CSS op een andere manier openen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert van der Leest

Robert van der Leest

21/10/2010 15:31:41
Quote Anchor link
Hoi, allemaal!
Ik heb een eigen projectje en ik ben nu bezig met de tweede Beta. :) Nu wil ik het hele template systeem herbouwen en zo ook de CSS. Ik wil de CSS nu oproepen door een echo en dat doe ik als volgt:
echo '<LINK REL=StyleSheet HREF="'$standardtheme' . /style.css" TYPE="text/css">';
Ik heb uiteraard de PHP tags gebruikt, maar die staan in het begin van het script en het einde van het script. Dit werkt echter niet. Ik krijg deze error wanneer ik naar het script toe ga waarin dat stukje code staat.
Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in C:\wamppp\www\catalyst\catalyst.php on line 34
Regel 34 is dat stukje script met de echo die ik een paar regels hierboven liet zien. In settings.php staat "$standardtheme" zo:
$standard_theme = "' . $standardtheme . '";
Zou iemand mij kunnen helpen? Bij voorbaat dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:36:29
 
Milo S

Milo S

21/10/2010 15:46:13
Quote Anchor link
Geef eens wat meer script, het lijkt er op dat je ergens toch een ; bent vergeten... Regel 33?
 
Wouter J

Wouter J

21/10/2010 15:48:16
Quote Anchor link
"'$standardtheme'

Hier gaat toch iets mis....

Je begint met ' daarna gebruik je " en '. Daarna ' en je sluit alles af met ".

Wat het moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<link rel='stylesheet' href='$standardtheme/style.css' type='text/css'>";
?>

Je mag nooit dezelfde quotes gebruiken als waarmee je iets aanroept.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

21/10/2010 15:51:37
Quote Anchor link
is het ook niet de bedoeling dat je zoiets altijd oproept in <head> tag? tenzij ik het nu fout heb, dus regel 34 klinkt wel een beetje laat?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/10/2010 16:06:35
Quote Anchor link
@wouter, vars altijd buiten quotes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<link rel="stylesheet" href="'.$standardtheme.'/style.css" type="text/css">';
?>


@robert, volgensmij klopt $standard_theme = "' . $standardtheme . '"; niet helemaal en moet het zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$standard_theme
= $standardtheme;
?>


ook lijkt het mij niet logisch dat als jij $standardtheme gebruikt jij $standard_theme aanmaakt
 
Wouter J

Wouter J

21/10/2010 16:42:29
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 21/10/2010 16:06:35:
@wouter, vars altijd buiten quotes:

Met dubbel quotes toch niet?
 
Jasper DS

Jasper DS

21/10/2010 16:45:32
Quote Anchor link
Wouter de Jong op 21/10/2010 16:42:29:
Vincent Huisman op 21/10/2010 16:06:35:
@wouter, vars altijd buiten quotes:

Met dubbel quotes toch niet?


altijd
 
Robert van der Leest

Robert van der Leest

25/10/2010 21:03:52
Quote Anchor link
Vraag is opgelost. :) Bedankt voor jullie hulp. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.