database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thom stofberg

thom stofberg

13/03/2009 22:36:00
Quote Anchor link
<input type="text" name="user" size="20">

hiermee kan iemand iets invullen.. maar hoe kan ik deze gegevens in een tabel op mijn db opslaan?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 12:44:19
 
Timen kut

Timen kut

13/03/2009 22:41:00
Quote Anchor link
d.m.v $_POST['user'] te gebruiken.. daarin staat je input
 
Max S

Max S

13/03/2009 22:42:00
Quote Anchor link
Vergeet niet om het veilig in je database te zetten.
Bijv met mysql_real_escape_string()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Max S
 
Bas

Bas

13/03/2009 23:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql
= "INSERT INTO tabel(user) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['user'])."')";
mysql_query($sql);
?>
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

13/03/2009 23:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if(!empty($_POST['blaat'])) {
            $sql = "INSERT INTO tabelnaam (veld1) VALUES ('" . mysql_real_escape_string($_POST['blaat']) . "')";
            mysql_query($sql);
        }
    }

?>

<form action="" method="post">
<input type="text" name="blaat" />
<input type="submit" value="Submit" />
</form>
 
Eddy E

Eddy E

14/03/2009 09:19:00
Quote Anchor link
@ Paradox: controleer wel even of je query is gelukt.
Wellicht staat er een UNIQUE op dat veld en dan kan je die dus niet toevoegen.

Controleer dus ook of het is opgeslagen (en toon dat).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
    {

    if(!empty($_POST['blaat']))
        {

        $sql = "INSERT INTO tabelnaam (veld1) VALUES ('" . mysql_real_escape_string($_POST['blaat']) . "')";
        if(mysql_query($sql))
            {

            echo 'Gegevens zijn opgeslagen';
            }

        else
            {
            if(mysql_errno() == 1062)
                {

                echo 'Deze gegevens zijn al toegevoegd';
                }

            else
                {
                echo 'Fout: ' . mysql_error();
                }
            }
        }

    else    
        {
        echo 'Formulier is niet ingevuld';
        }
    }

?>


<form action="" method="post">
    <input type="text" name="blaat" />
    <input type="submit" value="Submit" />
    </form>


Het is inderdaad redelijk wat code, maar dit kan je ook in een functie zetten.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/03/2009 09:32:00
Quote Anchor link
Lol ik wou gewoon een basic werkend scriptje geven :p niet een uitgebreid met controle en alles er op en er aan XD.. Dat wou ik aan hem overlaten..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.