checkbox status weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:35:22
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

graag had ik geweten of het mogelijk is om op een update pagina de status van een checkbox weer te geven.
Ik bedoel dus als het in de database als aangeduid staat dat op de pagina de checkbox ook is aangevinkt.

Ik weet niet of dit mogelijk is om dit weer te geven als je de pagina opent of dat je eerst nog een script moet uitvoeren om deze checkbox status weer te geven.

Ik heb al tal van dingen geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar.

Kunnen jullie mij helpen met eventueel de juiste code regel?

Ik gebruik PDO voor mijn verbinding met de database.
De waarde van de checkbox wordt uit een variabele gehaald, hiermee bedoel ik dat als op de pagina voor de input de checkbox wordt aangeduid er in de database het woord "Ingeschreven" komt staan welk de waarde is van die bepaalde variabele en bij n iet aanduiding blijft het veld leeg.

Ik weet niet of jullie hiermee voldoende info hebben maar anders vraag je het maar.

Mvg,
Wim
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 11:26:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:41:51
Quote Anchor link
Het is een kwestie van het attribuut "checked" toe te voegen als er aan die voorwaarde wordt voldaan.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:43:11
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

dat heb ik ook al meerdere keren zien staan in tal van voorbeelden op internet maar ik krijg het niet voor elkaar om de status weer te geven in de checkbox zelf.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:45:22
Quote Anchor link
Heb je al wel de relevante code die je nu gebruikt om de data op te halen?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:46:37
Quote Anchor link
Als ik in plaats van een checkbox een dropdown list gebruik dan geeft hij daar de juiste status weer als je dat bedoeld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:55:14
Quote Anchor link
Hoe haal je de data nu op?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:58:11
Quote Anchor link
Nu doe ik het dus via een dropdown list.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<select class="inputFielddrop" name="ev1" id="ev1">
<option value="Ingeschreven"<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>>Inschrijven / Ingeschreven</option>
<option value=""<?=$member['ev1']==''?' selected':''?>>Uitschrijven / Uitgeschreven</option>
</select>


Edit:
Gelieve code voortaan tussen [code] en [/code] te plaatsen voor betere leesbaarheid. Zie ook ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 01/05/2020 12:11:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:14:10
Quote Anchor link
Heeft $member['ev1'] wel een waarde, want verder klopt de syntax gewoon.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:19:22
Quote Anchor link
Ja die heeft de waarde die in de database is opgeslagen.
Maar ik wil die uiteindelijk niet in een dropdown hebben maar als een checkbox.
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:24:17
Quote Anchor link
En hoe probeer je dat dan nu met een checkbox?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:25:13
Quote Anchor link
Je bent nu al erg ver, ik vermoed dat je HTML-syntax dan niet zal kloppen met je gegeven code.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:25:51
Quote Anchor link
Op dit moment met niets meer, ik heb alle code hierover terug verwijderd omdat ik het niet voor elkaar kreeg.
Kan jij me een tip geven die ik kan proberen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:28:54
Quote Anchor link
Ik snap het probleem niet zo. Als je de juiste syntax van je checkbox hebt, en jouw code implementeert die nu in je option staat (en checked als argument gebruikt, dan werkt het toch?

Eigenlijk een kwestie van de puzzelstukjes in elkaar schuiven. (mogelijk na een kop koffie ;-) )
Gewijzigd op 01/05/2020 12:30:09 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:29:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="foo" value="bar" checked >
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:31:02
Quote Anchor link
Na zoveel dingen proberen en telkens teleurgesteld worden dat het niet blijkt te werken kan het zijn dat ik bepaalde dingen, die waarschijnlijk logisch zijn, niet heb geprobeerd. Ik ga dit straks proberen en hopelijk werkt dit. Bedankt Ariën.

Toevoeging op 01/05/2020 12:33:00:

Bedankt Ivo. Ik ga dit straks testen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 15:24:19
Quote Anchor link
Ten overvloede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$checked
= true; // whether or not to check the checkbox
$checkedHtml = ($checked ? ' checked="checked"' : ''); // the associated snippet of HTML
?>
<input type="checkbox" name="myCheckbox" value="123"<?php echo $checkedHtml; ?>>
 
Jan R

Jan R

01/05/2020 18:10:19
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk in het originele script geen echo. Wat doet eigenlijk een = als eerste teken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>


moet vermoedelijk zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ($member['ev1']=='Ingeschreven' ? ' selected' : ''); ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 18:31:09
Quote Anchor link
@Jan R.

https://stackoverflow.com/questions/2020445/what-does-mean-in-php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$str;?>

is gelijk aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $str; ?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 19:37:31
Quote Anchor link
Misschien is het ook handig en verstandig om rondom dit soort ternaire conditionele opeators ( haken ) te zetten zodat direct duidelijk is wat precies bij elkaar hoort en wat het vervolgens ook makkelijk maakt om hier nog tekst voor/achter te plakken.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 23:32:26
Quote Anchor link
Hallo Thomas, ik heb uw voorbeeld getest maar dit werkt niet zoals ik dit wil hebben.
Als ik de update pagina open dan staat de checkbox aangeduid (maar deze staat altijd aangeduid), ongeacht de status in de database. Als ik het dan af vink en update dan is het in de database inderdaad aangepast van "Ingeschreven" naar "".
Maar als ik hetzelfde record nogmaals open voor update dan staat die zelfde checkox terug aangevinkt, en als ik hier dan niets aan verander en terug update dan veranderd de status in de database natuurlijk terug van "" naar "Ingeschreven". Dit is uiteraard niet de bedoeling. De checkbox zou ten alle tijden de status moeten weergeven zoals die in de database is, aangevinkt als er in de database "Ingeschreven" staat en niet aangevinkt als er in de database niets (leeg) in dat veld staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 23:48:48
Quote Anchor link
Daarom moet je zijn voorbeeld ook aansluiten op de database.
Dat hij deze het met een boolean op true of false zet, is puur omdat het een code-snippet is die je zelf moet inpassen.

De variabele $checked moet je hiervoor gebruiken.
Gewijzigd op 01/05/2020 23:49:59 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.