couldn't fetch mysqli error in shoutbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Fabian W

Fabian W

04/01/2014 21:12:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="shout.php" method="post">
<input type="submit" value="Go"/></form>

en dan?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:58:25
 
Marco Eilander

Marco Eilander

04/01/2014 21:14:57
Quote Anchor link
Waar is het stukje van shout.php?
Uit dit kleine stukje form, kan niemand het in opsporen. ;)

Wat ik mij trouwens afvraag, moet er geen input bij, waar men een bericht in kan typen?
Gewijzigd op 04/01/2014 21:16:28 door Marco Eilander
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 21:15:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="shout.php" method="post">
  Name: <input type="text" name="name"><br>
  Message: <input type="text" name="msg"><br>
<input type="submit" value="Go"/></form>


Zie ook: http://www.w3schools.com/tags/tag_input.asp
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 21:15:51
Quote Anchor link
Op pagina 1 van dit forum staat shout.php

Toevoeging op 04/01/2014 21:17:25:

Thanks, Aar, dit is de foutmelding die ik krijg.

Warning: mysqli_real_escape_string() expects exactly 2 parameters, 1 given in /home/u493974131/public_html/shout.php on line 7 Warning: mysqli_real_escape_string() expects exactly 2 parameters, 1 given in /home/u493974131/public_html/shout.php on line 7

Toevoeging op 04/01/2014 21:20:21:

Om verwarring te voorkomen, hier is shout.php nog een keer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
  $mysqli
= new mysqli("*********");
if(isset($_POST['name'],$_POST['msg'])){
  $name = trim($_POST['name']);
  $msg = trim($_POST['msg']);
  if(!empty($name)&&!empty($msg)){
      $sql = "INSERT INTO `shouts` (`id`,`name`,`message`,`post_date`) VALUES(NULL,'".mysqli_real_escape_string($name)."','".mysqli_real_escape_string($msg)."',NOW())";
      $mysqli->query($sql);
  }
}


if(isset($_GET['show'])){

 $sql = "SELECT `name`,`message`,`post_date` FROM shouts ORDER BY `id` DESC";
 if($result = $mysqli->query($sql)){
 while($row = $result->fetch_assoc()){
    echo "<li><span class='shout_post_name'>".$row['name']."</span>:".$row['message']."</li>";
  }
 }
}

?>


Toevoeging op 04/01/2014 21:23:10:

thanks Aar, stom om dat zo te laten staan
Gewijzigd op 04/01/2014 21:24:09 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 21:23:23
Quote Anchor link
Quote:
Warning: mysqli_real_escape_string() expects exactly 2 parameters, 1 given in /home/u493974131/public_html/shout.php on line 7

Je geeft maar één parameter op voor mysqli_real_escape_string(), en dat is je $name-variabele. Hij heeft echter twee parameters nodig, die van je verbinding ook namelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysqli_real_escape_string($mysqli,$name);

Idem dito ook voor $msg, uiteraard.
Gewijzigd op 04/01/2014 21:25:37 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 21:27:43
Quote Anchor link
oke dat is opgelost, als ik nu wat in mijn form invul, word direct ik direct doorgelinkt naar shout.php, geen errormelding meer.
Als ik wat in mijn shoutbox.php invul, verschijnt echter nog niks op het scherm
Gewijzigd op 04/01/2014 21:35:36 door Fabian W
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 21:38:48
Quote Anchor link
Dat formulier was puur ter debugging, zodat we konden zien wat er precies gebeurt.
Komt het wel in de database te staan?

Haal de comment-tekens eens weg op lijn 24.
Gewijzigd op 04/01/2014 21:39:59 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 21:41:03
Quote Anchor link
Nee, helaas wordt de database ook nog niet upgedate


Toevoeging op 04/01/2014 21:43:10:

Ik heb de commenttekens op line 24 en 25 weggehaalt in shoutbox.php, wat er verandert is, dat als ik een bericht en een naam intyp, deze niet meer verdwijnen uit de invulvelden.
Gewijzigd op 04/01/2014 21:46:28 door Fabian W
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 21:43:48
Quote Anchor link
shoutbox.php, daar zie ik een comment // staan.
Dit wordt het dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#shouts ul").prepend("<li><span class='shout_post_name'>"+nam+"</span>:"+msg+"</li>").fadeIn();

Voeg ook even $mysqli->error toe aan je shout.php, in een foutafhandeling.
Gewijzigd op 04/01/2014 21:46:00 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 21:50:34
Quote Anchor link
- Aar - op 04/01/2014 21:43:48:
shoutbox.php, daar zie ik een comment // staan.
Dit wordt het dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#shouts ul").prepend("<li><span class='shout_post_name'>"+nam+"</span>:"+msg+"</li>").fadeIn();


Heel even verscheen mijn bericht en naam in beeld :), helaas verdween dat ook weer meteen :(.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 21:52:31
Quote Anchor link
Dan mislukt je query ergens...
Dus voeg even foutafhandeling toe.
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 21:56:28
Quote Anchor link
oke kun je me helpen met die foutafhandeling, dat lukt me niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 21:58:24
Quote Anchor link
Dit op lijn 8 van shout.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php // Even een php-tag voor de kleurtjes!

if(!$mysqli->query($sql)) {
echo "Error: ".$mysqli->error;
}

?>

Voer het net gemaakte formuliertje nog eens uit...
Gewijzigd op 04/01/2014 21:59:13 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:01:18
Quote Anchor link
oke ik heb het formulier nog eens uitgevoerd,
krijg je dit: CPU limiet overschreden
das ook lekker dan

Toevoeging op 04/01/2014 22:06:50:

Oke hij doet het weer: dit is de error
Error: Table 'u*******31_00001.shouts' doesn't exist
Daar kan wat aan gedaan worden.
Gewijzigd op 04/01/2014 22:11:05 door Fabian W
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 22:09:20
Quote Anchor link
Jep, de tabel shouts bestaat niet in je database. het spreekt eigenlijk voor zich ;-)
Gewijzigd op 04/01/2014 22:09:42 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:12:42
Quote Anchor link
Toch lijkt het mij dat hij er al in staat, zie vorige pagina, daar heb ik shoutbox.sql gepost.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 22:16:21
Quote Anchor link
Ja, maar heb je die sql wel uitgevoerd met phpMyAdmin of iets dergelijks?
Een .sql-file is niet meteen een database.
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:17:54
Quote Anchor link
Ik heb de database geupload bij de host onder het tabblad 'upload database'
Meer niet. Moet ik er nog meer mee doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 22:19:32
Quote Anchor link
Zie je in phpMyAdmin de tabel 'shout' daar staan?
En komt de (gecensureerde) prefix u*******31_00001 overeen met je databasenaam in je mysqli-connectie?
Gewijzigd op 04/01/2014 22:20:48 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:25:20
Quote Anchor link
Ten eerste wat is nou eigenlijk phpMyAdmin?
mijn database naam op de server is idd: u*******31_00001
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.