CSS: menu verschuift

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 13:23:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een website aan het maken op www.gerbenvanerkelens.com/index.php

Nu ben ik daar aan het proberen echt helemaal alles met css te doen en dus zondern tabellen. Dit lukt aardig zoals je kunt zien op de beginpagina.

Echter als je dan op over mij of contact drukt dan verschuift het gehele menu naar boven. Als ik echter die gedeeltes vul met meer content dan gaat het menu wel goed staan. Weet iemand wat er fout gaat? Mijn css is te vinden op:

www.gerbenvanerkelens.com/gve_styles.css

en mijn div layout ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
    <div id="container">
    <div class="wrapper">

        <div id="header">
                <?php
                if(isset($_GET['page'] ))
                {

                    switch($_GET['page'] )
                    {
                    case
'welkom': echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'overmij': echo "<img src=\"img/overmij.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'portfolio': echo "<img src=\"img/portfolio.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'contact': echo "<img src=\"img/contact.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'news': echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    }
                }

                else
                {
                echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                }
  
                
                ?>

        </div>

        <div id="center">
            www.gerbenvanerkelens.com
        </div>
    
        <div id="content">
        
            <div id="content_left">
            <?php
            
            include 'content.php';
                  
            ?>
            
            </div>
            
            <div id="menu">
            <div id="welkom"><a href="index.php?page=welkom&content_id=1">&nbsp;&nbsp;WELKOM</a></div>
            <div id="overmij"><a href="index.php?page=overmij&content_id=2">&nbsp;&nbsp;OVER MIJ</a></div>
            <div id="portfolio"><a href="index.php?page=portfolio&content_id=3">&nbsp;&nbsp;PORTFOLIO</a></div>
            <div id="contact"><a href="index.php?page=contact&content_id=4">&nbsp;&nbsp;CONTACT</a></div>
            </div>
            
        </div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben van Erkelens
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 06:13:56
 
Leo

Leo

03/02/2007 13:26:00
Quote Anchor link
Zoizo je menu met een list maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<ul>
     <li><a href="#">joulink</a></li>
</ul>
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 13:28:00
Quote Anchor link
Okee maar als ik dat via een list maak, dan kan ik niet per link opgeven in welke kleur hij moet oplichten toch?
 
Leo

Leo

03/02/2007 13:35:00
Quote Anchor link
Natuurlijk wel, gewoon elke <a></a> een class geven :)

En natuurlijk de <ul> & <li> opmaken met wat css, dat is de nette en valide manier! Dan zal je vanzelf ook merken dat het sneller goed werkt.
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 18:14:00
Quote Anchor link
Okee, ga ik daar even op zoeken. Maar hoe kan het dan dat de div genaamd menu naar boven schiet als er minder content is. Want dat staat even los van het list gebeuren. Tenminste als ik die divjes eruit haal doet hij hetzelfde.
 
Bart van der veen

bart van der veen

03/02/2007 18:59:00
Quote Anchor link
voeg ff z-index toe, is netter. en position relative
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 19:14:00
Quote Anchor link
Ik heb op dit moment bij elke div postion relative toegevoegd. Z-index ben ik nog mee bezig maar dat komt er ook nog in.

Maar het is nog steeds geen oplossing voor het menu dat steeds verspringt. Het lijkt me iets heel simpels te zijn, maar op de 1 of andere manier zie ik niet wat

Daarnaast ben ik die list styles erin aan het zetten, maar hij pakt het item block nu niet meer zoals hij dat wel deed toen het allemaal divjes waren.

Voordat probleem is het het volgende stuk CSS dat hij niet meer lijkt te pakken:
#welkom {
font-weight:bold;
width:275px;
height:20px;
margin-top:20px;
}

#welkom a {
display:block;
color:#000000;
text-decoration:none;
}
#welkom a:hover {
background:#00a8ff;
color:#FAFAFA;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben van Erkelens
 
Roy Uijting

Roy Uijting

03/02/2007 19:21:00
Quote Anchor link
Misschien wat te hoog gegrepen, maar is dit niet beter op te lossen met OOP?
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Daar ben ik helemaal niet in thuis :) Dan duurt het weer veels te lang voordat me website daadwerkelijk de lucht in is.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/02/2007 19:30:00
Quote Anchor link
Roy schreef op 03.02.2007 19:21:
Misschien wat te hoog gegrepen, maar is dit niet beter op te lossen met OOP?


Een layout in OOP? dat is nieuw voor me, hij wil het met divs en CSS. OOP is object georienteerd programmeren, en niet voor een layout. (voor zover ik dan op de hoogte ben)
OOP kan je gebruiken om de PHP code gemakkelijk en bewerkbaar te houden.
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 19:34:00
Quote Anchor link
vandaar dat ik er niet in thuis ben :P
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

05/02/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Ik ben er inmiddels nog wat verder meer gegaan. Mijn Css is nog steeds te vinden via mijn eerste post. mijn div layout is nu echter wat veranderd in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<div id="container">
    <div class="wrapper">

        <div id="header">
                <?php
                if(isset($_GET['page'] ))
                {

                    switch($_GET['page'] )
                    {
                    case
'welkom': echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'overmij': echo "<img src=\"img/overmij.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'portfolio': echo "<img src=\"img/portfolio.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'contact': echo "<img src=\"img/contact.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'news': echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    }
                }

                else
                {
                echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                }
  
                
                ?>

        </div>

        <div id="center">
            www.gerbenvanerkelens.com
        </div>
    
        <div id="content">
        
            <div id="content_left">
            <?php
            
            include 'content.php';
                  
            ?>
            
            </div>
            
            <div id="menu">
            <ul id="list">
            <li><a href="index.php?page=welkom&content_id=1" id="welkom">&nbsp;&nbsp;WELKOM</a></li>
            <li><a href="index.php?page=overmij&content_id=2" id="overmij">&nbsp;&nbsp;OVER MIJ</a></li>
            <li><a href="index.php?page=portfolio&content_id=3" id="portfolio">&nbsp;&nbsp;PORTFOLIO</a></li>
            <li><a href="index.php?page=contact&content_id=4" id="contact">&nbsp;&nbsp;CONTACT</a></li>
            </ul>
            </div>
            
        </div>
    
    </div>
    </div>


Het menu verspringt echter nog steeds in zowel FF2 als IE7 in IE6 schijnt het helemaal een verschrikking te zijn, heb dat nog niet kunnen testen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben van Erkelens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.