Datum uit MYSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Roy

Roy

03/12/2007 09:38:00
Quote Anchor link
Ik heb de datum op de engelse notatie in de database staan. Nu wil ik de datum op de Nederlandse manier weergeven. Hoe doe ik dat nou in dit script?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$query
= mysql_query("SELECT * FROM gastenboek WHERE status = '1' AND verwijderd = '0' ORDER BY id DESC limit $start, $max") or die (mysql_error());

$num = mysql_num_rows($query);
if (empty($num))
{

   echo "<p>Er zijn geen berichten</p>";
}

else
{
  while ($rij = mysql_fetch_array($query))
  {

   echo "". $rij['naam'] ."". $rij['datum'] ."";
?>


Nu zie je gewoon online staan "Naam 2007-12-03 09:38:26"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 04:42:03
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 09:45:00
Quote Anchor link
Wil je alleen de datum anders op maken, zodat er 03-12-2007 komt te staan?

Gebruik dan gewoon DATE_FORMAT() (een MySQL functie)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/12/2007 09:48:00
Quote Anchor link
Wat versta je precies onder "Engelse notatie" Roy?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/12/2007 09:49:00
Quote Anchor link
SELECT DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS nl_datum FROM tabel;
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 09:50:00
Quote Anchor link
Als het goed is, staat je datum dan ook in een DATETIME veld, toch?
dan is het heel simpel,
moet je gewoon even op zoek naar de manual:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
en dan moet het z'n beetje wel lukken denk ik.
 
Roy

Roy

03/12/2007 09:51:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 03.12.2007 09:48:
Wat versta je precies onder "Engelse notatie" Roy?


Sorry, zal wat duidelijker zijn Jan.

Het staat er nu zo: "2007-12-03"
Maar ik wel het zo: "03-12-2007"
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 09:52:00
Quote Anchor link
Daar is niks engels aan te vinden, dit is een ISO-formaat.

Oplossing is reeds gegeven.

Edit: Waarom echo "" en dan nog wat ander spul? Die 2 quotes zijn volkomen overbodig en kun je beter weglaten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 09:59:00
Quote Anchor link
en als je met de datums wilt rekenen, moet je ze wel in het ISO-formaat houden, anders is dat ook niet meer mogelijk,
daarom geeft DATE deze format mee, zodat je ermee kan dan wat je wilt.
dus je gaat hem pas formatten naar de "normale" datum, zodra je alles hebt berekent.
ik weet trouwens niet of er ook een functie is,
die een formulier, die zo is ingevuld:
28-08-1989, of die hem in een keer kan overzetten naar 1989-08-28.
mischien dat iemand hier een oplossing voor heeft?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 10:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function setdateformat($datum){
  list($day,$month,$year) = explode('-',$datum);
  $dbdate = $year.'-'.$month.'-'.$day;
  return $dbdate;
   }

?>
 
Ivo P

ivo P

03/12/2007 10:45:00
Quote Anchor link
of je gebruikt gewoon STR_TO_DATE() het broertje van de mysql-functie DATE_FORMAT

INSERT INTO tabel
(datumkolom)
VALUES
(STR_TO_DATE('12 03/2007', '%m %d/%Y'))


Waarbij het %-gedeelte aangeeft hoe de datum er uit ziet.
(hier bewust voor een heel raar formaat gekozen)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 10:50:00
Quote Anchor link
en dan zet hij die dus meteen om naar:
yyyy-mm-dd ???
dat is wel handig dan,
heb ik voor niks een hele functie geschreven die het naar een mysql vriendelijke datum maakt =( =P
 
Roy

Roy

03/12/2007 10:51:00
Quote Anchor link
Ik snap wel hoe je die sql maakt, maar hoe moet je het resultaat dan echo'en?
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 10:55:00
Quote Anchor link
print_r($rij); en je ziet direct wat er allemaal in de resultset staat. Wanneer je het voorbeeld van Jurgen gebruikt, zul je ook nl_datum tegenkomen. Daar heb je namelijk de opgemaakte datum ingezet, dat is precies het doel van een de alias.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 10:59:00
Quote Anchor link
in het voorbeeld van Jurgen:

echo $row['nl_datum'] (tussen de brackets en quotes zet je de naam die je via SQL hebt gegeven (de naam die achter AS staat)
 
Roy

Roy

03/12/2007 11:20:00
Quote Anchor link
@ Robert...

dankjewel, dat werkt inderdaad. Maar... hier komt weer een vraagje. Hoe combineer ik dit nou met mijn query zoals in de beginpost? Vervang ik namelijk die query, door die van Jurgen, dan word de titel, bericht enz niet weergeven. Alleen de datum.
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 11:26:00
Quote Anchor link
Dan zul je titel, bericht en andere kolommen die je wilt ophalen, eveneens in het SELECT-gedeelte moeten noemen. Niks bijzonders, het blijft gewoon SQL.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  kolom1,
  kolom2,
  DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS datum_nl
FROM
  tabelnaam
ORDER BY
  datum DESC


Edit: typo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Roy

Roy

03/12/2007 11:41:00
Quote Anchor link
Ik had het ook geprobeerd, maar verkeerd gedaan. Komma's vergeten.. *blush*.

Dankjewel Frank!
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Vandaar dat het overzichtelijk noteren ook zo belangrijk is, dan zie je de komma's staan. Of juist niet...

Het gebeurt mij ook wel eens, vooral bij aanpassingen wanneer er een kolom bij moet komen. Inmiddels weet ik dat ik deze fout regelmatig maak en is dat ook het eerste waar ik naar kijk mocht er een bug in de query zitten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.