"Create" en "Edit" pagina zelfde maar bij "Edit" al met ingevulde waarden ? Hoe te doen ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Davy Carmans

Davy Carmans

21/10/2013 21:10:53
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

in mijn tool heb ik nu een redelijk grote pagina gemaakt met een heleboel velden, modal popup screens en ga zo maar door. De klant doet "Create" en vult alles in waarna een berekening gebeurt.

Daarna is het de bedoeling dat hij op "Edit" kan klikken om alles aan te gaan passen.

Nu zou dit zo goed als de zelfde pagina moeten zijn als de "create" behalve dan dat de velden allemaal al moeten ingevuld zijn.

Hoe pak ik dit het beste aan ?

1. Een nieuwe PHP pagina maken specifiek voor de EDIT waarin ik dan in elk veld standaard een "waarde" met PHP invul ?
2. Dezelfde pagina gebruiken, maar de velden invullen met PHP ?

Indien geval 2 het best zou zijn, hoe pak ik dit dan aan ? Want als het een "create" pagina is, mag er nog niks ingevuld zijn.

Groetjes en alvast bedankt,

Davy
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 15:25:01
 
Eddy E

Eddy E

21/10/2013 21:18:47
Quote Anchor link
Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if(!isset($_GET['edit']))
 {

 $waarden = array(...);
 }

else
 {
 $waarden = $_SESSION[...];
 }

?>



<!-- veel later -->
<input type="text" name="weetikveel" value="<?php echo $waarden['weekikveel']; ?>">Weet ik veel...
 
Davy Carmans

Davy Carmans

21/10/2013 21:30:50
Quote Anchor link
Hey Eddy,

bedankt...

Maar wat te doen als de "$waarden" leeg zijn (dus ook geen $_SESSION variabelen) bij een lege nieuwe form ?

groetjes,

Davy
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 21:42:30
Quote Anchor link
Controleren met isset ()
 
Davy Carmans

Davy Carmans

21/10/2013 21:55:24
Quote Anchor link
Hey Aar,

bedankt. Ik bedoelde meer op het stukje
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $waarden['weekikveel']; ?>

Sorry als ik onduidelijk was.

Groetjes,

Davy
 

21/10/2013 22:13:00
Quote Anchor link
Gebruik je een Database?
 
Davy Carmans

Davy Carmans

21/10/2013 22:22:16
Quote Anchor link
Yep ! MySQL.

Dus ik doe nu eigenlijk per veld iets zoals dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
                                        if ($meubelrow['kastsokkel'] == 'Ja') {
                                            $sksm = "SELECT * FROM materiaal WHERE ID='" . $meubelrow['kastsokkelmat'] . "'";
                                            $rksm = $db->query($sksm);
                                            $rdksm = $rksm->fetch();
                                            
                                            $oksm = $rdksm['Benaming'] . " (dikte : " . $rdksm['Dikte'] . " cm)";
                                        }

                                        else $oksm = '';
                                    ?>


<input name="sokkelmateriaalnaam" id="sokkelmateriaalnaam" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $oksm;?>
" readonly size="100px">

Groetjes,

Davy

Toevoeging op 21/10/2013 22:23:22:

De code wordt niet netjes geplakt.
Grote nadeel aan bovenstaand is ook dat als ik één pagina verder ga met "submit" en ik BACK doe, dat het veld weer leeg wordt gemaakt ook al werd er een waarde gekozen.
 

21/10/2013 22:24:44
Quote Anchor link
Waarom selecteer je niet gewoon de velden die je nodig heb, haal je die door een mysql_result of mysql_fetch_row en zet je die in de value van een veld?
 
Davy Carmans

Davy Carmans

21/10/2013 22:29:32
Quote Anchor link
Frank,

dat doe ik.
Maar dus een lookup PER veld aangezien elk veld een andere materiaalID heeft !

Groetjes,

Davy

Toevoeging op 22/10/2013 19:27:20:

Zou het een idee zijn om in het begin van de code ALLE materialen in een ARRAY gaan steken en dan gewoon de index op te roepen ?
 
Davy Carmans

Davy Carmans

24/10/2013 16:50:05
Quote Anchor link
Zou het een idee zijn om in het begin van de code ALLE materialen in een ARRAY gaan steken en dan gewoon de index op te roepen ? Of is dat overkill ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.