class maar 1x

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2012 02:11:08
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een Application class met uitsluitend statische functies. In deze class wordt de complete applicatie opgebouwd. Van deze class mag geen instantie worden gemaakt (de applicatie moet immers maar 1x worden opgebouwd).

Hoe kan ik nu bereiken dat er van die class geen instantie wordt gemaakt? Ik heb er nu een abstract class van gemaakt met statische functies. Dit werkt wel, maar is dit de juiste manier? Of kan ik er beter een normale class van maken en dan een singleton implementeren?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:03:43
 
- Jim  -

- Jim -

18/02/2012 02:17:17
Quote Anchor link
Door de class zelf ook static te maken.

Ik vraag me wel af of je dit echt wilt... (sterker nog, lijkt me onverstandig...)
Bijv.: Een lijst met gebruikers, kan je geen class 'User' meer gebruiken, dus moet je weer alles met arrays gaan klooien.

Misschien is het een goed idee om eens een goed boek over OO te lezen, waarin ook voor- en nadelen van bijv. statics staan beschreven. Inheritance en Design by Contract komen dan waarschijnlijk ook langszij. Dit zijn een paar voorbeelden van belangrijke onderwerpen in OO.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2012 02:21:01
Quote Anchor link
Ik ga toevallig nu beginnen een hoofdstuk te lezen over OOP. Maar ik heb het nu dus over een Application class die de configuratie inlaadt, routes inlaadt en vervolgens een action en controller... dus in die class staan echt eenmalige zaken.

"Door de class zelf ook static te maken."

Hoe maak je een class static?

static class MijnClass ??
 
- Jim  -

- Jim -

18/02/2012 02:39:53
Quote Anchor link
http://nl.php.net/manual/en/language.oop5.static.php
(deze had je vast al wel gelezen.. toch????, zo niet, RTFM!!!)

Static Class ondersteund PHP dus blijkbaar niet.
Dan zal je iets moeten maken als een soort van SingleTon Constructor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
private $deEnigeInstantie;

public function someFactory() {
 if ($deEnigeInstantie == null)
 {

    $deEnigeInstantie = new ClassVanEnigeInstantie();
 }

 return $deEnigeInstantie;
}


?>


Zoiets, uit mn hoofd, garandeer dus ook niet dat het zo werkt.
Gewijzigd op 18/02/2012 02:40:42 door - Jim -
 

18/02/2012 10:04:13
Quote Anchor link
Code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
class MijnClass
{
    //Private zodat vanaf buiten niet aangeroepen mag worden
    private function __construct()
    {
        
    }

    private function __clone()
    {

    }
}


En een abstracte statische class? Ik mag aannemen dat je die dan ergens extend? Want een abstracte class kun je toch niet direct gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 10:20:46
Quote Anchor link
@Dillen, van een abstract class kun je geen instance maken. Maar een class met allemaal static methods en properties is eigenlijk niet echt een class. Static properties zijn eigenlijk een soort global variabele en static methods zijn gewoon functies die een leuk classnaampje voor hun hebben. Eigenlijk is een class met allemaal static dingen geen echt class, maar gewoon een leuke verzameling global variabelen en functies.
Daarom kun je het ook gebruik als hij abstract is.

@Ozzie, ik zou er een singleton van maken. Meer informatie: http://php.net/language.oop5.patterns.php#language.oop5.patterns.singleton
Gewijzigd op 18/02/2012 11:36:13 door Wouter J
 

18/02/2012 10:51:38
Quote Anchor link
Wouter J op 18/02/2012 10:20:46:
@Dillen, van een abstract class kun je geen instance maken. Maar een class met allemaal static methods en properties is eigenlijk niet echt een class. Static properties zijn eigenlijk een soort global variabele en static methods zijn gewoon functies die een leuk classnaampje voor hun hebben. Eigenlijk is een class met allemaal static dingen geen echt class, maar gewoon een leuke verzameling global variabelen en functies.
Daarom kun je het ook gebruik als hij abstract is.


