[composer]autoloading psr-4

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:19:35
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer eigen classes d.m.v. composer te autoloaden. Hiervoor heb ik een directory genaamd app/custom/myclass.php in de class heb ik de volgende namespace

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
namespace custom;
?>


Nu heb ik in de composer.json het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "custom\\": "app/"
        }
    }


wanneer ik een composer.update uitvoer krijg ik helaas de melding dat de class niet bestaat. Wat doe ik hier fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:16:10
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2014 14:21:28
Quote Anchor link
app/ moet zijn app/custom ??
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:24:51
Quote Anchor link
@Ozzie nee helaas werkt dat ook niet. Volgens de composer manual kom ik er ook niet helemaal uit.. de custom is in dit geval volgens de handleiding al de directory waarnaar gezocht moet worden en deze bevind zich in app/ als ik het goed begrepen heb.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2014 14:28:40
Quote Anchor link
Ik werk niet met Composer dus hoe het exact werkt weet ik niet.

Probeer eens het hardcoded path in te geven vanaf de root, dus "path/to/app". En als dat niet werkt, kijk dan even in je error log. Als he goed is zou je daaruit moeten kunnen afleiden welk path er gebruikt wordt en dan kun je waarschijnlijk zien waar het misgaat.
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:34:43
Quote Anchor link
De app/ zit al in de root dir. verder zit er niets anders in app/ dan die custom directory. Verder wordt ik ook van de error log niks wijzer.. daar krijg ik namelijk exact dezelfde error..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2014 14:35:14
Quote Anchor link
>> daar krijg ik namelijk exact dezelfde error

en die luidt?
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:38:50
Quote Anchor link
Fatal error: Class 'app\custom\JsonFetcher' not found in /Users/username/Sites/demo/config/config.php on line 15

Daar wordt dus aangeroepen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$app
['JsonFetcher'] = $app->share(function($app) {
    return new app\custom\JsonFetcher($app);
});

?>
 
Tim S

Tim S

26/06/2014 14:42:12
Quote Anchor link
path moet zo zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "custom\\": "app/custom"
        }
    }


en daarna moet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
composer dump-autoload

uitvoeren, update is voor je packages bij te werken.


Ik zie nu dat je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
return new app\custom\JsonFetcher($app);

gebruikt, maar je definieerd je namespace als "custom" en niet "app\custom".
daarom moet je "app" weglaten uit je namespace, of toevoegen in je autoload statement in je composer file.
Gewijzigd op 26/06/2014 14:45:44 door Tim S
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:55:17
Quote Anchor link
@Tim bedankt het werkt nu :) de edit kwam ik zelf ook al achter tijdens het veranderen.
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2014 18:54:45
Quote Anchor link
Dit is dus juist geen PSR-4. In PSR-4 zet je je namespace niet meer in je mappen structuur. Dus al die mappen die alleen andere mappen bevatten (zoals app in dit geval) moeten weg. Dus de klassen van custom moeten direct in app/ en custom/ moet weg. Dan voer je in dat de custom namespace zich in de app map bevindt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
{
    "autoload": {
        "psr-4": {"custom\\": "app/"}
    }
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2014 23:00:17
Quote Anchor link
Kan het niet zo zijn dat Reshad juist bewust onderscheid wil maken tussen z'n eigen "custom" classes, en tussen 3rd party libraries?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
app
   /custom
   /mail_lib
   /pdf_lib
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 23:38:06
Quote Anchor link
Wouter dat had ik dus, maar dat werkte niet.. Hoe ziet mijn namespace etc er dan uit in dat geval?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2014 00:18:25
Quote Anchor link
Zoals in je 1e voorbeeld volgens mij en dan hier:

return new app\custom\JsonFetcher($app);

het begin "app\" weghalen.

