Datum probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Paul IJmker

Paul IJmker

13/03/2009 21:43:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een beginnende scripter, alhoewel ik er steeds meer van begrijp zijn er altijd vele vragen. Meestal kom ik er wel achter, een beetje zoeken op het web bijvoorbeeld.
Nu heb ik een database met een datum erinstaan, bijvoorbeeld 28-02-2009. Nou wil ik in een tabel een melding krijgen dat over 2 weken de 28e is. Dus wil ik op 14-02-2009 een melding ontvangen. Hoe kan ik dit het beste in PHP omschrijven. Wie kan we me hier mee helpen? Voor het geval er vragen over komen, ik gebruik voor datum in MySQL de DATE en NIET DE VARCHAR!

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 06:58:09
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2009 21:47:00
Quote Anchor link
Als je het DATE type gebruikt hoe kom je dan aan 28-02-2009? Of is dat dmv de date_format().

Je kunt toch gewoon doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if(date('Y-m-d') == '2009-03-28')
{

// doe iets
}

?>


Wat is je doel overigens? Misschien kunnen we je dan verder helpen.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

13/03/2009 21:51:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een Domein Registratie Systeem. De klant voegt een domein in het systeem. Hier wordt automatisch een datum aan gekoppeld en ook de einddatum. Nou wil ik 2 weken voor die einddatum, een melding krijgen in een tabel dat deze over 2 weken afloopt.

Helaas is jou oplossing niet mogelijk omdat je een waarde geeft. Ik haal de gegevens op uit een database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
- SanThe -

- SanThe -

14/03/2009 05:49:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 13.03.2009 21:43:
Nu heb ik een database met een datum erinstaan, bijvoorbeeld 28-02-2009.

Sorry, dat is geen datum, dat is tekst. Een datum heeft een DATE of een DATETIME veld en heeft een format yyyy-mm-dd en niet anders.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 08:31:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 13.03.2009 21:51:
Ik ben bezig met een Domein Registratie Systeem. De klant voegt een domein in het systeem. Hier wordt automatisch een datum aan gekoppeld en ook de einddatum. Nou wil ik 2 weken voor die einddatum, een melding krijgen in een tabel dat deze over 2 weken afloopt.

Helaas is jou oplossing niet mogelijk omdat je een waarde geeft. Ik haal de gegevens op uit een database.


En wat is het probleem dan? Om er dan een variabele neer te zetten in plaats van statische tekst is toch niet zo moeilijk?
 
Eddy E

Eddy E

14/03/2009 08:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT id, enmeer, nogmeer
FROM tabel
WHERE eind_datum < NOW() + INTERVAL 2 WEEK


Hiermee krijg je wat info uit de records die je een melding wil geven.
Let wel op dat je daarna deze records even 'wijzigt' zodat je weet dat ze al een melding hebben gehad.
Anders ontvangen ze iedere keer een melding.

Dit kan prima met een cronjob.
 
Frank -

Frank -

14/03/2009 09:58:00
Quote Anchor link
Je wilt vast en zeker jaarlijks worden geinformeerd en om dan niet keer op keer weer opnieuw een einddatum te moeten opgeven, is het handiger om op leeftijd te gaan selecteren. Zodra een record weer een (jaartje - 2 weken) ouder wordt, even een melding de deur uit.

In PostgreSQL zou je hiervoor de functie AGE() kunnen gebruiken, in MySQL mag je dit wiel zelf opnieuw gaan uitvinden. Hoewel, hier op PHPhulp komen dit soort vragen, en hun oplossingen, regelmatig voorbij. Google eventjes en het probleem is waarschijnlijk snel opgelost.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

14/03/2009 13:09:00
Quote Anchor link
Misschien zijn PgSQL triggers iets voor?
 
Frank -

Frank -

14/03/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 14.03.2009 13:09:
Misschien zijn PgSQL triggers iets voor?
Een trigger? Je hebt gewoon een SELECT-query nodig die kijkt of een record de leeftijd (heel jaar - 2 weken) heeft.

Triggers worden afgevuurd n.a.v. een INSERT, UPDATE of DELETE en dus niet op een SELECT.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

15/03/2009 12:39:00
Quote Anchor link
Wat doe ik nou verkeerd in het onderstaande stuk code, ik krijg geen foutmelding maar ook geen waarde terwijl er wel 1 moet verschijnen waarvan de datum op morgen staat.


$domein_af = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen ORDER BY DatumTot") or die(mysql_error());
while($domein = mysql_fetch_object($domein_af)){
$ext = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM domeinextenties WHERE ID='". $domein->Domeinextentie ."'"));

$datum = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen WHERE DatumTot < NOW() + INTERVAL 2 WEEK");
if(mysql_num_rows($datum) == 0){


<tr>

<td>". $domein->Domeinnaam .".". $ext->Extentie ."</td>
<td>". $domein->DatumTot ."</td>


</tr>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Paul IJmker

Paul IJmker

19/03/2009 11:37:00
Quote Anchor link
Nog steeds werkt het niet goed. Heeft iemand enig idee wat ik verkeerd doe? Ik heb NOW() veranderd in CURDATE() aangezien ik in MySQL de DATE hanteer.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2009 12:37:00
Quote Anchor link
En wat heb je nu dan al?
 
Paul IJmker

Paul IJmker

19/03/2009 13:19:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.03.2009 12:37:
En wat heb je nu dan al?

Het probleem is dat hij geen waarde geeft. Wanneer ik er een foutcode oplos laat, geeft hij weer dat er niets in de query staat. Weet iemand wat ik verkeerd gedaan heb.

Momenteel heb ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?

$domein_af
= mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen ORDER BY DatumTot") or die(mysql_error());
while($domein = mysql_fetch_object($domein_af)){
$ext = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM domeinextenties WHERE ID='". $domein->Domeinextentie ."'"));

$datum = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen WHERE DatumTot < CURDATE() + INTERVAL 2 WEEK");
if(mysql_num_rows($datum) == 0){


<
tr>

<
td>". $domein->Domeinnaam .".". $ext->Extentie ."</td>
<
td>". $datum->DatumTot ."</td>


<
/tr>

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/03/2009 15:02:00
Quote Anchor link
Het antwoord op al je vragen, staat trouwens ongetwijfeld in deze tutorial
http://phphulp.nl/php/tutorials/3/519/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.