Controleren of de bezoeker wel de 1e is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Eduard

Jan Eduard

13/04/2008 12:58:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,
Ik ben bezig met mijn 1e PHP script. Dat een tutorial viewer moet gaan worden. En ik wil het graag zo hebben: Als de 1e bezoeker van de tutorial pagina "tut1.php" gaat dat de code dan automatisch "tut1.txt" aanmaakt en CHMOD naar 0777 en dan gaat tellen hoevaak de pagina is bezocht.
Maar ik zou echt niet weten hoe ik zou moeten controleren of de bezoeker de 1e is.
Let op! De code is nog niet af

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$file
= $bestand.txt;
$filename = $file;
if (file_exists($filename)) {
    echo "Het bestand $filename bestaat";
}
else "Het bestand bestaat niet";
}

if(!function_exists('file_put_contents')) {
  function
file_put_contents($filename, $data, $file_append = false) {
   $fp = fopen($filename, (!$file_append ? 'w+' : 'a+'));
   if(!$fp) {
     trigger_error('Kan het bestand niet wegschrijven.', E_USER_ERROR);
     return;
   }

   fputs($fp, $data);
   fclose($fp);
  }
}

file_put_contents("$file", "Deze pagina is $count bekeken");
$handle = fopen ($file, 'r+');
$count = int (fread ($handle, filesize ($file)));
rewind ($handle);
fwrite ($handle, ++$count);
fclose ($handle);
?>


BVD
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Eduard
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 11:35:44
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/04/2008 13:10:00
Quote Anchor link
Haal variabelen buiten quotes ;-).

Het lijkt mij logisch dat als het bijbehorende bestand al bestaat, de bezoeker niet de eerste is.
 
Jan Eduard

Jan Eduard

13/04/2008 13:16:00
Quote Anchor link
Maar dat wil ik juist niet.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/04/2008 13:27:00
Quote Anchor link
Wat wil je dan wel? Leg je vraagstellen dan even goed uit. Bovendien hangen er nog wat haken los in je code, maar die zullen we er later uithalen.
 
--

--

13/04/2008 13:28:00
Quote Anchor link
Wat wil je dan wel? ;)
 
Jan Eduard

Jan Eduard

13/04/2008 14:07:00
Quote Anchor link
Staat beschreven in mijn 1e post
 
Riemer

Riemer

13/04/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Wat pseudo code:

Eerst kijk je of de bestand al bestaat, zonee. dan kun je er van uitgaan dat dit de eerste bezoeker is. Je maakt dan de file aan en zet hier een 1 neer, dan de counter ook op 1 zetten.
Bestaat het al, lees de waarde in. tel hier 1 bij op, zet die waarde weer in de bestand en zet de counter.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/04/2008 14:29:00
Quote Anchor link
@Jan Eduard: Uit je eerste post haal ik wat ik beschrijf in míjn eerste post (in dit topic, uiteraard).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

13/04/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Quote:
Maar ik zou echt niet weten hoe ik zou moeten controleren of de bezoeker de 1e is.


Quote:
Het lijkt mij logisch dat als het bijbehorende bestand al bestaat, de bezoeker niet de eerste is.


Zoals jij je vraag stelt, geeft Djemo het goede antwoord
 
Jan Eduard

Jan Eduard

13/04/2008 15:11:00
Quote Anchor link
ooh ok.. ik snap het... maar wat moet ik nu dan gaan doen?
@Riemer; hoe moet ik dat dan gaan doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Eduard
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

13/04/2008 15:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $file
= $bestand.txt;
    $filename = $file;
?>


wat doe je hier eigenlijk?
 
Jan Eduard

Jan Eduard

13/04/2008 15:36:00
Quote Anchor link
hier probeer ik dus bijv. tut.1.txt aantemaken alleen is dat volgens mij fout gescript
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

13/04/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Volgensmij wil die dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$counter_file
= __FILE__.".count";
$counter = 0;
if(file_exists($counter_file)) $counter = file_get_contents($counter_file);
$counter++;
file_put_contents($counter_file, $counter);
?>


Deze pagina is <?php echo $counter?>x bekeken!


Vanwaar de chmod naar 777?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Christiaan Baartse
 
Jan Eduard

Jan Eduard

13/04/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ja super bedankt Christiaan!

CHMODDEN omdat hij dan een bestand "blabla.txt" aan zou moeten maken.

Maar dat hoeft niet zie ik nu ^^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Eduard
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

13/04/2008 15:54:00
Quote Anchor link
file_put_contents gooit de file zelf neer als deze nog niet bestaat.
Als de user waaronder je webserver draait genoeg rechten heeft om in de directory te schrijven zal het allemaal gewoon goed gaan.

Bij het aanmaken van directories is chmod belangrijker.
 
Jan Eduard

Jan Eduard

13/04/2008 15:55:00
Quote Anchor link
ok
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.