Dan snap ik het, bedankt ;)

Maar dan is ook gelijk je hele OOP structuur weg.. Dan kun je er inderdaad beter een Singleton van maken. Of zoals al gezegd een Factory class die je website aan maakt.

Of je maakt gebruik van Dependency Injection ligt er net even aan wat/hoe je het wil!
 
Wim E

Wim E

18/02/2012 12:07:57
Quote Anchor link
En hoe zie jij dat voor je met de Dependency Injection? Betekent dat ik bij het instantieren van mijn klasse altijd een klasse moet meegeven.

Mijn voorkeur gaat voor de singleton pattern. Maar ga zeker de afwegingen maken om dit te gebruiken, kan in later stadium misschien in 1x heel onhandig worden :)
 
Niels K

Niels K

18/02/2012 12:23:00
Quote Anchor link
Volgens mij zoekt Ozzie gewoon het Front controller pattern.
Gewijzigd op 18/02/2012 12:24:12 door Niels K
 
Kees Schepers

kees Schepers

18/02/2012 12:25:18
Quote Anchor link
Haha Niels je haalt echt de woorden uit mijn mond. Toen ik Ozzie zijn vraag/bedoeling las dacht 'Jij bent gewoon op zoek naar het FrontController pattern' haha
 
Niels K

Niels K

18/02/2012 12:26:17
Quote Anchor link
Haha :-) Dat is de laatste tijd wel vaker voorgekomen ;-) Mooi dat we iig op één lijn zitten.
 

18/02/2012 12:27:11
Quote Anchor link
Kun je dan niet sowieso beter een Framework gebruiken als je begint met een Application class en daarna over gaat op een frontcontroller pattern?

Als je het steeds blijft uitbreiden bedoel ik =P
Gewijzigd op 18/02/2012 12:27:30 door
 
Niels K

Niels K

18/02/2012 12:28:33
Quote Anchor link
We hebben Ozzie al een keer Zend Framework aangeraden ;-)

Daarnaast is een Application class niet erg (mits je deze goed implementeert) maar dat was op dit moment niet het oplossing van zijn probleem.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2012 15:57:50
Quote Anchor link
Ik heb even een voorbeeldje van een frontcontroller bekeken en feitelijk lijkt dit wel op mijn Application class. Mijn application class voert alle benodigde handelingen voor een pagina request uit. Dus bijv. de settings worden ingeladen, de route wordt naar een router gestuurd die de juiste action en controller teruggeeft. En uiteindelijk wordt de pagina dan opgebouwd. Alleen ik noem het dus geen frontcontroller maar een Application. Maar... wat mijn vraag dus was / is... die Application die mag per pagina request maar 1x worden gebruikt. Immers je gaat niet tijdens 1 pagina request je pagina 2x opbouwen. Hoe kan ik voorkomen dat er meerdere instanties van de Application worden gemaakt? Ik wil dus dat die Application class slechts 1x gebruikt kan worden en daarna niet meer. Nou zo kwam ik er dus bij om de functies statisch te maken en de class abstract, zodat je niet kunt zeggen $application = new Application. Maar wellicht kan ik ook gewoon afvangen of de class al eens gebruikt is en als iemand de class opnieuw aanroept een Exception throwen? Bijv. zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class Application
{

static private $application_started = false;

  public function __construct()
    if (self::$application_started) {
      // gooi een Exception "De applicatie is al gestart!"
    }
    self::$application_started = true;
    // voer overige code uit
  }

}

?>


$application = new Application(); // dit gaat goed

$application2 = new Application(); // dit gaat fout, er wordt eeen Exception gegooid.

