datum opslaanin datbase

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »
Webmaster Robbe

Webmaster Robbe

03/04/2014 17:00:18
Quote Anchor link
Quote:
mysql_query("INSERT INTO leden (username, password, email, validated, ip, datum )
VALUES ('" . $myusername . "', '" . $mypass1 . "', '" . $myemail . "', '0', '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' '".NOW()."')");


Kan er iemand mee helpen?
Ik moet de datum in de database neer zetten. Tijdens het registreren maar weet niet wat ik fout doe.
Wanneer ik naar de registratie_bevestigen.php ga krijg ik een witte pagina.
Dit stukje code heb ik aangepast.
Gewijzigd op 03/04/2014 17:00:40 door Webmaster Robbe
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 06:56:21
 
- SanThe -

- SanThe -

03/04/2014 17:09:57
Quote Anchor link
NOW() niet tussen quotes.
 
D B

D B

03/04/2014 17:14:10
Quote Anchor link
Volgens mij mis je ook een komma tussen de waardes van Ip adres en de datum now()
 
Webmaster Robbe

Webmaster Robbe

03/04/2014 17:34:20
Quote Anchor link
bedankt. Nu werkt die wel.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 18:32:58
Quote Anchor link
en dan is het nog verstandig om de username te escapen (mysqli_real_escape_string()), net als het mailadres.

Voor een gehasht (toch?) password is dat minder van belang.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/04/2014 18:50:06
Quote Anchor link
Het ligt eraan welke controles je erop uit voert, ook een emailadres hoef je niet te escapen als je dat eerst valideert op geldigheid
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 18:55:46
Quote Anchor link
behalve dan dat een ' in een emailadres niet verboden is.....

http://en.wikipedia.org/wiki/E-mail_address#RFC_specification

Quote:
The local-part of the email address may use any of these ASCII characters.[4] RFC 6531 permits Unicode characters beyond the ASCII range:
* Uppercase and lowercase English letters (a–z, A–Z) (ASCII: 65–90, 97–122)
* Digits 0 to 9 (ASCII: 48–57)
* These special characters: ! # $ % & ' * + - / = ? ^ _ ` { | } ~ (limited support)
 
Webmaster Robbe

Webmaster Robbe

03/04/2014 19:09:14
Quote Anchor link
$myusername=sanitize_a_string($_POST['username']);
$mypass1=sanitize_a_string($_POST['pass1']);
$mypass2=sanitize_a_string($_POST['pass2']);
$myemail=sanitize_a_string($_POST['email']);

Gebeurd hier al, denk ik?
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 21:05:45
Quote Anchor link
geen idee.
sanitize_a_string() klinkt als een zelf geschreven functie die de php functie filter_input() nabootst?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $myusernamen = filter_input(INPUT_POST, 'username', FILTER_SANITIZE_STRING); ?>


Maar wat je daar precies doet?

sowieso vraag ik me af waarom je een password zou moeten sanitizen.
Mogelijk haal je daar een "gevaarlijk" teken als een ' uit de string? Dat lijkt me niet handig, aangezien je dan overal dezelfde speciale handeling op dat password moet uitvoeren, wil de gebruiker met zo'n ' in zijn pass nog in kunnen loggen.

En dan nog:
wat ik hierboven zeg, is dat een ' een geldig teken in een emailadres is.
Dan sanitize jij die ' er uit, zodat je veilig een niet bestaand mailadres opslaat,
of je laat hem staan, maar dan had je toch mysqli_real_escape_string nodig.

Best escape je niet de variabelen ergens buiten het zicht, maar direct in de query. Dan zie je dat het daar zeker gebeurt, en is het niet "ik dacht dat dat 304 regels hoger in het script wel gedaan werd"

Daarnaast "escape" je data voor een database anders dan data die naar het scherm moet, of die naar een ander merk database moet.

Toevoeging op 04/04/2014 11:03:05:

nav je prive bericht met code:

if(trim($_POST['funname'])!=''){
disconnectfromdb();
//redirect naar de index page
echo '<meta http-equiv="refresh" content="0;url=index.php" />';
}

dat werkt niet:
aangenomen dat de robot die string terug krijg en leest: je script stopt niet.
Zet daar een exit(); achter


sanitize_a_string() wordt ergens gedefineerd. Waarschijnlijk in routines.php.

En je doet een controle of de user met die username en dat wachtwoord al bestaat. Zo niet dan maak je hem aan.
Gebruikelijker is het om te controleren of de username al bestaat. Het password laat je daar buiten.
anders heb je straks 10 users met username Pietje. Is niet handig als ze dan besluiten om hun password aan te passen naar 123456
of als een user zijn password kwijt is: welke Pietje?

Verder geldt gewoon wat er op http://wiki.pfz.nl/sqlinjectie staat: overal in de query mysql_real_escape_string toepassen.

Je sanitize-functies kunnen best goed zijn, maar ook evengoed een foutje bevatten.
Dus het kan geen kwaad om gewoon te gebruikelijke escaping toe te passen.

Toevoeging op 04/04/2014 11:07:08:

en natuurlijk: passwords sla je niet plain-text op.

Die hash je minimaal met md5() of met een betere routine.

Dus als een user het wachtwoord ABcd wenst, dan doe jij

$ww = md5('ABcd');
daar komt uit 15d1fa643b0a20e21b87c413c1dd5621

en dus sla je 15d1fa643b0a20e21b87c413c1dd5621 op in het wachtwoord veld.

Wil de gebuiker later inloggen, dan haal je het dan ingevoerde wachtwoord wederom door md5() en kijk je of dát resultaat overeen komt met hetgeen in de db staat.

Voordeel is, dat als er ooit iemand in je database kan kijken, hij niet direct ABcd ziet staan.

Als je dit door hebt, kun je nog uitbreiden met salt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.