CSS probleem Explorer vs Firefox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

AstroVersum

AstroVersum

08/04/2007 12:54:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb vorig jaar tabel-opmaak allemaal in css gedaan. Vandaag ben ik er weer mee begonnen, maar ik heb een probleem. Bij firefox zie je een achtergrondafbeelding niet goed.

Zie probleem: http://img133.imageshack.us/img133/1514/csstabellendj0.jpg

CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
.artt {
 border-collapse: collapse;
}

.artk {
 background-image: url('http://website.en/afbeelding');
 color: #FFFFFF;
 font-weight: bold;
 height: 25px;
 text-align: center;
}

.artt td {
 padding: 1px 3px;
}

.artt th {
 font-size: 11px;
 font-weight: bold;
 line-height: 150%;
 padding: 1px 3px;
 text-align: left;
 vertical-align: top;
}

.artt tr.rkop td {
 background: #96C7DE;
 border: 1px solid #003366;
 font-weight: bold;
 text-align: center;
 vertical-align: top;
}

.artt tr.even td {
 background: #BBDFFF;
 border: 1px solid #003366;
 vertical-align: top;
}

.artt tr.onev td {
 background: #D0E1FD;
 border-bottom: 1px solid #003366;
 border-left: 1px solid #003366;
 border-right: 1px solid #003366;
 border-top: 1px solid #003366;
 vertical-align: top;
}


Weet iemand het probleem?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door AstroVersum
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 12:13:33
 
Bart van der veen

bart van der veen

08/04/2007 13:10:00
Quote Anchor link
ik heb dat probleem wel vaker met achtergronden, dan is het precies 1 pixel verschil. mijn oplossing ik maak ff een extra afbeelding die je 1 pixel verschuift en een een css hack voor ff only.

de hack:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//Modern browsers only (not IE 7)
html>/**/body .artk {
   background-image: url('http://website.en/afbeelding_ff');
}

?>
 
AstroVersum

AstroVersum

08/04/2007 13:18:00
Quote Anchor link
Die hack werkt niet :(

Als ik in een tabel geen tr gebruik, heb ik dat probleem niet
 
Dizzy

Dizzy

08/04/2007 13:34:00
Quote Anchor link
AstroVersum schreef op 08.04.2007 12:54:
Hallo,

Ik heb vorig jaar tabel-opmaak allemaal in css gedaan. Vandaag ben ik er weer mee begonnen, maar ik heb een probleem. Bij firefox zie je een achtergrondafbeelding niet goed.

Weet iemand het probleem?


:) bij Internet explorer zie je de achtergrondafbeelding niet goed :) bij FF zit het probleem denk ik niet :D maak je site eerst goed voor FireFox dan komt IE na een tijdje ook erin!
 
AstroVersum

AstroVersum

08/04/2007 13:51:00
Quote Anchor link
CSS is goed, alleen wilt firefox het niet goed weergeven :S
 
M Ypma

M Ypma

08/04/2007 15:05:00
Quote Anchor link
als firefox het niet goed wilt weergeven is per definitie je css niet volgens de standaard... firefox houd zich namelijk aan de standaard
 
AstroVersum

AstroVersum

08/04/2007 16:05:00
Quote Anchor link
Volgens W3C CSS Validator zijn al mijn dingen in het css goed.
 
Baarr

Baarr

08/04/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Heb je dit ergens online staan, dat kijkt en debugged wat makkelijker.
 
AstroVersum

AstroVersum

08/04/2007 16:17:00
 
Baarr

Baarr

08/04/2007 17:03:00
Quote Anchor link
Geef die tabel waar die zonsverduisteingen inzitten eens een vaste breedte (530 net als het plaatje).
 
AstroVersum

AstroVersum

09/04/2007 09:08:00
Quote Anchor link
@Baarr, dat werkt helaas ook niet
 
Dizzy

Dizzy

09/04/2007 09:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//Modern browsers only (not IE 7)
<html>/**/body .artk {
   background-image: url('http://website.en/afbeelding_ff');
}

?>

try this :) denk dat het een typfoutje was van bart van der veen
 
AstroVersum

AstroVersum

09/04/2007 10:01:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /usr/home/pagina.html on line 4
 
Jeroen Langenberg

Jeroen Langenberg

09/04/2007 10:47:00
Quote Anchor link
Dat ziet eruit als een PHP fout :P Nog nooit gezien dat CSS die fouten dropt, kan zijn dat ik ernaast zit.

Geef sowieso je tabel een vaste breedte mee, en geef die afbeelding boven je tabel dan ook die breedte... Werkt dat niet?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/04/2007 10:52:00
Quote Anchor link
Fouten met tabellen en CSS hebben heel vaak te maken met het feit dat browsers inhoud verwachten in een <td>. Als je dus een lege wilt gebruiken voor een hoek, doe het dan zo:

<td class="hoek">&nbsp;<td>

dan staat er in ieder geval een spatie in. Dan je CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    td.hoek {
        padding: 0px;
        margin: 0px;
        line-height: 0px; /* DEZE IS BELANGRIJK! */
    }
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/04/2007 10:53:00
Quote Anchor link
AstroVersum schreef op 09.04.2007 10:01:
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /usr/home/pagina.html on line 4

Dat komt omdat je het voorbeeld van Dizzy letterlijk hebt overgenomen. Die php tags eromheen heeft hij waarschijnlijk gedaan omdat de code dan mooi gekleurd wordt hier op phphulp. Als je dat overneemt moeten die dus weg.
 
AstroVersum

AstroVersum

09/04/2007 21:54:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn, bij mijn tabellen zit in elke td inhoud ;) het probleem ligt aan borders van td. Hoe kan ik dat oplossen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/04/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Ja, dan zou ik een online voorbeeld moeten hebben. Een plaatje alleen, zonder HTML bron is erg lastig zoeken.
 
AstroVersum

AstroVersum

10/04/2007 14:56:00
Quote Anchor link
Zie een paar post naar boven
 
AstroVersum

AstroVersum

16/04/2007 21:37:00
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/04/2007 23:01:00
Quote Anchor link
Bij mij ziet die pagina er hetzelfde uit in IE7 en FF2. Wat is het probleem precies? Als je wat meer moeite doet om duidelijk uit te leggen waar het om gaat, is het een stuk gemakkelijker om je te helpen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.