Cookie en userid 1 beveilegings lek :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul v.Dun

Paul v.Dun

29/07/2005 12:19:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik zit hier met een zwaar probleempje.
Als ik in ene opgeslagen cookie mijn user id in 1 verander ben ik admin in mij systeem.
Hoe kan ik dit verhelpen?
Niet aan komen van je moet sessies dit en dat gebruiken -_-".
Hoe kan ik dit het beste fixen?
Mijn cookies die ik gebruik:

id
wachtwoord
hash

Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 00:20:29
 

29/07/2005 12:43:00
Quote Anchor link
gebruik sessies, en dan session_set_cookie_params
werkt dan net als een cookie :)
 
Roy Bongers

Roy Bongers

29/07/2005 14:46:00
Quote Anchor link
Je zet de ID en de hash in een cookie.
In je script haal je die 2 dan op en ga je vergelijken of er een user is met id = $_cookie['id'] en hash = $_cookie['hash'].

Ik weet niet waarvan de hash is maar anders zou je bijv ook nog het wachtwoord kunnen hashen en deze in het cookie zetten. en dan mbv.

SELECT * FROM tabel WHERE id = $_COOKIE['id'] AND MD5(password) = $_COOKIE['hash'];

vervolgens kijk je hoeveel rijen je geselecteerd hebt. Is dit er een dan klopt 't allemaal zijn het er 0 dan komen 't id en hash niet overheen.
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

29/07/2005 18:41:00
Quote Anchor link
Stefan:
gebruik sessies, en dan session_set_cookie_params
werkt dan net als een cookie :)


Admin mag ik hem een klap op zijn neus geven?
-
Ja ik weet dat hash etc kan maar is er geen mogelijk dat ik dat kan blokeren?
Gewijzigd op 29/07/2005 18:42:00 door Paul v.Dun
 
Jelmer -

Jelmer -

29/07/2005 18:46:00
Quote Anchor link
Nee, en nee
 
St.Chessere

St.Chessere

29/07/2005 20:08:00
Quote Anchor link
Op welke site heb je daar last van??
 
Jelmer -

Jelmer -

29/07/2005 20:39:00
Quote Anchor link
Volgens mij zijn CMS.

maar als je het echt veilig wilt hebben, zou ik in het koekje een id van een regel uit een tabel zetten, met in die tabel het ip-adres, browsernaam en natuurlijk de gebruiker. En dan controleren of dat allemaal overeen komt met dat wat de browser op stuurt.

Of geen cookies gebruiken...
 
St.Chessere

St.Chessere

29/07/2005 22:06:00
Quote Anchor link
ja dat is zo maar als je je url geeft kan ik effe bekijken wat er fout aan is en hoe je het beter kan beveiligen
 

30/07/2005 02:19:00
Quote Anchor link
Chessere,
Amehoela.
Dan zeker me sql overhoop gooien dcht et toch niet.
De mens is niet mee rzo betrouwbaar.
(pokke naaiers zijn het :') )
Maar ik probeer wel wat.
 
St.Chessere

St.Chessere

30/07/2005 09:43:00
Quote Anchor link
naja je vraagt zelf om hulp en dan doe je zo :S
 
Jelmer -

Jelmer -

30/07/2005 10:08:00
Quote Anchor link
edit: laat maar, dit bericht droeg toch niets bij...
Gewijzigd op 30/07/2005 10:57:00 door Jelmer -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.