Creeren MYSQL tabellen (newbie)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »
Cem Ozugur

Cem Ozugur

12/04/2011 16:46:44
Quote Anchor link
Dag iedereen!,

Ik ben nieuw in the word of PHP&MySQL. Nou ben ik bezig met het maken van een site waar de waardes van opgeslagen moeten worden in een database.

Alleen zit ik met het maken van tabellen. Het idee is simpel, wat me dus eigenlijk in verlegenheid brengt:

Ik heb een tabel met de volgende velden:
Dag
Auto
Monteur
Tankvolume in liters
tijd van binnenkomst
tijd van vrijgave
onderhoudsinformatie

Ik heb 5 vaste monteurtjes en 5 vaste auto's. Nou zou ik graag willen dat dag 1 tot en met 31 in kolommen wordt weergegeven (als een maand kalender zeg maar). En Rijen met Autos waarin de velden worden weergegeven.

Mijn vraag hoe kan ik het beste de velden taellen en veldewn noemen!
Als ik het te warrig heb uitgelegd zeg dat dan. Dan zal ik proberen het wat duidelijker te beschrijven.
In iedergeval bedankt ik je voor je aandacht!
Gewijzigd op 12/04/2011 17:02:01 door Cem Ozugur
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 15:33:19
 

12/04/2011 16:48:14
Quote Anchor link
Cem Ozugur op 12/04/2011 16:46:44:
Dag iedereen!,

Ik ben nieuw in the word of PHP&MySQL. Nou ben ik bezig met het maken van een site waar de waardes van opgeslagen moeten worden in een database.

Alleen zit ik met het maken van tabellen. Het idee is simpel, wat me dus eigenlijk in verlegenheid brengt:Afbeelding


Post nog niet klaar?
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

12/04/2011 18:50:12
Quote Anchor link
Jah nu wel (hoop ik :-)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/04/2011 18:52:19
Quote Anchor link
Als dat de enige tabel is die je hebt, klopt je datamodel niet. De eerste stap is dan het normaliseren van je datamodel, een proces waaruit vanzelf de juiste database structuur volgt...
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 10:24:46
Quote Anchor link
Dank je voor je snelle reactie. Ik heb mijn best gedaan om normaliseren door te krijgen. Maar kan de overstap van ONV naar 1NV te MAKEN! Kan je mij wegwijs maken?
Stel mijn 0NV is:
Day (31 in totaal)
Car Registration
Name Mechanic
Roster Editor
ETA
ETD
Fuel
Towing
Notes
Maintenance

Onderaan de website komt een knop update. Deze verwijst naar de zelfde website maar dan zo, dat de gegevens in de vakken blijven. Mocht een Roster Editor weer wijzigingen aanbrengen, dan wordt er weer op de knop update gedrukt. Dit herhaald zich dan telkens.

Hoe zorg ik ervoor dat de gegevens in de vakken blijven.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

13/04/2011 11:19:17
Quote Anchor link
Door de value te vullen met je $_POST data.
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 11:24:22
Quote Anchor link
Klopt maar als ik terug ga naar de invul pagina, en ik doe een refresh dan zijn alle gegevens weg!
Ik heb dus index.html pagina en een save.php pagina. Als ik save klik op html page kom ik resultaat pagina save.php. Als ik op vorige klik (de browser) en ik doe een refresh, dan zijn alle ingevoerde gegevens weg :(

Wat doe ik hieraan?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

13/04/2011 11:30:09
Quote Anchor link
Niks.. refresh = refresh.
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 11:32:37
Quote Anchor link
Dat is dus waar ik vast loop, Wat is een alternatieve oplossing om ervoor te zorgen dat het wel opgeslagen blijft?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2011 11:34:11
Quote Anchor link
Als je data wilt onthouden dan moet je het in een database of in een session opslaan.
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 11:37:43
Quote Anchor link
Zover ben ik :) Ik heb al een database. Een tabel Machanics bijvoorbeeld. Maar met het volgende heb ik geen resultaat:

<label for="day1Author"/>
<td><select name="AuthorID">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$dbc
= mysqli_connect ('localhost', 'root', 'toor', 'bj_planning')
    or die ('Error connecting to MySQL server.');

$sql = "SELECT name FROM mechanics ";

$rs = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_array($rs))
{

  echo "<option value=\"".$row['name']."\">".$row['name']."\n  ";
}

?>

</select>


Wat doe ik fout hier?
Gewijzigd op 13/04/2011 12:41:09 door Cem Ozugur
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/04/2011 13:06:42
Quote Anchor link
Staat er in de database Machanics wel informatie?

Je wilt gegevens opslaan in de database --> Dat doe je niet met select, maar met insert (of update als het gaat om wijzigen).

Volgens mij lopen er nu meerdere vragen door elkaar: normaliseren, gegevens laten zien nadat een formulier gepost is en het tonen van informatie vanuit een database?
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 13:09:13
Quote Anchor link
Ja je hebt gelijk... het wordt inderdaad wel warrig zo. Maar een antwoord op jou vraag:

Jah ik heb records in de tabel.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/04/2011 13:14:40
Quote Anchor link
Krijg je helemaal niets te zien? Krijg je een foutmelding? Bouw foutafhandeling in als je een query uitvoert. Echo je query naar het scherm.
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 13:18:11
Quote Anchor link
Dat kan ik niet :( Nogmaals ik ben een newbie.. Kan je me wat tips geven?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2011 16:55:38
Quote Anchor link
Waar is de </option>?
echo "<option value=\"".$row['name']."\">".$row['name']."\n ";
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.