Create table via PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jan de Vrije

Jan de Vrije

27/04/2006 09:45:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik een nieuwe mySQL table via PHP maken? Mijn code is als volgt:

mysql_connect('localhost','root','');
mysql_create_db('TestDB1');
$inp = 'CREATE TABLE DB1TEST ('
. 'naam VARCHAR(50) NOT NULL,'
. 'email VARCHAR(100) NOT NULL);';
$wrk = mysql_query($dbs);

Helaas kent mijn XAMPP Apache de functie 'mysql_create_db' (nog) niet. Als ik die functie oversla, krijgt de functie 'mysql_query' de resultaat 'FALSE'.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 04:35:40
 
Boudewijn

Boudewijn

27/04/2006 09:49:00
Quote Anchor link
Volgens mij is er zelfs geen andere manier om een mySQL tabel aan te maken!?
De code die phpmyadmin genereert kan je gebruiken in je scripts, of gebruik je phpmyadmin helemaal niet?
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

27/04/2006 10:02:00
Quote Anchor link
En zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
CREATE TABLE `browsers` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `browser` varchar(255) NOT NULL default '',
  `hits` int(5) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
TYPE=MyISAM;
?>


Dan natuurlijk jouw waarden erin zetten.
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

27/04/2006 10:18:00
Quote Anchor link
Weet iemand een phpMyAdmin bestand waarin een nieuwe table aangemaakt wordt, zodat ik het kan afkijken?

En verder werkt de door Lissy voorgestelde code niet, want ik krijg daardoor het boodschap '
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in .......'.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

27/04/2006 10:21:00
Quote Anchor link
je hoeft niet presé bij phpmyadmin af te kijken hoor want jij denkt zeker dat het een programma is?

Gr. mebus!
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

27/04/2006 10:22:00
Quote Anchor link
Jan:
Weet iemand een phpMyAdmin bestand waarin een nieuwe table aangemaakt wordt, zodat ik het kan afkijken?


Grappig dat geef ik je dus net...
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

27/04/2006 10:24:00
Quote Anchor link
Helaas werkt mijn phpMyAdmin niet goed. Kan iemand een door phpMyAdmin gegenereerde code hier zetten, zodat ik eruit kan afleiden hoe ik een nieuwe mySQL tabel via PHP kan aanmaken?
 
Ton

Ton

27/04/2006 10:27:00
Quote Anchor link
Zoeken met de volgende opdracht leverde me dit resutaat op :

Google : "CREATE TABLE" PHP MYSQL

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$db
="mydatabase";
$link = mysql_connect("localhost");
if (! $link)
die("Couldn't connect to MySQL");
mysql_select_db($db , $link)
or die("Select DB Error: ".mysql_error());
//create table
mysql_query("CREATE TABLE birthdays( id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT, PRIMARY KEY(id), name VARCHAR(30), birthday VARCHAR(7))")or die("Create table Error: ".mysql_error());
mysql_close($link);
?>


Dus in jouw geval is dan de code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$db
="TestDB1";
$link = mysql_connect("localhost, root");
if (! $link)
die("Couldn't connect to MySQL");
mysql_select_db($db , $link)
or die("Select DB Error: ".mysql_error());
//create table
mysql_query("CREATE TABLE TestDB1( naam VARCHAR(50) NOT NULL, email VARCHAR(100) NOT NULL)")or die("Create table Error: ".mysql_error());
mysql_close($link);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

27/04/2006 10:29:00
Quote Anchor link
Wat je in je eerste post deed was goed, alleen voerde je de query niet uit.

mysql_connect('localhost','root','');
mysql_create_db('TestDB1');
$inp = 'CREATE TABLE DB1TEST ('
. 'naam VARCHAR(50) NOT NULL,'
. 'email VARCHAR(100) NOT NULL);';
$wrk = mysql_query($dbs);

Zie je wat je verkeerd deed?
$dbs moet dus $inp worden...

Edit
Quote:
En verder werkt de door Lissy voorgestelde code niet, want ik krijg daardoor het boodschap '
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in .......'.

Je had haar code ook niet compleet moeten overnemen, maar wat zij gaf was alleen de query. PHP & MySQL horen niet bij elkaar, je kan ze samen gebruiken, maar het zijn 2 aparte talen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Ton

Ton

27/04/2006 10:41:00
Quote Anchor link
Probeer als het probleem bij het creeren van de DB ligt eens .

For downwards compatibility mysql_createdb() can also be used.

Dit staat namelijk in de PHP manual.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

27/04/2006 10:48:00
Quote Anchor link
Niet op mij letten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

27/04/2006 10:54:00
Quote Anchor link
Bij een nog te maken tabel krijg ik voor de functie 'mysql_select_db' het volgende boodschap "Unknown database 'db1test'". Nadat ik de functie 'mysql_query' ZONDER de functie 'mysql_select_db' probeerde om een nieuwe tabel aan te kunnen maken, krijg ik het volgende boodschap 'No database selected'.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

27/04/2006 10:55:00
Quote Anchor link
Edit
Ik neem al mijn posts terug :) Ik las jouw eerste bericht helemaal verkeerd!
Probeer Ton zijn functie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

27/04/2006 11:00:00
Quote Anchor link
Beste Willem-Jan,

Sorry, ik wist toen niet, dat ik EERST een nieuwe database moet maken om een nieuwe tabel in die database te kunnen maken. Laat mij graag weten, hoe ik EERST een nieuwe database kan maken, en daarna een nieuwe table in die database.

In mijn XAMPP apache (Windows versie 1.5.1 met PHP versie 5.1.1) is twee functies 'mysql_create_db' en 'mysql_createdb' helaas onbekend, want ik krijg daardoor het boodschap 'Fatal error: Call to undefined function mysql_create_db()'. Ik ben een nieuweling voor mySQL.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

27/04/2006 11:03:00
Quote Anchor link
Ik denk dat de mysql lib nog niet geinstalleerd is, test je lokaal?
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

27/04/2006 11:23:00
Quote Anchor link
Ja inderdaad gebruik ik mijn lokale XAMPP apache server. Hoe kan ik de mysql lib installeren, nadat ik complete (d.i. PHP, mysql, etc.) XAMPP apache server geïnstalleerd heb?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

27/04/2006 11:49:00
Quote Anchor link
Hmm je zou toch zeggen dat het dan moet werken.

In php.ini (rond lijn 589), staat daar een ; voor php_mysql.dll? (Die hoort daar niet)
En in de map php. Staat daat het bestand php_mysql.dll?

Edit
Mocht iemand een ander idee hebben, mag ook! Want ik gok ook maar dat hier de fout ligt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

27/04/2006 12:35:00
Quote Anchor link
In mijn beide bestanden 'C:/Program Files/xampp/apache/bin/php.ini' en 'C:/Program Files/xampp/php/php.ini' staat GEEN teken ';' voor de regel 'extension=php_mysql.dll'.
 
Killerpuppy

Killerpuppy

27/04/2006 13:14:00
Quote Anchor link
welke vesie van php/mysql gebruik je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? phpinfo(); ?. in een php bestand om het op te vragn
 
Killerpuppy

Killerpuppy

27/04/2006 13:14:00
Quote Anchor link
welke vesie van php/mysql gebruik je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? phpinfo(); ?>
in een php bestand om het op te vragn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Killerpuppy
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

27/04/2006 13:18:00
Quote Anchor link
dat maakt dnek niet uit hoor anders zou phpmyadmin ook niet op andere php versie's werken dus als je wel via phpymadmin table's kan invoeren zou je het ook zelf moeten kunnen doen doormiddels van een php bestand:)

GR. mebus!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.