Cookie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »
Swaenie -

swaenie -

14/02/2011 11:44:14
Quote Anchor link
Als ik de volgende code gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
setcookie('hulp','ok',time()+3600);

if (isset($_COOKIE['hulp'])){
    echo 'ja';
}

else {
    echo 'nee';
}

?>

krijg ik eerst als antwoord 'nee' en pas na 'verversen' als antwoord 'ja'.
Als ik daarna setcookie wijzig in 'setcookie('hulp','',time()-3600);' dan krijg ik na verversen eerst als antwoord 'ja' en na nogmaals verversen pas 'nee'.

Wil iemand mij dat uitleggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 05:42:06
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2011 11:59:25
Quote Anchor link
Zo werkt een cookie. Zie php.net voor info.
http://nl3.php.net/manual/en/function.setcookie.php
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/02/2011 12:05:24
Quote Anchor link
Cookies zijn bedoeld om data tijdelijk op te slaan in een klein bestandje dat zich bevindt op de pc van de gebruiker.

Bij het surfen naar jouw site stuurt de gebruiker de inhoud van die file mee naar de server, waar jouw php code wordt gedraaid.
Dat wordt meegegeven in de variabele $_COOKIE['hulp']

Als jij ondertussen, bij het afhandelen van de php code iets verandert aan de cookies, wordt die verandering wel uitgevoerd (de cookie file zal wel worden aangepast), maar die waarde wordt niet meer opnieuw opgestuurd, tijdens het afhandelen van de php code.

$_COOKIE['hulp'] heeft dus de waarde die ze had op het moment van het request. Pas na het verversen krijg je de nieuwe waarde in $_COOKIE['hulp'].
 
Swaenie -

swaenie -

15/02/2011 10:29:25
Quote Anchor link
Ik begrijp de uitleg.

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
if (<voorwaarde>){
    echo '<a href="?&hulp">AAN</a>';
}

else{
    echo '<a href="?">UIT</a>';
}

?>

Afhankelijk van de voorwaarde wordt de link bepaald. Door het klikken op betreffende link wordt een menu-onderdeel gewijzigd. En dat is geen probleem.
Als de bezoeker later op de site komt wil ik echter dat ie de laatste instelling krijgt voorgeschoteld. Dus stond de link op AAN, dan is bij het nieuwe bezoek ook AAN...

Het lijkt zo simpel, maar toch blijf ik in een kringetje draaien...
Wil iemand me verder helpen?
Gewijzigd op 15/02/2011 10:30:24 door swaenie -
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/02/2011 10:51:12
Quote Anchor link
Na setcookie() ververs je zelf de pagina, met header('location: ...')
 
- Mark -

- Mark -

15/02/2011 11:31:50
Quote Anchor link
Moet het perse met een cookie? Ik zou het met een session doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php

    # Session starten.
    
        session_start();
        

    /*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
    (§) Hulp Menu | Begin stand instellen.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*/    

    # Kijken of $_SESSION['hulp'] al bestaat JA of NEE.

    
        if(!isset($_SESSION['hulp'])){
            
        /*---- INFO: Nee, $_SESSION['hulp'] bestaat nog niet. Deze gaan we nu aanmaken. ----*/
        
            $_SESSION['hulp'] = true; // TRUE = Hulp menu AAN, FALSE = Hulp menu UIT.
        
        }


    /*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
    (§) Hulp Menu | Hulp menu AAN of UIT zetten.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*/    
        
    # Als eerste gaan we controleren of er een aanvraag is.

    
        if(isset($_GET['hulp'])){

        /*---- INFO: Ja, er is een aanvraag. ----*/
        
        # Dan gaan we nu kijken of de bezoeker het hulp menu AAN of UIT wil zetten.


            if($_GET['hulp'] == 'AAN'){

            /*---- INFO: Er is een aanvraag om het hulp menu AAN te zetten. ----*/

            # $_SESSION['hulp'] op TRUE zetten zodat het hulp menu wordt weergeven.

            
                $_SESSION['hulp'] = true;
                
            }

            elseif($_GET['hulp'] == 'UIT'){

            /*---- INFO: Er is een aanvraag om het hulp menu UIT te zetten. ----*/

            # $_SESSION['hulp'] op FALSE zetten zodat het hulp menu niet meer wordt weergeven.


                $_SESSION['hulp'] = false;

            }        
        }

    
    
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<?php

    if($_SESSION['hulp']){
        
        echo '<a href="?hulp=UIT">UIT</a>';
    }

    else{
        
        echo '<a href="?hulp=AAN">AAN</a>';
    }

    
?>

</body>
</html>


PS. Het gebruik van short tags "<?" is niet aan te raden. Dit wordt niet altijd ondersteund.
Gewijzigd op 15/02/2011 11:55:40 door - Mark -
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

15/02/2011 11:34:42
Quote Anchor link
@mark

offtopic: Zoals jij comentaar neer zet is echt fijn.
Ik ga het van je overnemen om het zo te schrijven.
 
