date suffix in het nederlands

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

09/02/2008 22:08:00
Quote Anchor link
Met de functie date("jS",time()); geeft ik het dagnummer en de engelse suffix (st, nd, rd of th) weer. Dus voor vandaag (9feb) is dit 9th. Kan dit ook in het nederlands? Dus 1e, 2de, 3de......, 8ste, 9de etc?
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 05:53:02
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/02/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Dat is niet zondermeer mogelijk met de date() functie van PHP. Je zult daar zelf een functie voor moeten schrijven die bij het juiste getal de jusite suffix teruggeeft...
 
Henk PHP

Henk PHP

10/02/2008 01:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
function dag()
{

$dagnummer = date("j",time());
if($dagnummer == 1)
{

$dagnummer = $dagnummer . "e";
echo $dagnummer;
}

elseif($dagnummer == 8)
{

$dagnummer = $dagnummer . "ste";
echo $dagnummer;
}

elseif($dagnummer >= 20)
{

$dagnummer = $dagnummer . "ste";
echo $dagnummer;
}

else
{
$dagnummer = $dagnummer . "de";
echo $dagnummer;
}
}


dag();

?>


Hij werkt bij mij dus succes ermee :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/02/2008 01:27:00
Quote Anchor link
@Henk: ik zou ervoor kiezen om die functie de waarden gewoon te laten returnen. Op die manier zou je het resultaat ook nog kunnen opslaan in een variabele...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.