chmod vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 10:41:35
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje over chmod. Ik heb net dit artikel gelezen.

Als ik het goed begrijp dan krijgen bestanden die ik via FTP upload de rechten 644 en mappen de rechten 755.

Ik ben bezig een framework te maken en ik zet alle bestanden in een zip file. Deze zip file zet ik op de server en unzip ik. Volgens het artikel krijgen de bestanden nu automatisch de rechten 644 en mappen de rechten 755. De eigenaar van de bestanden en mappen ben ik en de groep is Apache.

Nu mijn vraag. Een van de mappen is een "upload" map. Als ik het goed begrijp zou deze map dus de rechten 755 hebben. Kan ik deze rechten via chmod veranderen zodat de map schrijfbaar wordt. Volgens mij moet dit lukken omdat de eigenaar hetzelfde is. Ik ben nog niet zover dat ik het zelf al kan uittesten dus vandaar mijn vraag. Hoeplijk weet iemand het antwoord. Een simpel ja of nee volstaat als antwoord.


(Mocht iemand toevallig nog weten of er verschil is in de manier waarop Apache de rechten aanmaakt versus de manier waarop een Windows server dit doet, dan hoor ik het graag... hopelijk werkt dit op dezelfde manier.)
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 05:42:08
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:08:37
Quote Anchor link
Als de rechten 755 zijn van een map met owner ozzie en group apache dan zal apache de rechten niet mogen wijzigen. De daadwerkelijke rechten worden trouwens door het OS gegeven en niet door Apache. Apache doet in feite een verzoek aan het OS om de rechten te wijzigen. Het OS beslist.
Gewijzigd op 12/09/2011 11:09:08 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:18:24
Quote Anchor link
"Als de rechten 755 zijn van een map met owner ozzie en group apache dan zal apache de rechten niet mogen wijzigen."

Als ik nu in mijn index.php een chmod uitvoer op de upload map (met rechten 755) gaat het dan niet lukken? De eigenaar van index.php en de upload map is hetzelfde... is dat niet voldoende?
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

12/09/2011 11:27:48
Quote Anchor link
als jij owner rechten heb dan kun je gewoon chmod doen via je ftp programma

met winscp rechter muis op bestand dan eigenschappen en rechten geven. ik neem aan dat het om een linux Os gaat
Gewijzigd op 12/09/2011 11:32:55 door Robert dat ben ik
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:35:25
Quote Anchor link
Reactie verwijderd.
Gewijzigd op 12/09/2011 11:36:30 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:38:36
Quote Anchor link
@Robert, dat is niet wat ik bedoel.

Standaard staan de rechten van de upload map verkeerd. Ik wil weten of je via een php scriptje (via chmod) de rechten van die map kan aanpassen. (Dus niet via een FTP programma.)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:41:24
Quote Anchor link
Zit de upload map in de zip? Zo ja, haal die weg en maak die map met mkdir aan. Dan heb je alle rechten die je wilt.

Toevoeging op 12/09/2011 11:42:53:

Mkdir werkt waarschijnlijk ook niet besef ik mij nu.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

12/09/2011 11:45:47
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/09/2011 11:38:36:
@Robert, dat is niet wat ik bedoel.

Standaard staan de rechten van de upload map verkeerd. Ik wil weten of je via een php scriptje (via chmod) de rechten van die map kan aanpassen. (Dus niet via een FTP programma.)


ja je kan via een script, chmod($file,755); doen

of kijk hier is chmod
Gewijzigd op 12/09/2011 11:49:44 door Robert dat ben ik
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:49:48
Quote Anchor link
@SanThe: ja, die zit in de ZIP, maar MKDIR zal waarschijnlijk ook niet werken omdat je die dir dan moet aanmaken in een schrijfbare map :-)))
Maar... als jou nu goed begrijp dan is het niet voldoende dat het bestand waar het chmod script in staat (bijvoorbeeld index.php) dezelfde eigenaar en groep heeft als de upload map. Dus stel eigenaar is Ozzie en groep is Apache voor zowel index.php als de upload map, dan werkt het dus niet?

@Robert: de functie is duidelijk, maar het gaat om de 'eigenaar' en 'groep'.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:53:37
Quote Anchor link
Degene die de chmod aanvraagt is Apache omdat die het script runt en dus niet de owner.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:58:59
Quote Anchor link
Hmm, oké thanks... weet jij nog een andere oplossing misschien? Of is de enige oplossing met de hand aanpassen? Dat heeft niet echt mijn voorkeur namelijk...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 17:14:15
Quote Anchor link
* bump *
 

13/09/2011 18:09:27
Quote Anchor link
Hoe installeer jij je cms? Als je een installer schrijft kan je dit gewoon meegeven in het instalatie bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//overige
chmod('/directory/', 0755);
//rest
?>
Gewijzigd op 13/09/2011 18:10:33 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 18:21:27
Quote Anchor link
Phoenix... ik wil de cms bestanden in 2 zip files stoppen. Een zip file die ik uitpak in het public_html deel en een zip file die ik uitpak een niveau hoger.

Ik snap dat ik chmod moet gebruiken, maar volgens SanThe (zie zijn opmerkingen hierboven) gaat dit niet werken, omdat de groep waarin de upload map mij als eigenaar heeft, terwijl de chmod door Apache wordt uitgevoerd. Als ik het geod begrepen heb allemaal. Of zie ik het verkeerd?
 

13/09/2011 19:49:28
Quote Anchor link
Wij gebruiken al jaren onze installer die dit doet, en zijn tot op heden niet tegen dit probleem aangelopen.

Maar ik kan het eventueel even voor je navragen aan degene die verantwoordelijk is voor dit systeem.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 19:54:36
Quote Anchor link
Als je wil navragen dan graag... zou ik erg fijn vinden. Volgens mij klopt 0755 ook niet, want dat is de standaard.. Die upload map moet ook kunnen schrijven dus dan heb je een andere code nodig.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:17:53
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/09/2011 19:54:36:
Als je wil navragen dan graag... zou ik erg fijn vinden. Volgens mij klopt 0755 ook niet, want dat is de standaard.. Die upload map moet ook kunnen schrijven dus dan heb je een andere code nodig.


Als Apache een map aanmaakt is Apache de owner. Dan is 755 perfect.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 20:21:35
Quote Anchor link
Ja maar apache kan die map toch niet aanmaken..?

Jei zei eerder "Zit de upload map in de zip? Zo ja, haal die weg en maak die map met mkdir aan. Dan heb je alle rechten die je wilt.

Toevoeging op 12/09/2011 11:42:53:

Mkdir werkt waarschijnlijk ook niet besef ik mij nu."

Aaah... ik word gek!
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:24:24
Quote Anchor link
Klopt.
Daarom ben ik ook wel benieuwd naar het antwoord van Phoenix Bird.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 20:26:54
Quote Anchor link
Oké, dan wachten we het antwoord van Phoenix af.

(Stel dat ik die upload map alleen handmatig de juiste rechten kan geven dan moet ik dit namelijk in de handleiding gaan vermelden. Ik hoop dat er een andere manier is.)
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:28:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/09/2011 20:26:54:
(Stel dat ik die upload map alleen handmatig de juiste rechten kan geven dan moet ik dit namelijk in de handleiding gaan vermelden.


Dat zie je wel vaker bij install-instructions.
Gewijzigd op 13/09/2011 20:29:21 door - SanThe -
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.