CSS vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JR Wessels Boer

JR Wessels Boer

02/03/2014 15:05:05
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb de volgende vraag.

Dit is mijn orginele code op de website:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="Container">
<div id="ContentBg">
<div id="Header" class="Block">
<div class="Logo">
<a href="/"><img src="/images/logo.png" alt="fiets huren" border="0"/></a>
<br clear="all"/>
</div>


Graag wil ik het zo maken (Zie H1 en Strong regel):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div id="Container">
<div id="ContentBg">
<div id="Header" class="Block">
<div class="Logo">
<h1><strong><?php echo"" . $rowset['headertitel'] . "";?></strong>
<a href="/"><img src="/images/logo.png" alt="fiets huren" border="0"/></a></h1>
<br clear="all"/>
</div>


Helaas als ik bovenstaande toepas dan verplaats mijn hele header zich. Ik gebruik hiervoor de volgende CSS

Code (css)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
#Header {
    clear: left;
    height: 150px;
    margin: 0 auto;
    width: 980px;
    background-color:white;
}


#Header .Logo .reclame{
    float: right;
    width: 468px;
    margin: -50px 0 0 0;
    padding: 5px;
    border: 1px solid #E2E2E2;
}


#Header .Logo h1{
    float: left;
    background: transparent;
    height: 55px;
    margin: 20px 0 0 0;
    color: #393939;
    font-family: trebuchet ms;
    font-size: 35px;
    text-transform: uppercase;
    clear:both;
}

#Header .Logo strong{
    position:absolute;
    top:-999em;
    left:-999em;
    width:0;
    height:0;
    font-size:0;
    line-height:0;
    text-indent:-999em;
    overflow:hidden;
}

 
#Header .Logo h2{
    float: left;
    background: transparent;
    margin: 0 0 10px 0;
    color: #565656;
    font-family: trebuchet ms;
    font-size: 20px;
}


Iemand een idee hoe ik de H1 als losstaande kan toepassen zonder dat effect heeft op al het overige?

[code]-tags toegevoegd. Gelieve in het vervolg al je code tussen [code] en [/code] plaatsen. Alvast bedankt![/modedit]
Gewijzigd op 02/03/2014 15:18:14 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 06:35:04
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/03/2014 18:02:04
Quote Anchor link
Gebruik je HTML5?

Zo nee, dan mag je sowieso maar 1x <h1> op je pagina hebben staan.
Ook lijkt het me dat een plaatje niet thuishoort in een titel.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

02/03/2014 18:32:44
Quote Anchor link
wat heeft H1 met HTML5 te maken Ozzie? Ook is het nog altijd een uitgesproken mening hoevaak je een H1 mag gebruiken, de ene zegt dat je maar 1 keer de H1 mag gebruiken de andere zegt dat je de H1 vaker mag gebruiken. Ik heb hier nog nooit een duidelijk antwoord opgevonden op het web. Zelf gebruik ik idd maar 1 keer de H1 (vaak de titel van de pagina).

Wat betreft je HTML, sorry dat ik het zeg. Dit is echt bagger HTML. Een strong in een H1? Waarom? Dit kun je via CSS doen h1 { font-weight: bold; }... Waarom een div om de logo? Je kunt de a toch een class logo mee geven? border="0" waarom, dit kun je via CSS doen img { border: 0; } etc etc

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div id="container">
    <div id="content-bg">
        <header class="block">
            <a href="/" class="logo" title="WEBSITENAAM | Startpagina">
                <img src="/images/logo-WEBSITENAAM.png" alt="WEBSITENAAM | Startpagina" /></a>
            </a>
        </header>
    </div>
</header>


En gebruik bij het logo de websitenaam, dit is goed voor de SEO.
 
Wouter J

Wouter J

02/03/2014 19:25:36
Quote Anchor link
> wat heeft H1 met HTML5 te maken Ozzie? Ook is het nog altijd een uitgesproken mening hoevaak je een H1 mag gebruiken, de ene zegt dat je maar 1 keer de H1 mag gebruiken de andere zegt dat je de H1 vaker mag gebruiken. Ik heb hier nog nooit een duidelijk antwoord opgevonden op het web. Zelf gebruik ik idd maar 1 keer de H1 (vaak de titel van de pagina).

In HTML5 zijn er de zogehete sectioning elements (<article>, <aside>, <section>, <header>, <footer>) bij gekomen. Voor HTML5 was er maar 1 sectioning element: <body>
H1 staat voor de hoofdtitel in een sectioning element. Er kan maar 1 hoofdtitel zijn en daarom zou je in HTML4.1 (waar er maar 1 sectioning element was die maar 1x mag voorkomen) maar 1 H1 element mogen gebruiken. Aangezien je in HTML5 5 extra sectioning elements hebt gekregen die allemaal een willekeurig aantal keer mogen voorkomen mag je dus ook veel vaker een hoofdtitel van een sectie hebben.

Dit principe heet de "document outline". Zie dit artikel op HTML5doctor voor meer informatie over de verandering. En zie bijv. deze tool om de document outline van jouw HTML bestand te bekijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.