database maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs

thijs

16/09/2004 19:04:00
Quote Anchor link
kzal wel niet de eerste zijn die het vraagt maar:
hoe maak je een database? :(
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 07:25:32
 
B a s
Beheerder

B a s

16/09/2004 19:06:00
Quote Anchor link
via www.mysql.com
en www.apache.org
en www.php.net
en www.phphulp.nl/php/tutorials/
en daarna www.phphulp.nl/forum
 
Eris -

Eris -

16/09/2004 19:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query(CREATE DATABASE database);
?>

zo uit mijn hoods ;)
 
Rick

Rick

16/09/2004 20:12:00
Quote Anchor link
gaat niet werken zo Jaap ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if( mysql_query('CREATE DATABASE databasenaam') ){
    echo 'Het is gelukt';
}
else{
    echo 'Het is niet gelukt';
}

?>
 
Bram Z

Bram Z

16/09/2004 20:32:00
Quote Anchor link
Als je er niets van snapt zou ik phpMyAdmin gebruiken:

http://www.phpmyadmin.net/home_page/

Alleen de config aanpassen met je db connectie gegevens.
 
Steff   an

Steff an

16/09/2004 20:34:00
Quote Anchor link
of easyphp installeren, dan zit phpmyadmin er bij in zonder install gedoetje.
 
Bo az

Bo az

16/09/2004 20:53:00
Quote Anchor link
greedyxl:
of easyphp installeren, dan zit phpmyadmin er bij in zonder install gedoetje.


Dat raad ik zeer hard af, dan heb je vaak een verouderde PHP versie, en heb je kans dat je dingen fout leert. Wat uiteraard niet de bedoeling is :)
 
Marien xD

Marien xD

16/09/2004 22:07:00
Quote Anchor link
Leer het gelijk goed met de recenste versie want anders ga je ook alles door elkaar heen halen net als ik :(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.