Maar let wel, de class JsonFetcher moet dan dus direct in de map app worden geplaatst:

app/JsonFetcher.php
 
Tim S

Tim S

27/06/2014 00:34:07
Quote Anchor link
Je moet het zo zien... stel je wilt een namespace "Reshad\CustomPackage" gebruiken, dan kun je met psr-4 zorgen dat je die prefix vanuit welke map dan ook kunt gebruiken.
dus stel dit is je mappen-structuur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
`-- app
|   `-- controller
|   |-- views
|-- CustomPackage
|   `-- src
|   |   `-- JsonFetcher.php
|   |-- tests
|   |   `-- JsonFetcherTest.php


En dit je classes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php namespace Reshad\CustomPackage;

class JsonFetcher {} ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php namespace Reshad\CustomPackage;

class JsonFetcherTest {} ?>


dan zou je die zo kunnen autoloaden met psr-4:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "Reshad\CustomPackage\\": "Custompackage/src",
            "Reshad\CustomPackage\\": "Custompackage/tests"
        }
    }
Gewijzigd op 27/06/2014 00:37:16 door Tim S
 
Reshad F

Reshad F

27/06/2014 00:34:11
Quote Anchor link
@ozzie maar dan kan ik dus niet ordenen? of krijgt elke category zijn eigen folder in de root dir?

Toevoeging op 27/06/2014 00:37:12:

@Tim stel ik zet de JSonFetcher dus direct in de app folder wat wordt daar dan de namespace? en de autoloader?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2014 00:39:39
Quote Anchor link
>> @ozzie maar dan kan ik dus niet ordenen?

Wat bedoel je met "ordenen"?

Tim S op 27/06/2014 00:34:07:
dan zou je die zo kunnen autoloaden met psr-4:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "Reshad\CustomPackage\\": "Custompackage/src",
            "Reshad\CustomPackage\\": "Custompackage/tests"
        }
    }

Lijkt me niet echt efficiënt om dezelfde namespace naar 2 verschillende mappen te laten verwijzen eerlijk gezegd.

Toevoeging op 27/06/2014 00:40:59:

Reshad, ik zou eerst een directorystructuur maken, die jij zelf prettig en overzichtelijk vindt. Daarna zou ik me gaan bezighouden met het autoloaden. Je bent vrij om het te doen zoals je het zelf fijn vindt.
 
Tim S

Tim S

27/06/2014 00:43:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/06/2014 00:39:39:
Lijkt me niet echt efficiënt om dezelfde namespace naar 2 verschillende mappen te laten verwijzen eerlijk gezegd.

Dit is juist de kracht van psr-4, zodat je je mappen kan indelen zoals je wilt.
Zonder dat je je hoeft te houden aan een bepaalde mappen stuctuur.
Anders kun je net zo goed psr-0 gebruiken.

---------


Ik ga er even vanuit dat je het zo wilt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
`-- app
|   `-- JsonFetcher.php


Het maakt eigenlijk niet uit wat je namespace is, als je het ook maar goed in je JsonFetcher.php declareert.
Je zou nu dit kunnen hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "custom\\": "app",
        }
    }

met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php namespace custom;

class JsonFetcher {}; ?>

maar je kan ook bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "app\\custom\\": "app"
        }
    }

met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php namespace app\custom;

class JsonFetcher {}; ?>


je bepaald dus eigenlijk gewoon welke namespace prefix gekoppeld moet worden aan welke map.
Gewijzigd op 27/06/2014 09:26:57 door Tim S
 
Reshad F

Reshad F

27/06/2014 00:47:38
Quote Anchor link
Ah oke dus de 'key' als het ware staat gelijk aan de namespace? en de value gelijk aan de directory?

Maar hoe zit dat dan wanneer ik meerdere subfolders heb? bepaal ik zelf tot waar de normale directory gaat en tot waar de subdirectory?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2014 00:49:28
Quote Anchor link
>> Dit is juist de kracht van psr-4, zodat je je mappen kan indelen zoals je wilt.
Zonder dat je je hoeft te houden aan een bepaalde mappen stuctuur.

Dat kan toch nog steeds? Het lijkt me handiger om dan een Test namespace te maken. Je koppelt nu 1 namespace aan 2 folders. Stel dat de classes 50/50 verdeeld zijn dan betekent het dat je in 50% van de gevallen een onnodige controle uitvoert.

