Checken dubbele records

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:07:04
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben redelijk nieuw in php, dus het zal een domme fout zijn. Maar ik probeer te kijken of een nickname in mijn database al bestaat. Hiervoor heb ik dit php script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php    
            //Connect to database
            $db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=Wizzardz','root','');
            //Check if name excists
            if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT Nickname FROM account WHERE Nickname = 'Bram'"))){
                echo "failed";
            }
else {
                $sql = "INSERT IGNORE INTO account (Nickname) VALUES ('$_POST[Nickname]')";
            }
            
            $db = NULL;
        ?>


Hij zegt dat hij niet kan connecte in de regel met if(mysql_num_rows(mysql_query("S...

Wat doe ik fout?

Bedankt alvast!
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 00:47:22
 

20/01/2011 18:10:42
Quote Anchor link
Lijkt mij een fout database-model.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:12:16
Quote Anchor link
Bedankt voor de ongelovelijk snelle reactie!
Maar wat bedoel je daar mee?
Dit zijn de errors:

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\xampp\htdocs\WizzardzAccountCreateCode.php on line 12

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\xampp\htdocs\WizzardzAccountCreateCode.php on line 12

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\WizzardzAccountCreateCode.php on line 12
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

20/01/2011 18:16:33
Quote Anchor link
Dat eerste betekent dat je geen toegang krijgt bij je database. Waarschijnlijk moet je hierbij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=Wizzardz','root','**wachtwoord');


...ook nog een pas invoeren. root is je username en waar nu xxwachtwoord staat moet je MySQL wachtwoord staan. Of heb je die even express weggehaald ivm Inbraak op je privacy?

Wat ik verder zie is dat alles "on line 12" is. Maar die regel staat hier niet bij. Kan je die posten? En als deze pagina die je nu gepost hebt dus niet 'wizzardcreate...' heet dan moet je die pagina even posten. Hier kunnen we nu niks mee.
Gewijzigd op 20/01/2011 18:20:16 door Jurrian Nijland
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:19:31
Quote Anchor link
Sorry dat is dus deze regel:

if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT Nickname FROM account WHERE Nickname = 'Bram'")))

Maar ik heb nog nooit een wachtwoord ingesteld. En trouwens die onderste regel:

$sql = "INSERT IGNORE INTO account (Nickname) VALUES ('$_POST[Nickname]')"

Doet het wel als ik die los van de rest zet. Dus het kan niet aan het w8woord liggen.
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

20/01/2011 18:21:53
Quote Anchor link
Als je jouw eerste foutmelding ziet;
Quote:
Access denied for user 'ODBC'@'localhost...


Dat betekent dat je geen toegang krijgt met de database op localhost.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:23:56
Quote Anchor link
Dat begrijp ik. xD Maar zodra ik dit in typ:

$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=Wizzardz','root','');
$sql = "INSERT IGNORE INTO account (Nickname) VALUES ('$_POST[Nickname]')";

Doet hij het wel. ;)
 
Thijs Damen

Thijs Damen

20/01/2011 18:24:06
Quote Anchor link
Bram, de laatste $sql regel word nooit uitgevoerd. ik mis je mysql_query hiervoor.

Neem contact op met je hosting provider om hulp te krijgen met het aanmaken van een wachtwoord op je database
Gewijzigd op 20/01/2011 18:24:25 door Thijs Damen
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

20/01/2011 18:24:50
Quote Anchor link
@ Thijs

Bedankt voor je hulp =) Ghe, was al te laat om dat te typen =P
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:27:23
Quote Anchor link
Jullie hebben gelijk.
Ik heb waarschijnlijk per ongelijk iets weg gehaald wat niet weg zou moeten zijn.

Laat me ff checken dan respond ik zo wel xD
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

20/01/2011 18:27:46
Quote Anchor link
Doe je best =D
 

20/01/2011 19:06:36
Quote Anchor link
Een nickname is uniek, dat betekend dus dat die of de primary key is of dat je in de database gewoon unique kunt gebruiken.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 19:07:43
Quote Anchor link
Ja maar als je een account aan gaat maken, en de naam bestaat al wil je daar een melding van krijgen zodat je er iets anders van kunt maken. ;)
 

20/01/2011 19:11:03
Quote Anchor link
Ja, je krijgt een error terug.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 19:12:59
Quote Anchor link
Beetje onprofesioneel vind je niet? :p

Het zou heel wat fijner zijn als je een mooi schermpje kreeg met vul andere naam in.
 

20/01/2011 19:16:55
Quote Anchor link
Je krijgt een error van de db terug. Die kan je dan met php afvangen.
Je toont nooit de error van php / mysql aan de gebruiker.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 19:17:20
Quote Anchor link
Oke dat de regel het deed was heel logisch. Ik had nog niet verteld dat hij t echt uit moest voeren. ;) Met dit regeltje:

$resultaat = $db->exec($sql)

Maar hij geeft nog steeds dezelfde errors

Toevoeging op 20/01/2011 19:17:58:

Oh en hoe werkt dat dan weer?
Sorry ben echt beginneling xD
 
Wouter J

Wouter J

20/01/2011 19:35:29
Quote Anchor link
bram unknown:
Oh en hoe werkt dat dan weer?

Dat kan je met de try, catch doen. Maar ook dingen als set_error_handler zullen je verder kunnen helpen.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/01/2011 19:38:46
Quote Anchor link
Ga door de tabel met WHERE gebruikersnaam = 'mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])' en tel het aantal records dat je terug krijgt. Als je 1 krijgt dan geef je de error als je 0 krijgt ga je verder.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(tel de records == 1)
{

    echo 'er bestaat al iemand met die naam';
}

else
{
    # Doe je ding
}
?>
Gewijzigd op 20/01/2011 19:39:00 door Jasper DS
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 19:55:00
Quote Anchor link
Uhm, hoe tel ik die dingen dan als ik die error daar bij krijg?
 
Jasper DS

Jasper DS

20/01/2011 19:57:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
#Waarbij $query je uitgevoerde query is of je maakt je Query met count en fetcht dat dan..
if(mysql_num_rows($query) == 1)
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.