CSS hulp nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Don

The Don

16/02/2005 17:16:00
Quote Anchor link
Hey allemaal ik moet de deadline van mijn site halen (gameflash) en ik moet iets in CSS maken (waar ik vandaag mee begonnen ben) maar er zit in een stukje CSS een fout die ik er niet uit kan halen, kan iemand mij helpen? bij voorbaat dank. Dit is hem:

Het css stukje:


#box1 (

width: 50px;
height: 50px;
top: 100px;
left: 100px;
background-color: #DCDCDC;
background-image: (URL:",,,");
}


Het html stukje waar naar het CSS stukje gelinked wordt:


<html>
<head>
<title>shit</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css"
href="testje.css" />
</head>
<body>
<div id="box1">
Tekst hier
</div>
</body>

Een beginners vraag je maar wees zo aardig om te helpen en niet af te zeiken.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 05:05:30
 
DaeDaluz

DaeDaluz

16/02/2005 17:20:00
Quote Anchor link
.box1 (

width: 50px;
height: 50px;
top: 100px;
left: 100px;
background-color: #DCDCDC;
background-image: (URL:",,,");
}


<html>
<head>
<title>shit</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css"
href="testje.css" />
</head>
<body>
<div id="box1" class="box1">
Tekst hier
</div>
</body>

en zo?

of ligt het niet aan het definieren van de class?
 
The Don

The Don

16/02/2005 17:32:00
Quote Anchor link
bedankt ik zal even kijken

edit: het werkt nog steeds niet het brobleem is dat ik de achtergrond kleur niet zie en dat het niet gericht is op de plaats die ik heb aangegeven het hele stylesheets werkt niet.
Gewijzigd op 16/02/2005 17:35:00 door The Don
 
Jelmer -

Jelmer -

16/02/2005 18:25:00
Quote Anchor link
id is altijd te verbinden met een #, dus dat klopt.


jij hebt #box1(
en het moet zijn #box1{

Gewoon een typfoutje dus ^^,
 
The Don

The Don

16/02/2005 19:39:00
Quote Anchor link
Oké heel bedankt, je kan niet weten hoe het voelt om een deadline te halen als het haast niet lukt.
 
Jelmer -

Jelmer -

16/02/2005 19:41:00
Quote Anchor link
:)
 
B a s
Beheerder

B a s

16/02/2005 21:18:00
Quote Anchor link
# = id
. = class
<niks> = html tag :)
 
The Don

The Don

17/02/2005 09:18:00
Quote Anchor link
er is nog een fout. Die ik er ook niet uit kan krijgen. Ik heb de positie al aangegeven dat staat hier:

top: 100px;
left: 100px;

maar hij blijft gewoon links boven staan.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

17/02/2005 09:19:00
Quote Anchor link
Gebruik margin:

margin-top:100px;
margin-left:100px;

Edit:
Waarschijnlijk moet je die gebruiken bij body. Dus zo

body {
margin-top:100px;
margin-left:100px;
}

Elwin
Gewijzigd op 17/02/2005 09:20:00 door Elwin - Fratsloos
 
The Don

The Don

17/02/2005 09:21:00
Quote Anchor link
bedankt voor je snelle reactie ik ga even kijken of het werkt. En dan edit ik me post even om het te zeggen.

Edit: alles werkt perfect bedankt voor jullie hulp hier kan nu wel een slotje op.
Gewijzigd op 17/02/2005 09:37:00 door The Don
 

18/02/2005 15:50:00
Quote Anchor link
de positie werkt niet omdat je position:absolute; bent vergeten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.