Datum naar van y-m-d naar d-m-y

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fol Effe

Fol Effe

14/02/2014 14:07:01
Quote Anchor link
Beste lezers,

ik wil graag de datum notatie van y-m-d naar d-m-y veranderen. Ik heb al gezocht op internet en ook al optie's geprobeerd maar dat werkte niet. Optie's die ik heb geprobeerd:
strftime,
SET lc_time_names = 'nl_NL';

Misschien is er hier iemand die nog een andere optie weet?????
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 02:53:34
 
Michael -

Michael -

14/02/2014 14:09:26
 
Fol Effe

Fol Effe

14/02/2014 14:15:23
Quote Anchor link
Vergeten te vermelden, het is in PHP
 
Michael -

Michael -

14/02/2014 14:21:59
Quote Anchor link
De eerst link dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$date
= new DateTime('2014-02-14');
echo $date->format('d-m-Y');
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/02/2014 14:49:18
Quote Anchor link
Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat DateTime::format geen locale ondersteunt.
 
Fol Effe

Fol Effe

14/02/2014 15:24:17
Quote Anchor link
Bedankt voor de antwoorden, ik ga er mee stoeien. :)
 
Dos Moonen

Dos Moonen

14/02/2014 15:35:27
Quote Anchor link
http://www.php.net/manual/en/datetime.createfromformat.php gebruiken levert iets duidelijkere code op.
 
Fol Effe

Fol Effe

14/02/2014 15:42:41
Quote Anchor link
@Dos Moonen bedankt, ik ga er naar kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.