Config.inc veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Wessel Johnson

Wessel Johnson

17/10/2007 12:47:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Is een config.inc.php bestandje waar je mysqlverbinding in wordt gemaakt wel veilig? Stel dat iemand anders dat nu op zijn site include heeft die toch mooi toegang tot je database. Of ligt het anders?

Groeten, Wessel Bruinsma
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 10:58:48
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/10/2007 12:49:00
Quote Anchor link
zet het bestand in een andere map, dus niet de normale map,
Laat je config kijken of hij wel vanaf de goede pagina word geopend,
Noem het niet gewoon standaard config.php
ik denk dat je dat ertegen zou kunnen doen,
maar ik weet eigenlijk iemand exern bestanden kan includen
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

17/10/2007 12:55:00
Quote Anchor link
Dus je kan vanaf andere sites een database op weer een andere site openen. Ok. Dus als ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if ($_SERVER['SERVER_ADDR'] != IP)
exit();


boven aan mijn config.inc.php zet, dan moet het opgelost zijn. Toch?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

17/10/2007 12:55:00
Quote Anchor link
Hoe wilt een externe site je bestand includen? Als die gewoon http://site/config.inc.php wilt includen (met fopen of what ever) geeft je webserver een lege pagina terug, wat er staan alleen maar variabelen in (denk ik).
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
ja ik denk het wel,
maar als er meerdere site op 1 server met hetzelfde IP zitten, dan zou ik t ook niet weten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Niet elke server heeft het includen van een extern bestand beveiligd, maar je kan bijvoorbeeld zorgen dat de file waarin je connection wordt geïnclude een variabele aanmaakt met een lange string als "code".
Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$var = 'baobt023140bo124b1o4boi1b24124oi1bpob1oi5b12o5baskjdbasela';

Nu controleer je gewoon in config.php of dat overeenkomt. Zo ja -> Dan uitvoeren, zo nee dan niet.
Meestal is het echter wel veilig, omdat 9 van de 10 keer de server het niet toestaat externe files te includen.
 
Frank -

Frank -

17/10/2007 13:58:00
Quote Anchor link
Gewoon buiten de webroot zetten, dan kan niemand er via de browser bijkomen. Je hebt dan FTP-toegang nodig om er bij te kunnen komen. Maar ja, wanneer iemand FTP-toegang heeft, dan heb je hem/haar toch al volledige toegang tot je systeem gegeven. Dan is het dus geen enkel probleem, of je hebt nog veel grotere problemen dan alleen je config-file...
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

18/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt voor alle reacties! Ik heb het opgelost met het controleren van de SERVER_NAME. Maar nu (als het niet erg is) heb ik nog een vraagje :P
Is het mogelijk om plaatjes te preloaden? Ik werk namelijk aan een chatbox. (xmlhttp) Je merk er niks van als deze tekst herlaad, maar de plaatjes moet het steeds opnieuw laden. Hoogstens irritant dus. Is het mogelijk met een slim stukje javascript ofzo om de plaatjes te preloaden, niet met een balkje ofzo, maar als je de pagina opent dat het het dan al laad.

Als het niet duidelijk is moet je het maar even zeggen.
 
GaMer B

GaMer B

18/10/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Google knows (almost) everything :)

Over dat config.inc.php he, kun je bovenin niet dit doen:
config.inc.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if(MY_SITE == FALSE)
    {

        // Hack attempt!!!
        exit();
    }

    else
    {
        // script
    }
?>


index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    define("MY_SITE", TRUE);
    include("config.inc.php");
    // De rest van je script.
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2007 13:31:00
Quote Anchor link
WesselB schreef op 18.10.2007 12:56:
Ik heb het opgelost met het controleren van de SERVER_NAME.

En als ik mijn Apache nou zo instel, dat mijn servernaam precies hetzelfde is als jouw servernaam? Dan is het weer lek.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

19/10/2007 17:15:00
Quote Anchor link
GaMeR13, bedankt, dat wordt de oplossing!

@Santhe
Kan je dat dan zo instellen? Dat is toch niet mogelijk. Ik dacht dat de $_SERVER variablen altijd hetzelfde blijven en niet instelbaar waren =S
 
PHP erik

PHP erik

19/10/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Mijn God wat een hoop nutteloze reacties. Denk eens na. Als iemand jouw config.php kan includen vanaf een externe site dan kan hij ook gewoon via de browser jouw hele site downloaden. Je hoort gewoon je includes buiten de document root te zetten, zoals Frank zegt. Lees bijvoorbeeld maar de Zend Certification Study Guide. Zo'n ding met define() is alleen handig om zeker te weten dat het niet direct wordt aangeroepen, maar dat maakt bij config files helemaal niet uit.
 
Frank -

Frank -

19/10/2007 17:40:00
Quote Anchor link
@PHPerik: Maak je er niet al te druk over, dat is slecht voor de gezondheid.

Dat de meeste oplossingen voor problemen uitermate eenvoudig zijn, dat willen een hoop mensen niet geloven. Daar kunnen jij en ik niets aan veranderen, het zij zo.

Ik heb index.php binnen de webroot staan en dat was het dan. Verder nog wat css, js en images, maar daar is niks spannends aan en heeft niks met PHP te maken.

Beveiliging is niet zo moeilijk, je moet gewoon heel simpel denken. Geef bezoekers toegang tot datgene wat ze nodig hebben en verder helemaal niks. Vele programmeurs denken precies andersom, die gaan zaken blokkeren wat men niet nodig heeft. Het is alleen lullig dat jij nooit weet wat men niet nodig heeft, dat is gewoon te veel.
1) Trek alle rechten in voor alle soorten gebruikers/rollen
2) Ken per rol die rechten toe die absoluut onmisbaar zijn en waar geen beter alternatief mogelijk is. En vergeet niet dat public ook een rol is.

De kans dat je nu wordt gehackt is al zeker een factor 100 kleiner geworden.
 
PHP erik

PHP erik

19/10/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook werkelijk alleen m'n index.php in de document root. Verder alleen een .htaccess met een mod rewrite en include_path. Verder niets.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

19/10/2007 18:22:00
Quote Anchor link
Ja OK, jullie hebben gelijk. Ik denk veel te moeilijk. Dus als ik alle beveiligde bestanden buiten de webroot zet, dan is alles opgelost. Bedankt voor jullie hulp! thx
 
Frank -

Frank -

19/10/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Nee, je zet alles wat een gebruiker niet nodig heeft buiten de webroot. ALLES!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.