checkbox waarde "vast" laten houden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar kla

mar kla

23/07/2013 20:17:13
Quote Anchor link
Voor mijn website geef ik de bezoekers de mogelijkheid om via checkboxen de data die ze willen zit te "filteren'

maar na een submit staan ze allemaal weer in de default waarde die in het form is gedefinieerd.

Ik wil graag dat de gekozen waarde "vast" blijft staan zodat het rsultaat een de aangevinkt checkboxen overeenkomen.

Dit is één van de checkbox regels.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2" checked>Bek';


IK ben zover gekomen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']) echo "checked"' />Bek';

maar dan krijg ik de fout melding syntax error, unexpected T_IF, expecting ',' or ';'
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 15:24:16
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 21:21:53
Quote Anchor link
Dit voorbeeld stond gisteren eigenlijk ook al op het forum maar was toen een multiselect (een selectbox waar je meer dan één item kunt kiezen). Maar goed omdat het vakantie is komt ie hier op maat voor de checkboxen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
/*
    functie die voor ons de HTML aanmaakt voor de checkboxen die we willen zien
    $checkboxes is een array met teksten die we voor de checkbox willen zien
    $checkedFields is ook een lijst van teksten maar dan van diegene waarvan we willen dat de checkbox 'checked' is.
*/

function getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields)
{

    $html = '';
    
    // we lopen de items in de array $checkboxes één voor één door en geven het item dat aan de beurt is de naam $value
    foreach($checkboxes as $value)
    {

        $checked = '';
        
        // als $value in de array $checkedFields voorkomt dan willen we de checkbox checked hebben
        if(in_array($value, $checkedFields))
            $checked=' checked="checked"';
        
        // maak de html aan voor deze checkbox en voeg dat aan de $html string toe.
        $html .= '<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="' . $value . '" value="' .
            $value . '"' . $checked . ' /><label for="' . $value . '">'. $value . '</label><br/>' . "\n";
    }

    
    // geef met het verlaten van de functie de $html mee terug
    return $html;
}



// de array met checkboxen die we willen zien
$checkboxes = array('bek', 'poot', 'staart');
// de array $checkedFields = in eerste instantie een lege array
$checkedFields = array();


// als de request method POST is dan is het formulier blijkbaar naar ons verzonden
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // dump de $_POST array zodat we even kunnen spieken wat de inhoud is
    print_r($_POST);
    
    // als de variable $_POST['arrayValue'] bestaat  dan kopieren we die in $checkedFields
    if(isset($_POST['arrayValue']))
    {

        $checkedFields = $_POST['arrayValue'];
    }
    
}


?>


<form action="" method="post" >

<?php echo getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields); ?>    

<button>Verzenden</button>

</form>
Gewijzigd op 23/07/2013 22:20:02 door Frank Nietbelangrijk
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

23/07/2013 22:27:55
Quote Anchor link
Moet achter je if($_POST['arrayValue[]']) geen ;??

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']); echo "checked"' />Bek';
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 22:35:54
Quote Anchor link
Nee natuurlijk.... Een ; sluit een statement af. Het probleem hier is dat TS een if statement in een string wil stoppen en dat kan natuurlijk helemaal niet.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:00:39
Quote Anchor link
dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_POST['arrayValue[]'])
heb ik in diverse variaties via verschrillende zoekopdrachten op internet gevonden. Daarbij stond dat het werkte maar dus niet bij mij

ik ga nu de post van Frank Nietbelangrijk proberen te bergijpen.
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 23:15:11
Quote Anchor link
Dat if statement is niets mis mee, maar je kan dat niet zo midden in een string plaatsen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:15:47
Quote Anchor link
Die geeft een array in $_POST.
name="arrayValue[]"

Is dat de bedoeling?
Je weet nu niet welke waarde bij welke checkbox hoort.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:26:10
Quote Anchor link
@SanThe

De primaire bedoeling is dat de gekozen checkboxen na de submit aangevinkt blijven.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:36:22
Quote Anchor link
Dat snap ik, maar waarom gebruik je een array?
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:44:21
Quote Anchor link
Nou wordt het voor mij een beetje moeilijk

maar wat ik doe is de value van de checkboxen zet ik in een array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;


om die dan weer in een select statement
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
AND
    gt.gametype IN ($checkBoxValue)


mee te geven.

is dit het antwoord op je vraag of begrijp ik je verkeerd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 23:45:10
Quote Anchor link
San, dat is toch logisch.. als je een lusje maakt die alle opties uit een database laat zien dan wil je dat de code werkt ook als er een optie bij komt.

Toevoeging op 23/07/2013 23:51:46:

haha mar komt net met het feit dat ze het in een database wil zetten
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:52:26
Quote Anchor link
de keuzeopties zijn overigens zeer beperkt.

te weten:
com met value =1
bek met value =2
oef met value =3
eur met value =4
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:59:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 00:13:21
Quote Anchor link
@San die is een stuk korter. alleen blijven de checkboxen niet aangevinkt staan.

hier is de code zoals ik die nu gebruik (excuus voor alle echo's maar daar door kanik het zelf een beetje beter lezen en begrijpen)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(1, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(3, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(4, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';


if ( $_POST['arrayValue'] )
{

    $checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;
}
else {
    $checkBoxValue = 1;
}


echo'</form>';
?>
Gewijzigd op 24/07/2013 00:14:09 door mar kla
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 11:34:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . check_box(1) . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . check_box(2) . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . check_box(3) . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . check_box(4) . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';
echo'</form>';
function
check_box($val) {
  if (isset($_POST['arrayValue']) && in_array($val, $_POST['arrayValue'])) {
    return ' checked="checked" ';
  }

  return '';
}

?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:13:24
Quote Anchor link
YES!!! dat is hem helemaal top :-)))

Iedereen wederom bedankt voor het meedenken en samenwerken.
Gewijzigd op 24/07/2013 12:13:41 door mar kla
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:24:22
Quote Anchor link
@Kris: Waarom doet ie het van jou wel en die van Mar Kla (met mijn oplossing) niet?
Ik heb die van jou getest met return ' checked="checked" '; en ook alleen met return ' checked ';
Maar dat maakt geen verschil. Beiden doen het.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:28:49
Quote Anchor link
@San

kan dat misschien iets met de php versie op de server te maken hebben of misschien de gebruikte browser?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:31:25
Quote Anchor link
Volgens mij zou het gewoon moeten werken.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:34:16
Quote Anchor link
Dan is het inderdaad dus vreemd dat jou oplosing bij mij niet werkt :-?

Maar ik ben voor nu weer heel erg geholpen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 12:34:45
Quote Anchor link
Het was me eigenlijk ook niet zo duidelijk. Ik veronderstel dat het strategisch plaatsen van extra ronde haakjes zou geholpen hebben.
De operator volgorde die "and" en "?" of zo.

Maar ik zag geen reden om dit niet in een functie te steken
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.