[CSS] content breedte

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Martijn

Martijn

15/02/2006 12:40:00
Quote Anchor link
hey,

Ik heb een menu en daarnaast de content. Het menu is 192px lang maar daarnaast wil ik de content hebben die de rest van de pagina in de breedte opvult. De content moet dan dus 100% - 192px breed zijn.

Hoe realiseer ik dit ?

Alvast bedankt,

Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 02:31:24
 
Bart van der veen

bart van der veen

15/02/2006 12:44:00
Quote Anchor link
als je bij je content (is een div neem ik aan) geen waarde opgeeft of 100% dan gaat het goed: want in css mogen er maar 2 elementen naast elkaar staan dus als je bij de een een waarde opgeeft en bij de ander niet snapt je browser het zelf
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 12:57:00
Quote Anchor link
Als ik bij de content div een waarde opgeeft van 100% Dan gooit hij die div onder het menu en heeft dan een width van 100%. Dus echt over de gehele breedte van het scherm. Dat is dus niet echt de bedoeling :P
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 12:58:00
Quote Anchor link
Misschien moet ik er ook even bij de vermelden dat de content div een achtergrond plaatje heeft. en die is 507 px breed en de rest van de breedte moet opgevuld worden met een achtergrondkleur.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/02/2006 13:01:00
Quote Anchor link
klik. Links en rechts hebben de menu's een breedte van 150px, in het midden word het opgevuld met content.
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 13:10:00
Quote Anchor link
Thnx ik ga even kijken of ik er mee uit de voeten kan.

Ik wil dus links strak tegen de zijkant van het venster mijn menu hebben en daarnaast strak mijn content die in de breedte de rest van mijn pagina vult. Vandaar dus dat de content 100% - 192px moet zijn :)
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 13:36:00
Quote Anchor link
Nee, ik kom er niet uit. Dit is de code die ik gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> Kyokushin v3 </TITLE>
<style type="text/css">

body, html {
    color: white
    margin: 0px;
    margin: 0px;
    width: 100%;
    background: url("graph/bg.gif");
    background-repeat: repeat;
}

#container {
    width: 100%;
}

#header {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    display: block;
    min-height: 100px;
    _height: 100px;
    width: 100%;
    background: url("graph/header.gif");
    background-repeat: no-repeat;
    background-color: #025892;
}

#menubox {
    width: 192px;
    float: left;
    background-color: #cdd6d8;
}

#subheader {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    display: block;
    width: 192px;
    min-height: 30px;
    _height: 30px;
    background: url("graph/links-boven.gif");
}

.menu-licht {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    display: block;
    width: 192px;
    min-height: 30px;
    _height: 30px;
    background-color: #658288;
    color: white;
    font-size: 13;
    text-align: center;
    vertical-align: middle;
    font-family: Comic Sans MS;
}

.menu-donker {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    display: block;
    width: 192px;
    min-height: 30px;
    _height: 30px;
    background-color: #025892;
    color: white;
    font-size: 13;
    text-align: center;
    vertical-align: middle;
    font-family: Comic Sans MS;
}

#contentbox {
    float: left;
    background: url("graph/content.gif");
    background-repeat: no-repeat;
    color: white;
    font-size: 13px;
    font-weight: bold;
    border-left: 1px dashed black;
}
</style>
</HEAD>
<BODY>

<div id="container">
    <div id="header"></div>
    <div id="menubox">
        <div id="subheader"></div>
        <div class="menu-licht">ALGEMENE INFORMATIE</div>
        <div class="menu-donker">AANMELDEN</div>
        <div class="menu-licht">LERAAR & ASSISTENTEN</div>
        <div class="menu-donker">TRAININGEN</div>
        <div class="menu-licht">DOJO ETIQUETTE</div>
        <div class="menu-donker">ACTIVITEITENKALENDER</div>
        <div class="menu-licht">CONTRIBUTIE</div>
        <div class="menu-donker">EXAMENS</div>
        <div class="menu-licht">LINKS</div>
        <div class="menu-donker">FOTOALBUM</div>
        <div class="menu-licht">MEDEDELINGEN</div>
        <div class="menu-donker">DANGRADEN</div>    
    </div>

    <div id="contentbox"></div>
</div>


</BODY>
</HTML>


Ik wil dus dat #contentbox naast #menubox komt. Met deze code zie ik niets van de #contentbox.
Dat komt denk ik omdat ik in de #contentbox geen breedte en hoogte opgeef, maar die kan ik niet opgeven omdat ik deze waarden van tevoren niet weet. Hoe moet ik dit oplossen?

