Databases connectie enzo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/09/2011 17:49:10
Quote Anchor link
Beste,

Ik weet dat dit al een oud onderwerp is maar ik vind het een leuk onderwerp om over te praten en aan de beginnende php'ers hebben er ook wat aan xd...

Ik weet dat er waarscheinlijk nog een aantal van jullie zijn die nog de database afhandelingen en connectie erheen mysql_query() / mysql gebruiken.

Alhoewel de mysql_* nog wel te gebruiken is dadelijk in php6 en nu in php5 het niet meer echt aanteraden is...

Dus nu is mijn vraag wat gebruiken jullie hier allenmaal? (mysqli, PDO, database class, framework, enze...)
Wat zijn jullie ervaringen ermee ? (goed/slecht/kan beter)
Waar kan je welke beter wel of dan wel niet voor gebruiken ?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 07:12:35
 
Martin V

Martin V

13/09/2011 00:40:23
Quote Anchor link
Ik gebruik PDO, MySQL en Smarty. Ben tevreden met hoe het werkt en wat het kan. Maar ik heb nog niet al te veel ervaring en ben mijn vaardigheden telkens nog aan het verbeteren.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

14/09/2011 18:11:45
Quote Anchor link
*bumbje*
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/09/2011 18:40:53
Quote Anchor link

Reactie verwijderd. Wanneer iemand de behoefte heeft om te praten over een bepaald onderwerp om daar meer van te leren is dit toegestaan.
[/modedit]

Toevoeging op 14/09/2011 18:50:11:

Marco PHPJunkie op 12/09/2011 17:49:10:
Alhoewel de mysql_* nog wel te gebruiken is dadelijk in php6 en nu in php5 het niet meer echt aanteraden is...

Oké dan kun je me dat dat ff uitleggen? heb jij ook al meer dan 100 scripts op de mysql extensie?
Gewijzigd op 14/09/2011 19:28:42 door Niels K
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

14/09/2011 19:22:16
Quote Anchor link
is het niet zo dat je ook in php6 gewoon met pdo de mysql kan gebruiken?

omdat dit nu ook al het geval is namelijk in php5
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/09/2011 19:26:51
Quote Anchor link
Quote:
Alhoewel de mysql_* nog wel te gebruiken is dadelijk in php6 en nu in php5 het niet meer echt aanteraden is...

Het gaat mij een beetje om de zin:'in php5 het niet meer echt aanteraden is...
'
Gewijzigd op 14/09/2011 19:31:57 door Niels K
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

14/09/2011 19:33:26
Quote Anchor link
zo is het mijn ook gezegt ja :) dat in php5 mysql niet aanteraden is en dat ik pdo moest gebruiken, nou moet ik zeggen dat het wel lekker werkt hoor met pdo :)

ik kan het je wel AANraden ;) heeft veel meer voordelen ook vind ik
Gewijzigd op 14/09/2011 19:34:08 door Robert dat ben ik
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

14/09/2011 19:46:38
Quote Anchor link
Tuurlijk kan je in php6 gewoon pdo blijven gebruiken.

@Ger
tuurlijk kan je ook gewoon in php6 en nu ook in php5 de mysql_* functies en opties blijven gebruiken maar het is naar mijn idee beter om mysqli of pdo te gebruiken omdat mysql_* verouderd is en niet meer verder ontwikkeld word alleen nog maar kleine beetjes onderhoud.

(bron / leesvoer php.net onderaan)
Gewijzigd op 14/09/2011 19:48:51 door Marco PHPJunky
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/09/2011 09:53:09
Quote Anchor link
Natuurlijk is mysqli beter dan mysql_ , de i staat tenslotte voor improved.
De vraag is ook niet of ik ga toepassen, maar wanneer.

@Robert:
Als je PDO vergelijkt dan moet je het met mysqli doen, en dan is het enige voordeel van PDO dat het database onafhankelijk is.
Dat betekent dus ook dat als je het toepast je de SQL ook daarop moet aanpassen, want: SELECT `field` FROM `table` gaat niet werken in SQLite of MSSQL
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

15/09/2011 10:21:23
Quote Anchor link
@Ger:
Mij is verteld als je meerdere databases wilt kunnen gebruiken is het niet meer is dan meedere database classen te maken met de zelfde methode namen.
alleen elke database class heeft zijn eigen functie maar de methode namen blijven het zelfde.
dus als je sqllite heb blijft de methode functie naam gewoon query() of select()
uiteraard moeten deze query per database kunnen werken omdat de aanroep anders is
hiervoor zou je omdat je weet het is een query misschien alleen de dingen mee te sturen wat je wilt en de query de rest laten doen

eenigste wat je dan doet is alleen de driver in je config file aanpassen
dan is je systeem voor meedere databases toegangelijk.

en mij is verteld dat het veiliger is om met pdo te werken.


