Controle formaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 16:42:16
Quote Anchor link
Hallo allen,

Volgende script geeft een foutmelding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
......
JS:
// Controle of de telefoonnnummer wel goed getoond wordt :-)
function telefoon(nummervoorbeeld, nummer){
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $("#tel").val();
    if(nummer.value.match(nummervoorbeeld)){
        document.getElementById("Ga door").disabled=true;
    }else{
        document.getElementById("Ga door").disabled=false;
        elem.focus();
        return false;
        
    }
}


HTML:
<form name="3" action="toevoegen.php" method="post">
...
<input type="text" name="tel" id="tel" class="tel" value="<?php echo $row['Tel']; ?>" onchange="telefoon()"/>
...
</form>



Foutmelding: TypeError: nummer.value is undefined

Wat gaat er mis?

Groeten,
Olivier
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:27:15
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2012 16:52:44
Quote Anchor link
Dit gaat al fout:
" onchange="telefoon()"
terwijl je functie dit is:
function telefoon(nummervoorbeeld, nummer)

Die twee parameters in de functie moet je dus weglaten, die geef je namelijk niet mee.

Vervolgens doe je:
var nummer = $("#tel").val();

Waarbij nummer een string wordt. Je kan dan dus niet meer nummer.value doen, want nummer is namelijk een string object dat geen property value heeft. Tenzij je zelf een uitbreiding hebt geschreven.
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Je hebt een error vanwege de nummer variabele. Kijk welke waarde hij heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var nummer = $('#tel').val();

Kijk eens wat deze functie doet (http://api.jquery.com/val/ ).
Kijk eens wat `nummer.value` eigenlijk betekend.
Concludeer zelf wat het probleem is.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 17:14:19
Quote Anchor link
De .val() doet => Beschrijving: Verkrijg de huidige waarde van het eerste element in een set van de afgedekte elementen.

The .val() method is primarily used to get the values of form elements such as input, select and textarea. In the case of <select multiple="multiple"> elements, the .val() method returns an array containing each selected option; if no option is selected, it returns null.

Over die (nummer) .value vind ik geen informatie. Maar ik ga ervanuit dat hier een value uit een onbekend gegeven gehaald word?

Is dit de oplossing?
var nummer = $("#tel").val();
if(nummer.match(nummervoorbeeld)){

Groeten,
Olivier
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:19:56
Quote Anchor link
Quote:
Is dit de oplossing?

Perfect!

Quote:
Over die (nummer) .value vind ik geen informatie. Maar ik ga ervanuit dat hier een value uit een onbekend gegeven gehaald word?

Waarschijnlijk omdat je verkeerd zoekt. De value property is precies hetzelfde als de val() method, alleen dan in Raw JS.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/07/2012 17:26:09
Quote Anchor link
Hier is van alles fout mee. (EDIT: van toepassing op de eerste post, niet op de reply's)

Basically: dit is jQuery en niet-jQuery door mekaar gehaald.

Zonder jQuery zou je zoiets verwachten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<input type="text" name="tel" id="tel" class="tel" value="<?php echo $row['Tel']; ?>" onchange="telefoon(this)"/>
...
// merk op: variabele element is het HTML-element <input name="tel" ...>.  Die heb je meegegeven door de "this" mee te geven in de markup.
function telefoon(element){
  var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
  if( element.value.match(nummervoorbeeld)) {
  ...
  }
}


-----

Met jquery werk je anders. Evenementen binden aan HTML-elementen doe je niet in de markup, zoals ... onchange="telefoon(this)" ... , maar doe je volledig in javascript-omgeving.

Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<input name="tel" id="tel">
...

$(document).ready(function($) {  // wordt uitgevoerd wanneer de pagina geladen is en de DOM klaar is voor gebruik
  $('#tel').change(function(e) {  // wanneer er iets wijzigt aan <input id="tel">, moet je dit uitvoeren:
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $(this).val();
    if(nummer.match(nummervoorbeeld)) {
      ...
    }
  });
};


Zie ook dat je weet met welk soort ding je bezig bent.
Als je een variabele "nummer" noemt, zorg dan dat de variabele een getal bevat, en niet een HTML-element waaruit je een nummer wil halen.

Dit soort dingen heb je door mekaar gebruikt.
Gewijzigd op 23/07/2012 17:27:02 door Kris Peeters
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:30:40
Quote Anchor link
In Raw JS zou ik het ook alleen in de JS omgeving stoppen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
window.onload = function() {
    document.querySelector('#tel').onclik = function(e) {
        // doe wat je wilt...
    };
};
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/07/2012 17:36:21
Quote Anchor link
document.querySelector
Is dat nieuw? Tja, nog een extra argument om aan te halen waarom jQuery niet echt noodzakelijk is, meestal.
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:43:45
Quote Anchor link
Nieuw, nou het is onderdeel van de Selector API die voor het is gemaakt is in mei 2006. Het is alleen 1 van die features van JS die bijna niemand weet.

Browser support is ook redelijk goed: IE8+; FF3.5+; Chrome; Safari; Opera10+.

document.querySelector is voor het ophalen van 1 element en zal altijd het element teruggeven, document.querySelectorAll is voor het ophalen van meerdere elementen en zal altijd een array teruggeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
typeof document.querySelector('#key'); // DOMNode oid
typeof document.querySelectorAll('#key'); // object (array dus)

document.querySelector('.foo'); // eerste element met class=foo
var elements = document.querySelectorAll('.foo'); // alle elementen met class=foo

En je kan nog veel meer dan deze simpele selector dingetjes.

Het enige nadeel is dat je geen live dom list meer terugkrijgt. Stel je voegt nog een element met class=foo toe dan zal de elements variabele (van hierboven) niet aangepast worden, als je dat met de ouderwetse document.getElementsByClassName() had gedaan dan werd de variabele elements wel aangepast.

Edit:
Merk op dat de namen querySelector en querySelectorAll in de specs binnenkort naar find en findAll worden hernoemd, de browser support zal dan wat bagger worden en je zult dan dingen moeten doen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
document.select = document.find || document.querySelector;
document.selectAll = document.findAll || document.querySelectorAll;
// en dan in de code
document.select('#foo');
document.selectAll('#foo');
Gewijzigd op 23/07/2012 17:46:16 door Wouter J
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 21:50:21
Quote Anchor link
Allemaal goed en wel, zeer duidelijk en dus opgelost Of toch bijna. Ik wil checken of de value niet gelijk is dus doe ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$(document).ready(function($) {
  $('#tel').change(function(e) {
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $(this).val();
    if(nummer.match(nummervoorbeeld)) {
     $("div").html("<b>Wow!</b> Such excitement...");
     }
       else
       {
     $("div").html("<b>Wow!</b>");
    }
  });
});


Maar die if/else werkt bij mij niet echt....

Groeten,
Olivier
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/07/2012 22:08:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$('#tel').blur (function () {
    if ($(this).val ().match (/[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/)) {
        $('#msg').text ('ja');
    }
    else {
        $('#msg').text ('nee');
    }
});

Maak een div aan met id="msg", anders zie je geen meldingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.