Alvast bedankt,

Martijn
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/02/2006 13:43:00
Quote Anchor link
Geef hem eens geen float: left; mee.
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 13:46:00
Quote Anchor link
Welke geen float left meegeven ?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/02/2006 13:54:00
Quote Anchor link
je contentbox.
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 13:57:00
Quote Anchor link
Nee dat helpt ook niet, dan staat hij niet strak meer tegen mijn header aan, dan zit er een tussenruimte tussen mijn content en de header. Verder verdwijnt er dan aan de linkerkant van mijn content achter het menu. Dus dat werkt ook niet echt..
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/02/2006 14:05:00
Quote Anchor link
zoiets dus.
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 14:14:00
Quote Anchor link
hoe kan het dat #content en #links bij jou naast elkaar staan? Bedoel div elementen worden toh standaard onder elkaar weergegeven?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/02/2006 14:37:00
Quote Anchor link
#links {
width: 192px;
float: left;
}

:)
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 14:47:00
Quote Anchor link
Okay :)

Alleen volgend probleem. Ik gebruik dus een achtergrond plaatje in mijn content staan en wat tekst. Probleem is nu dat de tekst wel tegen het menu aan kom, maar de achtergrond gaat achter het menu langs :S. Hoe kan dat? Ik heb de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
#menubox {
    width: 192px;
    float: left;
    background-color: #cdd6d8;
}

#contentbox {
    background: url("graph/content.gif");
    background-repeat: no-repeat;
    color: white;
    font-size: 13px;
    font-weight: bold;
    border-left: 1px dashed black;
    height: 100%;
}


Dit zijn de twee boxen die naast elkaar moeten komen. In de menubox zitten nog meer divs, namelijk menu items die onder elkaar staan. Ik neem aan dat dit niet voor problemen kan zorgen.
Maar hoe krijg ik nu mijn achtergrondplaatje netjes tegen mijn menu aan? Dit probleem doet zich trouwens voor in FireFox. In IE gaat het wat beter
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/02/2006 14:52:00
Quote Anchor link
Je moet content.gif zo aanpassen dat de linkerkant (192px) de kleur krijgt die je achter je menu wilt hebben. De rechterkant geef je de kleur die je content moet hebben.
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 14:56:00
Quote Anchor link
Okay dat zou waarschijnlijk de oplossing zijn voor FF, maar in IE schuift hij dan de hele boel op.Want op dit moment zit het achtergrondplaatje in IE bijna strak, op enkele pixels na, tegen de menubox.
(Waarom IE er een tussenruimte tussen zet is mij een raadsel maar okay)
Maar goed al zou ik dus die 192px aan mn content.gif toevoegen, dan schijft hij in IE ook 192 px op, en das niet de bedoeling.
Dan zijn de problemen dus omgedraaid. Gaat het in FF goed, maar niet in IE

Voorbeeld met wat ik bedoel is te zien op
http://www.kyokushin.nl.tt
En dan eens openen in IE en FF
Gewijzigd op 15/02/2006 15:03:00 door Martijn
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/02/2006 15:05:00
Quote Anchor link
IE & FF icm randen is een ramp... :P
 
Martijn

Martijn

15/02/2006 15:08:00
Quote Anchor link
Ja, maar wat is de oplossing :P?

PS: Kan je me mss helpen op MSN? Mn msn is [email protected]
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/02/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Helpen op msn doe ik niet aan, dan hebben andere er niks aan en dat is inefficient.
 

15/02/2006 15:11:00
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.