wees duidelijk en bied zelf ook eventuele oplossingen zodat wij je kunnen helpen.

edit: Even wat gemaakt voor je.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

$aNotice
    = array();
$Form        = true;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{


    if(empty($_POST['voornaam']) || strlen(trim($_POST['voornaam'])) == 0)
    {


        $aNotice[]    = 'Voornaam is niet ingevult.';

        $Form        =  false;

    }
else { $voornaam = $_POST['voornaam']; }

    if(empty($_POST['achternaam']) || strlen(trim($_POST['achternaam'])) == 0)
    {


        $aNotice[]    = 'Achternaam is niet ingevult.';

        $Form        = false;

    }
else { $achternaam = $_POST['achternaam']; }

    if(empty($_POST['vinkbox']) || $_POST['vinkbox'] != 'yes')
    {


        $aNotice[]    = 'U bent niet akkoord gegaan met de algemene voorwaarden.';

        $Form        = false;

    }
else { $vinkbox = true; }

    if(!$Form)
    {


        print_r($aNotice);

    }

    else
    {

//Verstuur email.

    }

}

else
{

$Form = false;

}




if(!$Form)
{


?>

<form action="check.php" method="post">
Voornaam: <input type="text" name="voornaam" value="<?php if(isset($voornaam)) { echo $voornaam; } ?>" /><br />
Achternaam: <input type="text" name="achternaam" value="<?php if(isset($achternaam)) { echo $achternaam; } ?>" /><br />
Check: <input type="checkbox" name="vinkbox" value="yes"<?php if(isset($vinkbox)) { echo 'checked="checked"'; } ?> />
<input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
<?php

}

?>
Gewijzigd op 23/03/2012 09:28:28 door Mebus Hackintosh
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.