css verticaal uitlijnen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roberto Beer

Roberto Beer

16/03/2007 19:38:00
Quote Anchor link
Hallo!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

            print('<td width="150" align="center">');
print('<a href="" id="afb"><img src="../images/fotos/thumbs/' . $query['bestandsnaam'] . '" border="0"></a>');
            print('</td>');

?>


Dat is mijn cel binnen een rij. Die cel laat een afbeelding zien die uit de database is gehaald. Ik heb er een <a id> omheen gezet, om een leuk background-color verander effect toe te kunnen passen. Dus als je 'hovert', dat ie van kleur verspringt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

a#afb {
     display:block;
     background:#427542;
height: 100%;

 }

a#afb:hover {
     background:#679a67;
 }

?>


Deze dus. Het probleem is dat ie de plaatjes nu niet meer mooi in het verticale midden uitlijnt, maar helemaal boven. Iemand een oplossing? vertical-align werkt niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 15:00:40
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/03/2007 19:48:00
Quote Anchor link
Deze syntax:

a#afb

is niet correct. Het moet zijn:

#afb a {

}
 
Roberto Beer

Roberto Beer

16/03/2007 19:51:00
Quote Anchor link
Dan werkt ie niet meer
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/03/2007 19:54:00
Quote Anchor link
Als je die <a> tag alleen nodig hebt om de achtergrond van je tabelcel van kleur te laten veranderen zijn er andere manieren. Voor IE kun je aan behaviors denken, of je kunt het met JavaScript oplossen via het mouseover en mouseout event.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/03/2007 21:05:00
Quote Anchor link
het is tog:

.afb a {

}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.