Checken of er is ingelogd, maar hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Miladin Jeremic

Miladin Jeremic

19/03/2014 00:43:57
Quote Anchor link
Ik heb het volgende probleem:
Op het moment dat ik een pagina wil bekijken waar de username wordt gebruikt (zoals bij jou nu rechtsboven; Ingelogd als: X), maar niet ingelogd ben, zou ik teruggestuurd moeten worden naar de login pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?PHP
require_once("../include/membersite_config.php");

if(isset($_POST['submitted']))
{

   if($fgmembersite->Login())
   {

        $fgmembersite->RedirectToURL("../login-home.php");
   }
}


?>

Dit heb ik nu. Als het goed is, zou de username nu uit membersite_config.php worden gehaald, maar dit is niet het geval...
Afbeelding
Dit even ter verduidelijking. Je kan nu in form.php gegevens invullen, die vervolgens niet worden geupload, omdat het username vakje leeg is. Als je bent ingelogd, dan staat de naam in het vakje, en worden de bestanden correct geupload.
Om nog even alles op een rijtje te zetten:
Afbeelding
Dit krijg je te zien als je ingelogd bent, en dan worden de bestanden geupload naar /h5a/PO Greenfoot/Miladin Jeremic.
Afbeelding
Dit krijg je te zien als je niet ingelogd bent, en worden de bestanden ook niet geupload.

De concrete vraag: Hoe zorg ik er voor dat op het moment dat je niet ingelogd bent, je wordt teruggelinkt naar de loginpagina.

Toevoeging op 19/03/2014 00:53:17:

Ps: het is hier te bekijken:
www.hofstadict.nl/inleveren2 (hier kan je een account aanmaken als je dat wil)
http://hofstadict.nl/inleveren2/regform/uploader/form.php (als je geen account hebt aangemaakt, zie je hier wat er fout gaat)
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 06:48:41
 
Ivo P

Ivo P

19/03/2014 04:40:01
Quote Anchor link
Dus als ik de naam aanpas in die input, ookal lijkt die disabled, dan wordt die aangepaste naam gebruikt?

Met firebug is het 2 tellen werk om die disabled te verwijdren

Toevoeging op 19/03/2014 04:40:02:

Dus als ik de naam aanpas in die input, ookal lijkt die disabled, dan wordt die aangepaste naam gebruikt?

Met firebug is het 2 tellen werk om die disabled te verwijdren

Toevoeging op 19/03/2014 04:43:06:

En concreet: je geeft niet aan hoe jij die inlognaam onthoudt.

Dus de php regel die de naam in dat veld zet, zou al belngrijke info geven om je vraag te beantwoorden
 
Miladin Jeremic

Miladin Jeremic

19/03/2014 08:57:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo'<td><input type="text" size="30%" value="'.$fgmembersite->UserFullName().'" disabled/></td>';?>
<?php echo'<td><input name="name" type="hidden" id="name" size="0" value="'.$fgmembersite->UserFullName().'" /></td>';?>


Zo komt het vakje op de website, bedoel je dit?
 
Ivo P

Ivo P

19/03/2014 09:00:44
Quote Anchor link
Begin je script dan dus met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if(!$fgmembersite->UserFullName()) {
   header('Location: http://mijnsite.nl/login.php');
   exit();
}

?>


of een andere functie uit $fgmembersite waarmee je zou kunnen controleren of iemand wel of niet is ingelogd. (iemand met een naam "" of 0 zou anders niet kunnen inloggen.)
 
Miladin Jeremic

Miladin Jeremic

19/03/2014 09:06:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?PHP
require_once("../include/membersite_config.php");

if(isset($_POST['submitted']))
{

   if($fgmembersite->Login())
   {

        $fgmembersite->RedirectToURL("../login-home.php");
   }
}


?>

Hiermee begint bijna elke website nadat je bent ingelogd
Gewijzigd op 19/03/2014 09:09:26 door Miladin Jeremic
 
Ivo P

Ivo P

19/03/2014 09:51:03
Quote Anchor link
Dat controleert alleemn maar of er een POST element bestaat met de name "submitted".

indien zo, dan wordt iets met ->Login() gedaan. (afhandeling inlog formpje?)

Dat is geen toegangscontrole

dat is als het poortje op het station:

ALS je je ov-chipkaart er voorhoud (if POST-submitted)
DAN checkin (->LOGIN())

Maar als je niet je chipkaart geeft, kun je (op veel stations) gewoon doorlopen.

zo ook in jouw script
 
Miladin Jeremic

Miladin Jeremic

19/03/2014 09:57:17
Quote Anchor link
Dus welke bestanden heb je nodig om me te kunnen helpen? Ik zie namelijk ondertussen door alle bomen het bos niet meer.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/03/2014 09:59:57
Quote Anchor link
Ik vind je redenatie een beetje krom.

punt 1: een gebruiker mag wel of mag niet op een pagina komen. hier begin je dus meteen mee nog voor je een beveiligde pagina gaat laden.

punt 2: Wat is een fgmembersite? Die eerste letters kan ik niet herleiden maar membersite? een website over members? is dat wat ik moet lezen?

ik stel voor het dus zo te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// broodnodige requires

if($authentication->isGranted())
   loadView('een_template');
}

?>


De Authentication class kan er voor zorgen dat de gebruiker wordt geredirect naar de loginpagina wanneer deze niet ingelogd is. Pas als er voldoende rechten zijn ga je de html die in een appart bestand staat (template) inladen.
Gewijzigd op 19/03/2014 10:42:19 door Frank Nietbelangrijk
 
Ivo P

Ivo P

19/03/2014 10:38:17
 
Miladin Jeremic

Miladin Jeremic

19/03/2014 16:44:38
Quote Anchor link
Thnx voor alle hulp guys, het hele project is nu afgerond!
Iemand geïnteresseerd in wat er nu allemaal wel en niet kan perhaps?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.