Cookies schadelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Eddy B

Eddy B

06/01/2012 22:51:47
Quote Anchor link
Ja, dat zou zomaar kunnen.

Toevoeging op 06/01/2012 22:57:54:

Ik schok trouwens wel van de trackers op w3schools.com.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 02:10:40
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

07/01/2012 07:55:07
Quote Anchor link
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ict/veilig-online-en-e-privacy/internetbezoek-volgen-met-cookies:
Cookies kunnen ook gebruikt worden voor het opstellen van bezoekersprofielen en het volgen van surf- en zoekgedrag. Al deze persoonlijke gegevens kunnen nu echter, al dan niet tegen betaling, gedeeld worden met commerciele partijen en advertentienetwerken. Dit gebeurt zonder dat de gebruiker hierover is geinformeerd en om toestemming is gevraagd.

Dat is dan dus neem ik aan het probleem. De regering vind het onacceptabel dat cookies, die worden gebruikt voor het surf- en zoekgedrag opgeslagen worden en zo doorverkocht kunnen worden. Ze vinden date en internetter te weinig privacy heft. Maar als cookies hiervoor niet meer werken zouden de makers gewoon over naar een database.
Wat Erwin heel mooi zei als argument voor cookies was:

Erwin H op 06/01/2012 18:00:35:
ls ik namelijk nu die bak rommel wil legen dan kan ik dat, als het op duizenden servers staat is dat niet meer mogelijk.

Databases kan je namelijk nooit legen.. Die data is niet voor jou bereikbaar.
TJVB zorgde voor veel opheldering. Ik had het nog nooit op zo een manier bekeken;

TJVB tvb op 06/01/2012 21:17:51:
Er is dus een onderscheid tussen cookies die bedoelt zijn voor de data om de website te laten werken (phpsessie, hash om ingelogd te blijven etc) en cookies om je te volgen over de verschillende websites.

Ik ben wijzer geworden mensen (: bedankt!
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

07/01/2012 10:56:47
Quote Anchor link
Kort samengevat:

First Party Cookie:
Functionele cookies voor de website voor het onthouden van de gebruikersnaam, eventueel het wachtwoord etc. om een volgende keer 'automatisch' in te loggen. Enorm handig dus. Dit type cookie vormt geen probleem en valt buiten de nieuwe in te voeren wetgeving.

Third Party Cookie:
Oftewel cookies van derden voor surfgedrag etc. Denk bijvoorbeeld aan Google Adwords/Adsense/Analytics (o.a. door het bijhouden van de zoekgeschiedenis van een internetgebruiker worden gerelateerde advertenties vertoond). Dit type cookie valt binnen de nieuwe in te voeren wetgeving en hiervoor zal toestemming nodig zijn van de internetgebruiker.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/01/2012 11:45:38
Quote Anchor link
ik heb nu ghostery geinstalleerd op chrome, en het houdt inderdaad een hoop rotzooi tegen. maar installeerd het zelf niet een hoop van die troep?

ps. op welke instelling werkt ghostery eigenlijk het beste?
 
Jelmer -

Jelmer -

07/01/2012 11:52:52
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 07/01/2012 07:55:07:
Databases kan je namelijk nooit legen.. Die data is niet voor jou bereikbaar.

Dat is niet helemaal waar. In ieder geval voor databases in Nederlandse handen heb je het recht op inzage en correctie van persoonsgegevens, en als het goed is is het ook mogelijk om alle gegevens te laten verwijderen behalve de gegevens die strikt noodzakelijk zijn voor het bedrijf om haar dienstverlening aan jou aan te kunnen bieden. Maar waar dat staat weet ik niet meer precies.

Ik heb een tijdje geleden een extensie voor Google Chrome gemaakt die bijhoudt welke sites welke sites aanroepen (via javascript, iframes, etc.) en daarbij een referer-header meesturen. Het laat je zien welke sites weten welke sites je bezoekt. Als je het eens wilt proberen, kan je hem hier downloaden: https://github.com/jelmervdl/wiretap
(Je hebt volgens mij wel een recente versie van Google Chrome nodig, ik gebruik zelf het beta-kanaal en heb hem ook alleen daarop getest.)
Gewijzigd op 07/01/2012 15:31:16 door Jelmer -
 
Wouter J

Wouter J

07/01/2012 12:08:27
Quote Anchor link
@Jelmer, op de Dev. Channel (alpha versie van Chrome) werkt hij ook, ziet er goed uit! (alleen een beetje kleine icoontjes). En op Canary (alpha alpha versie) werkt hij ook.

Sitemasters.be heeft veel verbindingen :0, dan valt PHPhulp nog wel mee.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

08/01/2012 12:53:11
Quote Anchor link
hoe werkt het precies? ik heb chrome het laten installeren, maar ik krijg alleen een leeg scherm....
Gewijzigd op 08/01/2012 13:07:09 door Jeroen VD
 
Jelmer -

Jelmer -

08/01/2012 13:15:03
Quote Anchor link
Jeroen vd op 08/01/2012 12:53:11:
hoe werkt het precies? ik heb chrome het laten installeren, maar ik krijg alleen een leeg scherm....

Het kan zijn dat hij dan niet werkt bij jou. Dat lege scherm (met alleen een reset-knopje rechtsonder) is het lege canvas. Zodra je een site bezoekt (in een ander scherm, of sinds het installeren van de extensie) komen er bolletjes bij.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

08/01/2012 13:30:41
Quote Anchor link
inderdaad zie ik een leeg scherm met een reset knopje. en er komen geen bolletjes bij, dus hij zal wel niet werken. ik heb de volgende chrome-versie: 16.0.912.75 m
kan het hieraan liggen?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.