Je kunt dan beter een aparte Reshad\Test namespace aanmaken die naar de test-map verwijst.

Toevoeging op 27/06/2014 00:54:24:

Reshad, je hebt verschillende type autoloaders die op een bepaalde manier autoloaden. PSR-0 en PSR-4 zijn de bekendste. Maar je kunt ook zelf een autloader maken.

Het principe is dat als een class nog niet geladen is (via require) de naam van die class naar de autoloader wordt gestuurd. Op basis van die naam, en op basis van de namespaces die jij hebt ingesteld, wordt de class geladen.

Heel simpel... even de basis-gedachte. Je hebt een class Foo(). Die zet jij in het mapje "Reshad". Vervolgens zeg je tegen de autoloader: stel de namespace Reshad in op het pad "Reshad".

Vervolgens doe jij:

$foo = new Reshad\Foo();

De autoloader ziet nu de namespace "Reshad". Aha! Bij deze namespace hoort de map "Reshad". Blijkbaar moet ik dus het bestand "Reshad/Foo.php" requiren.

Dat is de basis-gedachte van autoloading.
 
Tim S

Tim S

27/06/2014 01:05:58
Quote Anchor link
Reshad F op 27/06/2014 00:47:38:
Ah oke dus de 'key' als het ware staat gelijk aan de namespace? en de value gelijk aan de directory?

Maar hoe zit dat dan wanneer ik meerdere subfolders heb? bepaal ik zelf tot waar de normale directory gaat en tot waar de subdirectory?


Je kan je mappen nu gewoon verder uitbreiden, zolang je die classes die je wilt autoloaden correct blijft namespacen iig.

Bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
`--app
|  `-- Sub
|      `-- MeerSub
|          `-- BesteClassOoit.php

    "autoload": {
        "psr-4": {
            "Custom\\": "app",
        }
    }

<?php namespace Custom\Sub\MeerSub;

class BesteClassOoit {} ?>


Toevoeging op 27/06/2014 02:23:30:

Ozzie PHP op 27/06/2014 00:49:28:
Dat kan toch nog steeds? Het lijkt me handiger om dan een Test namespace te maken. Je koppelt nu 1 namespace aan 2 folders. Stel dat de classes 50/50 verdeeld zijn dan betekent het dat je in 50% van de gevallen een onnodige controle uitvoert.

Je kunt dan beter een aparte Reshad\Test namespace aanmaken die naar de test-map verwijst.


Ik bewaar liever mijn unit tests in een aparte map indien mogelijk.
En qua performance maakt het niks uit, zolang je maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
composer dump-autoload -o

uitvoerd.

Overigens zou ik op deze manier in een production omgeving mijn tests nu makkelijk uit de autoloader kunnen halen. Wat weer een performance winst is ten opzichte van jouw manier.
Gewijzigd op 27/06/2014 02:25:15 door Tim S
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2014 09:19:15
Quote Anchor link
Tim S op 27/06/2014 00:43:40:
Dit is juist de kracht van psr-4, zodat je je mappen kan indelen zoals je wilt.
Was dat maar waar. PSR-4 schrijft juist heel expliciet een directorystructuur voor. Met de highlights in vet:

[...] This PSR also describes where to place files that will be autoloaded according to the specification.

3. When loading a file that corresponds to a fully qualified class name ...

i. A contiguous series of one or more leading namespace and sub-namespace names, not including the leading namespace separator, in the fully qualified class name (a "namespace prefix") corresponds to at least one "base directory".

ii. The contiguous sub-namespace names after the "namespace prefix" correspond to a subdirectory within a "base directory", in which the namespace separators represent directory separators. The subdirectory name MUST match the case of the sub-namespace names.

iii. The terminating class name corresponds to a file name ending in .php. The file name MUST match the case of the terminating class name.

Met andere woorden: basisdirectory, subdirectory én bestandsnaam liggen in PSR-4 alle drie vast.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.