convert date en time naar datetime veld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mar kla

mar kla

30/09/2006 23:12:00
Quote Anchor link
In een mysql database heb ik de velden

Game_Date type date en
Game_Time type time

Nu ben ik er een tijdje gelden (hier op phphulp dank je wel Jan) er achter gekomen dat ik om diverse redenen beter een veld
Game_DateTime type datetime
had kunnen maken en gebruiken!

Nu wil ik een en ander gaan aanpassen, maar is er een simpele manier om (in b.v. phpmyadmin)
Game_DateTime te vullen met de samengevoegde waarde uit Game_Date en Game_Time.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar kla
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:27:29
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

30/09/2006 23:16:00
Quote Anchor link
in je sql query als value NOW() gebruiken ;)
 
Mar kla

mar kla

30/09/2006 23:35:00
Quote Anchor link
dat now () is om de velden met NU te vullen.

maar ik heb een paar duizend recorde waar de velden Game_Date en Game_Time. reeds gevuld zijn en die wil ik liever niet overtikken.

Dus ik aan iets met update Game_DateTime
en dan iets met join Game_Date en Game_Time.

maar dat IETS zoek ik dus
 
K i p

K i p

30/09/2006 23:40:00
Quote Anchor link
Ik denk dat markia bedoelt, dat hij alle ingevulde waardes die nu in de db staan, bij date, en bij time, in een veld wilt samenvoegen. Dit zonder alles over te hoeven typen ofzo.

Ik zou zeggen voer zo 'n soort scriptje uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php



$sql
= "SELECT date,time FROM tabel;";
$res = mysql_query($sql) or die ("sql:<br>".$sql."<br>error:<br>".mysql_error());
for ($x = 1; $rij = mysql_fetch_array($res); $x++)
{

   $sql2 = "INSERT INTO tabel (datetime) VALUES('".$rij['date']." ".$rij['time']."')'";
   if($res2 = mysql_query($sql2))
   {

      echo 'insert into nummer '.$x.' is geslaagd<br>';
   }

   else
   {
      trigger_error("sql:<br>".$sql2."<br>error:<br>".mysql_error());
   }
}


?>
Gewijzigd op 25/06/2011 14:25:12 door Niels K
 
Mar kla

mar kla

01/10/2006 23:26:00
Quote Anchor link
klinkt goed :-)

maar kan ik zoiets niet direct in mijn PHPmyadmin /SQL venster doen???
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/10/2006 00:02:00
Quote Anchor link
waarom zou je dit in phpmyadmin perse willen doen? werkt tenslotte exact hetzelfde in een php-bestand.

Alleen ik heb wel een wijziging op het script van boris:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

//copyright Terence Hersbach blabla :-p nee grapje

$sql = "SELECT date,time FROM tabel;";
$res = mysql_query($sql) or die ("sql:<br>".$sql."<br>error:<br>".mysql_error());
for ($x = 1; $rij = mysql_fetch_array($res); $x++)
{

   $sql2 = "UPDATE tabel SET datetime = '".$rij['date']." ".$rij['time']."' WHERE id='".$rij['id']."'";
   if($res2 = mysql_query($sql2))
   {

      echo 'insert into nummer '.$x.' is geslaagd<br>';
   }

   else
   {
      trigger_error("sql:<br>".$sql2."<br>error:<br>".mysql_error());
   }
}


?>

ipv een insert into een update gebruiken;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/10/2006 10:23:00
Quote Anchor link
<php

date("d-m-Y H:i:s" , strtotime(DBFIELD))

?>

vervolgens deze weer wegschrijven in je andere DB :) of natuurlijk update
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.