data per datum groeperen/weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koshi koshi

Koshi koshi

06/03/2015 21:27:56
Quote Anchor link
Voor een voetbalclub wil ik alle wedstrijden die er zijn per dag tonen. Nu krijg ik een lijst waar de datum meermaals dezelfde is.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat alles met dezeflde datum gegroepeerd wordt zodat dezelfde datum maar 1 keer weergegeven wordt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
Het resultaat zoals het nu is :
+------+-----+---------+---------+
|datum |uur  |Ploeg1   |  ploeg2 |
+------+-----+---------+---------+
|datum |uur  |Ploeg3   |  ploeg4 |
+------+-----+---------+---------+
|datum |uur  |Ploeg1   |  ploeg3 |
+------+-----+---------+---------+
|datum |uur  |Ploeg5   |  ploeg2 |
+------+-----+---------+---------+

<?php
$result
= $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {
     echo "<table border='1'><tr><th>datum</th><th>uur</th><th>thuisploeg</th><th>&nbsp;</th><th>bezoekers</th></tr>";
    
// output data of each row
     while($row = $result->fetch_assoc()) {
        
    echo "<tr><td>" . $row["datum_NL"]. "</td>";
    echo "<td>" . $row["UUR"]. "</td>";
    echo "<td> " . $row["thuisploeg"]. "</td>";
    echo "<td>-</td>";
    echo "<td> " . $row["bezoekers"]. "</td>";
    echo"         </tr>";
     }

         echo "</table>";
}
else {
         echo "0 results";
}

?>




Het resultaat zoals ik graag zou hebben
+-----+---------+---------+
|          datum(07/03)   |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg3   |  ploeg4 |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg1   |  ploeg3 |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg5   |  ploeg2 |
+-----+---------+---------+
<br>
+-----+---------+---------+
|          datum(08/03)   |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg3   |  ploeg4 |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg1   |  ploeg3 |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg5   |  ploeg2 |
+-----+---------+---------+
<br>
+-----+---------+---------+
|          datum(14/03)   |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg3   |  ploeg4 |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg1   |  ploeg3 |
+-----+---------+---------+
|uur  |Ploeg5   |  ploeg2 |
+-----+---------+---------+
Etc..
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:20:15
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/03/2015 23:17:28
Quote Anchor link
De huidige datum bijhouden in je loop, en een nieuwe tabel beginnen als deze verandert.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$huidigeDatum
= ''; // niks
// ...

while ($row = $result->fetch_assoc()) {
    if ($row['datum_NL'] !== $huidigeDatum) {
        // start nieuwe tabel
        // ...
        // en onthoud nieuwe datum

        $huidigeDatum = $row['datum_NL'];
    }

    // de rest
    // ...

} // einde while
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.