Of je zou ook alleen statische functies kunnen gebruiken, waarbij je de class wel abstract maakt (zodat je geen nieuwe instantie kunt aanmaken) en dat je dan de "start" functie public maakt en alle andere functies private en dat je dan in de start functie weer een check uitvoert. Dus hetzelfde principe als het vorige voorbeeld, maar dan met statische functies en een abstracte class, zodat de Application niet opnieuw kan worden aangemaakt. Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
abstract class Application
{

static private $application_started = false;

  static public function start()
    if (self::$application_started) {
      // gooi een Exception "De applicatie is al gestart!"
    }
    self::$application_started = true;
    // voer overige code uit
  }

}

?>


Wat is de beste manier?
Gewijzigd op 18/02/2012 15:58:42 door Ozzie PHP
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 16:06:53
Quote Anchor link
Die laatste is niet goed, dat is doormiddel van een trick omgaan met het abstract keyword en dat lijkt me niet goed.

Ik zou de eerste gebruiken, als zou ik wel een LogicException gebruiken, of misschien wel een BadMethodCallException of een eigen exception maken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2012 16:13:54
Quote Anchor link
Oké,dan ga ik voor de 1e optie. Ik heb besloten om alleen Exceptions te throwen als er iets mis gaat waardoor de applicatie moet stoppen. Ik heb een eigen Exception class. Nu nog heel simpel, maar die ga ik nog uitbreiden. Als er iets fout gaat als een bezoeker de site bezoekt dan toon ik een nette melding en mail ik de melding naar mezelf. Als er iets fout gaat in ontwikkel mode dan zie ik de foutmelding op m'n scherm.
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 16:19:14
Quote Anchor link
Alleen exceptions? Dan haal je toch het hele nut van exceptions weg, namelijk dat je mooi verschillende lagen exceptions weg kunt zetten, zodat je die apart kunt opvangen?

Offtopic:
En een fout mailen ben ik niet zo'n voorstander van. Stel dat je 100 bezoekers per dag hebt en er zit een fout op in de Home controller. Dan krijg je dus 100 mailtjes, nog niet meegerekend dat mensen de pagina gaan refreshen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2012 16:24:45
Quote Anchor link
Wouter, ik zou op dit moment niet weten waarom ik meerdere types nodig heb. Maar omdat ik zelf een class heb gemaakt, kan ik (eventueel als dat nodig mocht zijn) een type meegeven en aan de hand daarvan bepaalde handelingen doen. Maar ik gebruik exceptions alleen in situaties waarin de applicatie moet stoppen. Voor verkeerde invoer van gebruikers in invoervelden ga ik bijv. gewoon ifjes gebruiken. Is een persoonlijke keuze.

Dat van die mail is overigens wel een goede. Maar je moet toch weten dat er iets fout gaat? Je zou in je database kunnen bijhouden of een bepaalde melding al verstuurd is... maar als je database het niet doet gaat dat niet werken. Je zou eventueel in een bestandje kunnen bijhouden of de melding verstuurd is, maar wellicht zijn er nog betere oplossingen? Hoe dan ook, als er iets op de site fout gaat dan lijkt het me toch dat je een mailtje moet ontvangen...
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 16:30:21
Quote Anchor link
Ik zou de bestanden loggen in een bestandje. Dat kan je via function.error-log doen, maar je kan ook een mooie log class maken (zie het topic 'logging clas opbouwen' en dan het antwoord van Jelmer).

In de log class kan je dan controleren of de laatste regel dezelfde fout is en als dat niet zo is kun je een mailtje sturen.
Fouten moet je altijd loggen in bestanden en niet in een db. Verder zou ik op het admin panel de mogelijkheid maken tot het uitlezen van deze log bestanden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2012 16:43:31
Quote Anchor link
Heb je een link naar dat topic? De zoekfunctie laat me weer in de steek...
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 16:46:42
Quote Anchor link
Die heb ik je vast al een keer gegeven, hij staat namelijk in het lijstje TopOO topics, maar hier is ie: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/de-opbouw-van-een-logging-class/81508/#577390
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.