[CSS] List type (square)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ponzi

Ponzi

10/08/2006 15:10:00
Quote Anchor link
Hallo !

Ik ben bezig met een weblog te maken en nu wilde ik daar een mooi menu voor maken. Omdat ik door heb dat tegenwoordig CSS heel handig is voor de opmaak ( :P ) ben ik dan daar maar ook mee aan de slag gegaan. Ik heb een class gemaakt en daarin 'list-style-type: square' gedefinieerd. Nu is mijn probleem: Hoe maak je dat vierkantje kleiner, want het is echt een joekel van een ding :) !

Ponzi
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 02:29:45
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/08/2006 15:11:00
Quote Anchor link
een width en een height mee geven
 
Ponzi

Ponzi

10/08/2006 15:15:00
Quote Anchor link
Als ik het zo doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
width: 5px;
height: 5px;


werkt het niet? Hoe bedoel je dan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/08/2006 15:24:00
Quote Anchor link
Je kunt het beter zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
ul {
    list-style-type: none;
}

li {
    background: url(bullet.gif) 2px 2px no-repeat;
    padding-left: 12px;
}

wat je dan dus doet, is het uitschakelen van de standaard vierkantjes en bolletjes. Daarna geef je gewoon een backgroundplaatje op voor je <li>'s. Die bullet.gif maak je even zelf. De getallen (2px en 12px) moet je wel aanpassen naar je eigen situatie.
 
Ponzi

Ponzi

10/08/2006 15:29:00
Quote Anchor link
Hij doet het ;) Heel fel bedankt voor het goede idee Jan !
 
Ponzi

Ponzi

10/08/2006 15:41:00
Quote Anchor link
Ik heb nog een probleempje. Eigenlijk een groot :) .

Dit is mijn css (gedeeltelijk)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
.clContainer
{
margin: 0 auto;
padding: 0;
width: 750px;
border: 5px;
border-style: solid;
border-color: #C9C9C9;
background-color: #FFFFFF;
position: relative;
overflow: hidden;
}

.clHeader
{
height: 120px;
width: 750px;
background-image: url(HeaderBackground.jpg);
background-position: top center;
background-repeat: repeat-x;
position: relative;
}

.clMenu
{
margin: 0px 5px 0px 5px;
width: 200px;
border-right: 1px solid #006699;
float: left;
overflow: hidden;
text-align: left;
}

.clPage
{
overflow: hidden;
width: 530px;
text-align: left;
}

.clFooter
{
margin: 5px 0px 0px 0px;
height: 39px;
width: 750px;
text-align: center;
background-image: url(FooterBackground.gif);
background-position: top center;
background-repeat: repeat-x;
}


En het is zo opgebouwd

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
clContainer
--clHeader
--clMenu - clPage (erlangs)
--clFooter


Maar als de div van het menu nu langer is als die van de pagina (clPage), dan komt de footer over het menu te liggen. Ik heb er al ettelijke uren op verspilt, maar kom er echt niet uit :( . Oh ja, ik ben nog maar een beginneling met div-layouts enzow ;) !
 
Ponzi

Ponzi

10/08/2006 15:54:00
Quote Anchor link
Owkay :) ! Na heel lang zoeken bleek ook Google weer mijn vriend te zijn !

Voor de mensen die het interesseert: gewoon eventjes dit > clear:both; < toevoegen aan clFooter ;) .
 
Ponzi

Ponzi

11/08/2006 12:13:00
Quote Anchor link
Nog een kleine toevoeging voor Jan ;) !

dit werkt ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
ul
{
list-style-image: url('bullet.gif')
}


Héhé, misschien heb ik hem nu iets bij geleerd :P ! Nee hoor, het was maar eventjes ter informatie ;) .
 
Erik Rijk

Erik Rijk

11/08/2006 12:19:00
Quote Anchor link
oei oei,

je vergeet toch wel mooi een ; hoor....
 
Ponzi

Ponzi

11/08/2006 12:20:00
Quote Anchor link
Zeg :D Geen mieren neuken hé ;)... Was maar snel getypt. En trouwens dat moet denk ik zelfs niet als het het laatste dingetje in de rij is :P .
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

11/08/2006 12:23:00
Quote Anchor link
wat is de site link??
dan kunnen we zo afentoe even komen kijken:)
 
Erik Rijk

Erik Rijk

11/08/2006 12:23:00
Quote Anchor link
list-style-image: url('bullet.gif');
waarom zou die daar niet moeten dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erik Rijk
 
Ponzi

Ponzi

11/08/2006 12:35:00
Quote Anchor link
@ Devon: die krijg je binnenkort, ben bezig aan een nieuwe versie, huidige is www.thomasponet.net

@ Erik: Omdat die als laatste staat :) . Heb gemerkt dat het dan niet moet die ; ;) .
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/08/2006 13:00:00
Quote Anchor link
Lijkt me niet correct. Volgende keer Ads gewoon laten staan?
 
Ponzi

Ponzi

11/08/2006 13:14:00
Quote Anchor link
Héhé :D . Daar heb ik soms last van, maar dat is die domme lycos ;) . Ben daarom op mijn gemak aan het verhuizen naar een nieuwe locatie :) .
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.