database Microsoft access

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martyn

Martyn

01/03/2009 08:53:00
Quote Anchor link
hallo mensen,
je kan een data base maken met Mysql enzo.
maar ik heb ook keer ergens gelezen dat het kan met Mircosoft Access.
nou is er een poll:
Welke database prefereer jij?

hoe werkt het dan met microsoft access, iemand miss goede uitleg.
en hoe kan je die database uit microsoft dan koppelen in een php script?(hoe verbind je hem dus?)

Martyn!
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 10:59:40
 
Frank -

Frank -

01/03/2009 09:05:00
Quote Anchor link
Je hebt de ODBC-functies nodig: http://nl3.php.net/manual/en/book.uodbc.php

http://www.w3schools.com/PHP/php_db_odbc.asp

Hou wel in de gaten dat Access de nodige beperkingen kent, je kunt maar met een relatief klein aantal concurrent gebruikers aan het werk zijn.
 
Martyn

Martyn

01/03/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Dus je kan beter gewoon Mysql gebruiken?
 
Frank -

Frank -

01/03/2009 10:48:00
Quote Anchor link
Martyn schreef op 01.03.2009 10:43:
Dus je kan beter gewoon Mysql gebruiken?
En nu ga ik slaan!

Hallo, als er hier iemand rondloopt die MySQL vervloekt vanwege volslagen idioot gedrag, dan ben ik het wel. MySQL is ********BEEEEEEEEEEP******** en een bewuste keuze voor MySQL duidt vaak op een totaal gebrek aan kennis. Nee, dus, je kiest nooit vrijwillig voor MySQL, dat doe je jezelf echt niet aan.

Kijk eens naar PostgreSQL of FireBird (beide altijd gratis, pgSQL is alleen bekender) of SQL Server, Oracle of DB2 (er zijn gratis licenties beschikbaar, maar het wordt al snel erg kostbaar). Daarmee kun je goede, snelle en vooral veilige databases bouwen.

MySQL is voor prutsers en voor mensen die deze database van A tot Z opnieuw kunnen opbouwen en compileren. Maar dat zijn er maar weinig.
 
Hipska BE

Hipska BE

01/03/2009 10:48:00
Quote Anchor link
nee, als je alle beperkingen kwijt wil, PostgreSQL..
 
Martyn

Martyn

01/03/2009 10:50:00
Quote Anchor link
dus het beste is gwn om PostegreSQL gebruiken?
en hoe moet je die instaleren ofz iets?
kan iemand dan even een uitleg geven over die PostegreSQL?


Martyn
 
Frank -

Frank -

01/03/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Zie dit topic, daar heb ik de linkjes al ingezet.

Edit: en nog een tutje http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/588/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Martyn

Martyn

01/03/2009 10:54:00
Quote Anchor link
thanks man,
ik ga dan maar deze week ff de tutorial lezen, en dan ff instaleren, en dan in scripts PROBEREN te verwerken.

THANKS
 
Frank -

Frank -

01/03/2009 11:02:00
Quote Anchor link
Wanneer je met PostgreSQL en PHP aan de slag gaat, hou dan ook even de PHP-handleiding bij de hand:
Connectie: pg_connect()
Query uitvoeren: pg_query_params()
Fetchen resultaat: pg_fetch_all()
Foutafhandeling: pg_last_error()
Aantal gewijzigde records: pg_affected_rows()
Hiermee heb je zo'n 99% van de benodigde functionaliteit te pakken.
 

01/03/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Ik denk dat Martyn voorloppig ook nog wel prima met MySQL overweg kan; een gemiddeld gastenboekje heeft echt niet perse PostgreSQL nodig.
 
Frank -

Frank -

01/03/2009 11:51:00
Quote Anchor link
Een gemiddeld gastenboek, of welke willekeurige applicatie dan ook, is eenvoudiger met PostgreSQL te maken dan met MySQL. Waarom? Omdat MySQL data verknalt wanneer je per ongeluk iets fout doet (gebeurt iedereen) en daar geen (bruikbare) foutmeldingen op geeft. Tevens heb je minder functies nodig om een veilig systeem te maken, al ligt dat in dit geval aan de bijbehorende PHP-functies, voor MySQL mag je keer op keer weer aan de slag met mysql_real_escape_string, voor PostgreSQL trap je de variabelen samen met de query in pg_query_params() en klaar ben je. Je hoeft zelf niet/nauwelijks meer aan de beveiliging te denken, dat regelt pg_query_params() wel voor je.

Met 4 functies (pg_affectedP_rows() heb je niet nodig wanneer je het slim aanpakt) heb je de interface met de database klaar. Zo eenvoudig gaat het met MySQL niet worden.

En vergeet niet dat je met PostgreSQL leert omgaan met SQL, met MySQL leer je iets wat regelmatig wiskundig niet eens mogelijk is, bv. het optellen van appels en peren...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT '5 appels' + '3 peren';

Resultaat in MySQL: 8
En wat mag 8 dan voorstellen? 8 appels? 8 peren? Of 8 emmertjes bullshit?

In PostgreSQL krijg je keurig een foutmelding:
Quote:
ERROR: operator does not exist: text + text

En dat klopt ook, 2 stukken tekst kun je niet bijelkaar optellen.

MySQL zuigt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.