Content parsen preg_replace, raad ermee?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »
Write Down

Write Down

15/01/2011 18:42:13
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben momenteel een template-parser aan het maken. Lekker eenvoudig, maar handig :-). Alles is in OOP geschreven, maar het stukje waar ik nu aan bezig ben, wil ik eerst toch even met wat procedurele code uittesten. Tot daar het koffiepraatje.

Als input heb ik bv. het volgende: (afkomstig van een TPL-bestand)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<h1>{$TITLE}</h1>
<h2>{$SUBTITLE}</h2>

<p class="headermenu">
   <a href="#">Testje1</a>
   <a href="#">Testje2</a>
</p>


{$TITLE}, {$SUBITLTE} en eigenlijk alles wat de syntaxis {$[A-Z]} zet heeft moet vervangen worden. De te vervangen deeltjes worden uitgespuwd onder de vorm van een array. Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [{$TITLE}] => phpHulp.nl [{$SUBTITLE}] => phpHulp Forum )


De parser zou dit dus moeten omzetten in het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<h1>phpHulp.nl</h1>
<h2>phpHulp Forum}</h2>

<p class="headermenu">
   <a href="#">Testje1</a>
   <a href="#">Testje2</a>
</p>


Ik ga er vanuit dat ik dit met de preg_replace functie moet kunnen fixen.

Ik dacht iets in de aard van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_replace('/\{\$([A-Z]\}', '$replacement', $content);
?>


Echter krijg ik hiermee niet het gewenste resultaat.

Iets wat ik naar de toekomst ook wil gaan doen is {$[A-Z]#[0-9]} gaan replacen. Maar ik denk dat ik al best eerst is naar de "gewone" replace kijk :-).

Alvast bedankt (al is het maar dat je het gelezen hebt!)
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 10:35:15
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/01/2011 18:56:59
Quote Anchor link
Hoe zat het ook weer met quoten van variabelen?????!!!!!!!!!!!
Gewijzigd op 15/01/2011 18:57:17 door Noppes Homeland
 
Jelmer -

Jelmer -

15/01/2011 19:13:35
Quote Anchor link
Ik denk dat preg_replace_callback het makkelijkst is, (je kan ook preg_replace met de e-modifier gebruiken, maar weet waar je mee bezig bent dan!)

Anyway, omdat ik dat laatste nooit doe, heb ik het voor de grap nu wel eens gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$content
= <<<'HTML'
<h1>{$TITLE}</h1>
<
h2>{$SUBTITLE}</h2>

<
p class="headermenu">
   <
a href="#">Testje1</a>
   <
a href="#">Testje2</a>
<
/p>
HTML;

$title = 'PHPhulp';
$subtitle = 'Geen idee';

echo preg_replace('/{\$([A-Z]+)}/e', '\${strtolower("$1")}', $content);
?>

de e-modifier zorgt ervoor dat je replace-stukje van preg-replace wordt uitgevoerd alsof het PHP is. $1 wordt vervangen met de variabelenaam, dus ${strtolower("TITLE")} wordt uitgevoerd, wat weer hetzelfde is uiteindelijk als $title.

Ter vergelijking, als je het (mooi?) wilt doen met preg_replace_callback:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

class Template
{
    private $template;
    
    private $data = array();
    
    public function __construct($template)
    {

        $this->template = $template;
    }

    
    public function set($name, $value)
    {

        $this->data[$name] = $value;
    }

    
    public function render()
    {

        return preg_replace_callback('/{\$([A-Z]+)}/', array($this, 'replaceVariable'), $this->template);
    }

    
    private function replaceVariable($match)
    {

        return $this->data[strtolower($match[1])];
    }
}


$content = <<<'HTML'
<h1>{$TITLE}</h1>
<
h2>{$SUBTITLE}</h2>

<
p class="headermenu">
   <
a href="#">Testje1</a>
   <
a href="#">Testje2</a>
<
/p>
HTML;

$template = new Template($content);
$template->set('title', 'PHPhulp');
$template->set('subtitle', 'Geen idee');
echo $template->render();
?>

Ik heb de class wel nodig omdat ik ergens moet opslaan wat die variabelen voor waarde moeten krijgen, en ik die niet mee kan geven aan de functie zelf (want ik kan niet regelen welke argumenten replaceVariable meekrijgt) Of je moet globals daarvoor gebruiken, of closures als je PHP 5.3 hebt.
Gewijzigd op 15/01/2011 19:19:29 door Jelmer -
 

15/01/2011 19:28:51
Quote Anchor link
Pas inderdaad écht heel erg op met de e modifier. Phphulp is in de bèta gehackt doordat in een reguliere expressie de e modifier werd gebruikt.
 
Write Down

Write Down

15/01/2011 19:39:26
Quote Anchor link
@Jelmer rrrr & Karl Karl
Ik ga het deze avond is rustig bekijken.

@Noppes Homeland
Ik begrijp jet reactie, maar ze is offtopic. Als je even ziet, staat er ook geen komma's. (syntaxis zoals print_r het zou uitspuwen) Het is overigens een voorbeeld, geen echte code.
 

15/01/2011 19:41:39
Quote Anchor link
Ik vind het overigs persoonlijk heel mooi om met xml te werken, daarmee kan je ook heel krachtig werken. (Maar ik heb ook een erg grote liefde voor xml.)
 
Write Down

Write Down

15/01/2011 19:54:50
Quote Anchor link
@Karl Karl,
Kan ik inkomen, maar ik ga deze parser niet los gebruiken. Komt in een groter project. En als ik dan met XML dien te werken, maag ik het mezelf alleen maar moeilijker.
 
Write Down

Write Down

18/01/2011 19:46:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben zonet weer aan het knutselen gegaan. Ik begrijp toch echter niet zo goed deze functie.

Ben ik werkelijk verplicht de functie "te voederen" met array($this, ...)?

Ik zie niet zo in hoe dit op een nettere manier kan. Of is dit naar jullie mening wel net?
 
Jelmer -

Jelmer -

18/01/2011 20:54:43
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

18/01/2011 21:29:31
Quote Anchor link
Ik vind dat wel netjes hoor, dat je een methode van het huidige object kunt aanreiken als callback. Dat dat dan als array moet, okee.
 
Write Down

Write Down

18/01/2011 21:31:32
Quote Anchor link
@Jelmer, bedankt. Al heb ik er op zich niet enorm veel aan.

@Bas, niet de array is het probleem, maar ik vind de hele "$this" meegeven nogal vaag.
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

18/01/2011 21:37:20
Quote Anchor link
ohja? Liever het hele object (dat is maar 1 pointer) dan een stukje ervan. Ohnee dat is Java-denken :)

Het gaat om de combinatie van functienaam en object-waarin-de-functie-leeft. Vraag ik mij uit het hoofd even af of je een statische methode ook op die manier aanroept... ohnee dat gaat met klassenaam natuurlijk ipv $this
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.