data tussen X en X

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick

Patrick

20/09/2009 13:22:00
Quote Anchor link
Beste leden,

ik wil het volgende doen:

Bezoeker komt op website en de datum van vandaag zet ik in variabel $datumvandaag

Dan wil ik uit de tabel DATA de rijen selecteren die in de kolom DATUM de data van de Maandag t/m de zondag hebben staan, die valt onder $datumvandaag

Dus, voorbeeld:


$datumvandaag = 2009-09-17; (dit is een donderdag)

Nu wil ik dat in tabel DATE alle rijen worden geselecteerd van Maandag 14-09-2009 t/m Zondag 20-09-2009 (omdat dit de data zijn die in de week van $datumvandaag vallen.


Ik heb alleen geen idee hoe ik dit doe?
Iemand tips?

Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk is.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 10:14:59
 
Raymond ---

Raymond ---

20/09/2009 13:28:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar YEARWEEK(). Je hoeft dan ook niet de volledige datum in de variable te zetten, alleen het jaar en weeknr.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond ---
 
Patrick

Patrick

20/09/2009 15:29:00
Quote Anchor link
Okee, dat werkt nu, maar ik kom er echt niet meer aan uit hoe ik het volgende moet doen.

Ik heb een tabel BEDRIJVEN waarin de openingstijden van bedrijven staan.

Op de website heb ik dit:

<tr>
<td width="92"> <p class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $class; ?>
">Maandag:</p> </td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    echo '<td width="130">'.$openvanma.' - '.$opentotma.'</td>';
                                             ?>

</tr>
<tr>
<td width="92"> <p class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $class; ?>
">Disndag:</p> </td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    echo '<td width="130">'.$openvandin.' - '.$opentotdin.'</td>';
                                             ?>

</tr>
<tr>
<td width="92"> <p class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $class; ?>
">Woensdag:</p> </td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    echo '<td width="130">'.$openvanwoe.' - '.$opentotwoe.'</td>';
                                             ?>

</tr>
<tr>
<td width="92"> <p class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $class; ?>
">Donderdag:</p> </td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    echo '<td width="130">'.$openvandon.' - '.$opentotdon.'</td>';
                                             ?>

</tr>
<tr>
<td width="92"> <p class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $class; ?>
">Vrijdag:</p> </td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    echo '<td width="130">'.$openvanvrij.' - '.$opentotvrij.'</td>';
                                             ?>

</tr>
<tr>
<td width="92"> <p class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $class; ?>
">Zaterdag:</p> </td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    echo '<td width="130">'.$openvanzat.' - '.$opentotzat.'</td>';
                                             ?>

</tr>
<tr>
<td width="92"> <p class="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $class; ?>
">Zondag:</p> </td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    echo '<td width="130">'.$openvanzon.' - '.$opentotzon.'</td>';
                                             ?>

</tr>

$openvan en $opentot worden dus uit de tabel bedrijven gehaald.
Dat zijn de standaard openingstijden.

Nou heb ik ook een aparte tabel OPENINGSTIJDEN, hierin worden aparte openingstijden ingevoert, bijvoorbeeld koopzondagen.
Ik gebruik deze query om de aparte openingstijden van de huidige week te selecteren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$dagenAftrek
= date('N')-1;
$dagenOptel = 7-date('N');

$dagBeginWeek = date('Y-m-d',mktime(0,0,0, date('m'), date('d')-$dagenAftrek, date('Y')));

$dagEindWeek = date('Y-m-d',mktime(0,0,0, date('m'), date('d')+$dagenOptel, date('Y')));

$query = "SELECT * FROM openingstijden WHERE datum BETWEEN '".$dagBeginWeek."' AND '".$dagEindWeek."'";
?>


Maar hoe zorg ik nou in bovenstaand lijstje dat de tijden veranderen als de datum in OPENINGSTIJDEN voorkomt en als die daar niet in voorkomt de standaard tijd uit tabel BEDRIJVEN genomen wordt?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2009 15:54:00
Quote Anchor link
Je script in je post is nu niet echt leesbaar. Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.