Rob.
Gewijzigd op 15/09/2011 10:25:48 door Robert dat ben ik
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

15/09/2011 10:27:41
Quote Anchor link
Dus mysqli is de nieuwe aangeraden methode? Wist niet dat mysql_* deprecated gaat worden.. xP Dan moet ik binnenkort maar eens mijn MySQL class gaan ombouwen, of herschrijven. Ik maak daar nog gebruik van de oudere manieren.. :P
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/09/2011 11:26:26
Quote Anchor link
@Bart:
nope, de standaard mysql extensie blijft ook in PHP6, hij wordt alleen niet meer standaard geinstalleerd. Kijk ook eens op het linkje in Marco's post.

@Rob en iedereen:
Ik wilde er alleen even op wijzen dat als je een db engine onafhankelijk project wilt maken er een hoop andere dingen gaan meespelen, want bv SQLlite heeft heel wat minder functionaliteit dan MySQL of MSSQL.
Persoonlijk vind ik het ver gaan om een webproject db universeel te bouwen, naar mijn mening maak je een db keuze voor je een project begint.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

15/09/2011 12:40:46
Quote Anchor link
@Ger
Daar heb je opzich hellemaal gelijk in maar stel je hebt een klant die een boukhoudings app heeft in asp of anders met een SQL server en ze willen gaan overstappen naar jou app omdat deze beter is dan degene die ze nu hebben in zulke gevallen is het dan heel erg makkelijk als je PDO hebt gebruikt omdat je dan alleen de verbinding hoeft intestellen op SQL server want de opbouw van de query's is hetzelfde ....

Quote:
Two of the most popular back-end data stores Web developers work with today are MySQL and SQL Server. They are fundamentally similar in that both are data storage and retrieval systems. You can use SQL to retrieve data with either because both claim support for ANSI-SQL. Both database systems support primary keys and key indices, so you can also create indices used simply to speed up queries and for constraining input. Further, both provide some form of XML support.
Gewijzigd op 15/09/2011 12:41:32 door Marco PHPJunky
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/09/2011 14:03:48
Quote Anchor link
@Marco
En daarin heb jij ook weer gelijk, maar dan is het nog hoe ver ga je? Pak je er dan ook SQlite bij? want dat kost je een stukje performance want
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Cmd.CommandText = "SELECT matches.MatchTime, matches.Poule, " + _
                          "COALESCE(p1.FullName, matches.Player1) AS p1Name, " + _
                          "IF(matches.IsFinal=0, ROUND(p1.Average * 35 + 3), ROUND(p1.realAvreage * 45 + 4)) AS p1car, " + _
                          "COALESCE(p2.FullName, matches.Player2) AS p2Name, " + _
                          "IF(matches.IsFinal=0, ROUND(p2.Average * 35 + 3), ROUND(p2.realAvreage * 45 + 4)) AS p2car " + _
                          "FROM matches " + _
                          "LEFT JOIN players AS p1 ON p1.PouleSeq = matches.Player1 " + _
                          "LEFT JOIN players AS p2 ON p2.PouleSeq = matches.Player2 " + _
                          "WHERE MatchDate=?MatchDate ORDER BY MatchTime"

gaat niet werken in SQLite. (Alvast mijn excuus dit is toevallig een asp.NET code)
Dus moet je extra dingen aan de clientside (php) doen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

15/09/2011 14:28:45
Quote Anchor link
Dat klopt.. zolang je het op Mysql en SQL-server houd zijn er zo goed als geen problemen en het is voor een ieder persoonlijk hoever hij of zei wilt gaan erin.

alhoewel ik niet inzie waarom je er dan nog sqlight bij zou pakken maar dat kan ook komen omdat ik zelf nog niet echt met sqlight gewerkt hebt maar dan zou ik gewoon de 2 'grootste' pakken...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/09/2011 15:20:20
Quote Anchor link
Die twee zijn ook afdoende als het over php gaat, maar toevallig ben ik met een software project bezig (in Delphi VCL) waar ik wel een SQlite optie in heb omdat ik er nooit zeker van kan zijn dat men de beschikking heeft over één van de twee danwel remote access er toe hebben. En dat probleem in mijn voige post is op te lossen met stored procedures.
Gewijzigd op 15/09/2011 15:20:56 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.