CSS: Div auto width?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

29/10/2008 15:39:00
Quote Anchor link
Hey,

Ben voor het eerst echt met css aant werken, wil nu een div zo stylen met css dat hij zo breed is als nodig is om de text te laten zien, niet meer niet minder, is dat mogenlijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 22:30:53
 
Tamara

Tamara

29/10/2008 15:42:00
Quote Anchor link
geef de div bv. een width:200px;
 
--

--

29/10/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Gewoon geen width meegeven. Rekt ie automatisch mee.
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

29/10/2008 15:43:00
Quote Anchor link
@Tamara,

ja, dan is hij ook 200px als er bijv. maar 1 karakter in staat, daar heb ik dus niets aan. Hij moet gewoon aansluiten aan de textlengte.

@Evert,

Nee, dan pakt hij het hele scherm als breedte.

EDIT:

dit is de situatie:

.div
{
background-color:d4d4d4;
font-weight:bold;
margin-left:2;
}

<div style="div">dynamische text</div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
Tamara

Tamara

29/10/2008 15:45:00
Quote Anchor link
de div een padding meegeven.
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

29/10/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Tamara, ik zie even niet in hoe ik dit met een padding zou kunnen bereiken. Zou je dat kunnen toelichten?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/10/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Doe nou maar.
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

29/10/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Wat, die padding? gedaan! Verandert niets.
 
Tamara

Tamara

29/10/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Nils schreef op 29.10.2008 15:43:
.div
{
background-color:d4d4d4;
font-weight:bold;
margin-left:2;
}


het is het beste als je margin en padding een eenheid geeft, dus: px, pt, %, em... noem maar op.

zo dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
.div
    {
    background-color:d4d4d4;
    font-weight:bold;
    margin-left:2px;
    padding:10px;
    }
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

29/10/2008 16:02:00
Quote Anchor link
Done, bedankt.

Dat verandert echter niets aan de situatie!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/10/2008 16:13:00
Quote Anchor link
overflow: hidden; ook niet?
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

29/10/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 29.10.2008 16:13:
overflow: hidden; ook niet?


Nee, dat verandert niets.
 
Tamara

Tamara

29/10/2008 16:21:00
Quote Anchor link
t mag niet de hele pagina breedte zijn, maar ook geen vaste breedte??

daarom zei ik dat je een padding moest geven, en dat werkt nog steeds niet volgens jou....

hoe wil je het dan hebben? *me = confused now*
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

29/10/2008 16:24:00
Quote Anchor link
ik wil dat hij zo breed is als nodig is om de tekst weer te geven, niet meer niet minder.
 
Tamara

Tamara

29/10/2008 16:25:00
Quote Anchor link
dat is hij toch automatisch? of ben ik nu gek aan het worden? :P

Edit: dat weet ik zeker als je de div een padding meegeeft
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

29/10/2008 16:34:00
Quote Anchor link
Tamara:

http://img49.imageshack.us/img49/6969/bijmijnietsy7.jpg

Zoals je ziet, die grijze balk waar de zwarte text in staat hoort maar zo lang te zijn als de text.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
Eddy E

Eddy E

29/10/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Blijkbaar geef je dus ergens op dat de div 100% breed moet zijn.
Dit werkt ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
div.watdanook
 {
 width: auto;
 white-space: nowrap;
 padding: 20em;
 }


Rekt ook wel op ;).
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/10/2008 16:41:00
Quote Anchor link
Ik zou toch echt zeggen dat een padding het moet doen, maar als jij zegt van niet, dan weet ik het ook niet meer...
 
JvG G

JvG G

29/10/2008 17:08:00
Quote Anchor link
Je maakt een fout, het is niet <div style="div" maar het is <div class="div"
 
--

--

29/10/2008 17:14:00
Quote Anchor link
@Jezpur,
Beide codes getest en werkt inderdaad niet.
 
JvG G

JvG G

29/10/2008 17:19:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je een tabel gebruikt voor je overzicht? Zo ja, dan maak je daar toch een rij boven met een colspan van 8, titel erin, achtergrondkleur erin. Klaar :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.