count per maand

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berta Pappens

Berta Pappens

27/09/2023 11:07:58
Anchor link
Hallo

Ik heb een count uit mijn database per dag , maar ik wil een count per maand hebben
Kan iemand helpen AUB
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql="SELECT COUNT(*) as total FROM test WHERE DATEDIFF(now(), datin)=0";


Kan ieman de code aanpassen zodat ik de count heb per maand.

Dank bij voorbaat
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 09:50:53
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/09/2023 11:35:09
 
Berta Pappens

Berta Pappens

27/09/2023 11:39:31
Anchor link
Hallo,

dank u voor snelle reactie , maar dit is het niet.
Ik wil een count van de huidige maand.(Dus nu is dit de 9 de maand )
 
Ivo P

Ivo P

27/09/2023 12:30:55
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT COUNT(*) as total
FROM test
WHERE datin >= DATE_ADD(DATE_ADD(LAST_DAY(CURRENT_DATE), INTERVAL 1 DAY), INTERVAL -1 MONTH)


Toevoeging op 27/09/2023 12:31:59:

of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE MONTH(datin) = MONTH(CURRENT_DATE) AND YEAR(datin) = YEAR(CURRENT_DATE)
 
Berta Pappens

Berta Pappens

27/09/2023 13:34:40
Anchor link
Hallo Ivo,

Hartelijk bedankt voor de oplossing, het werkt perfect.

nogmaals mijn dank.
 
Ivo P

Ivo P

27/09/2023 13:49:23
Anchor link
merk vooral op dat je het jaar bij je vraag moet betrekken. Anders heb je volgend jaar ineens de telling van dit jaar erbij.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

27/09/2023 13:55:41
Anchor link
Hallo

dus met uw 2de optie is dat zo .???
 
Ivo P

Ivo P

27/09/2023 18:05:52
Anchor link
en de eerste ook, aangezien daar van "vandaag" een vertaling gedaan wordt naar 2023-09-01, waarbij zowel de maand als jaar genoemd worden.

Let wel:
als datein nu ook al de maand oktober kan bevatten, gaat je telling fout. Er wordt vanuit gegaan dat je opvraagt de telling van de huidige maand, en dat kan dus niets uit de toekomst bevatten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2023 12:03:03
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.