- Mark -

- Mark -

15/02/2011 12:02:16
Quote Anchor link
:p Persoonlijk ben ik het met je eens maar niet iedereen zal die mening delen. Ik spring best grof in zullen we maar zeggen en daardoor wordt zelf een klein script best lang.
 
Swaenie -

swaenie -

15/02/2011 22:03:54
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie snelle reacties.

@chris
Met header('location: ...')kom ik in een loop...

@mark
Ik heb je script even geprobeerd, maar na herstarten van de browser kom ik weer in standaard opstartstand.
Ik ga het morgen even bestuderen.
Nogmaals bedankt voor je uitgebreide reactie.
 
- Mark -

- Mark -

15/02/2011 22:56:48
Quote Anchor link
Dat is ook niet zo vreemd. Je zult moeten gaan werken met gebruikers accounts of iets in die richting dan. Cookies en sessions zijn er alleen maar voor tijdelijke opslag zullen we maar zeggen. Cookies zijn ook nog eens afhankelijk van je browser instellingen. De jouwe staat ingesteld dat ze worden bewaard na het afsluiten van de browser. De mijne gooit ze weg. Dus jouw cookie script zou hetzelfde werken als mijn session script als ik jouw website bezoek.
Gewijzigd op 15/02/2011 22:57:28 door - Mark -
 
Swaenie -

swaenie -

16/02/2011 04:41:42
Quote Anchor link
Het schakelen tussen AAN/UIT had ik al voor elkaar met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo (isset($_GET['h'])?'<a href="?pag='.$pagina.'">UIT</a>':'<a href="?pag='.$pagina.'&h">AAN</a>') ?>


Mij gaat het dus alleen om het onthouden. En ik weet dat in dat geval cookies moeten zijn ingeschakeld. Ik wil voor dit doel echter geen inlogprocedure opstarten.

Toch bedankt.
 

16/02/2011 09:12:45
Quote Anchor link
En wat is het probleem nu?
 
Swaenie -

swaenie -

16/02/2011 10:50:05
Quote Anchor link
De gebruiker kan schakelen met AAN/UIT, waarbij de eerste keer de link AAN wordt getoond.
Als de gebruiker 'het gebruik van cookies' heeft ingeschakeld, wordt zijn laatste keuze ook nog onthouden. Dat krijg ik echter niet voor elkaar. Er wordt altijd opgestart alsof er geen cookie is.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

16/02/2011 11:08:21
Quote Anchor link
En welke code gebruik je nu precies bij het aanmaken van de cookie en het uitlezen van de cookie?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/02/2011 11:22:00
Quote Anchor link
Wat denk je hier van?
Kan je hier mee voort?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

// controleren of de cookie moet veranderd worden
if (!empty($_GET['cookie'])) {
  // zien of $_GET['hulp'] 0/false/null is of true/1/..
  if (!empty($_GET['hulp'])) {
    setcookie('hulp', 1, time()+3600);
  }

  else {
    setcookie('hulp', 0, time()+3600);
  }

  // redirecten naar de file waar je bent
  header('location: ?');
}


// cookies controleren
if (!empty($_COOKIE['hulp'])) {
  // er is hulp gevraagd
  $hulp = '
  <p>Dit is het hulp hoekje ...</p>
  <a href="?cookie=1&hulp=0">hulp uit</a>
  '
;
}

else {
  $hulp = ' <a href="?cookie=1&hulp=1">hulp aan zetten</a>';
}


echo html(
  '<h3>Mijn titel</h3>
  <div class="hulp">'
. $hulp .'</div>
  <p> bla bla</p>
  '

);
function
html($body) {
  return '<html>
  <head>
    <style>
      .hulp {
        width: 200px;
        float: right;
        border: 1px solid #999999;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
'
. $body .'
  </body>
</html>'
;
}

?>
Gewijzigd op 16/02/2011 11:38:49 door Kris Peeters
 
Swaenie -

swaenie -

16/02/2011 22:08:19
Quote Anchor link
Het is toch lastiger dat het lijkt.

@Elwin
De setcookie staat vermeld bij het openen dan dit draadje. Eigenlijk lijkt me de waarde van de cookie niet eens belangrijk. Ik wil alleen weten of ie al dan niet bestaat.

@Kris
Bedankt voor de uitgebreide code. Als cookies zijn ingeschakeld, dan schakelt ie goed tussen aan en uit. Ook onthoud ie de laatste keuze.
Als cookies echter zijn uitgeschakeld, dan is schakelen niet mogelijk..
Ik ga je code morgen eens verder bestuderen.

Nogmaals bedankt voor al jullie moeite.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.