ddos

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2016 22:31:51
Quote Anchor link
Hey mensen,

Een DDoS-aanval is die eigenlijk gericht op willekeurige poorten op je server? Of zoeken ze eerst een open poort die ze vervolgens gaan aanvallen?

En stel je zet bijv. je ftp-poort (21) in je firewall op blokkeren (deny). Kan die poort dan nog aangevallen worden via DDoS?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 17:12:36
 
Aad B

Aad B

05/05/2016 22:53:30
Quote Anchor link
Een poort met een service, voornamelijk http, wordt doorgaans belast met honderdduizenden calls. Het kan uiteraard ook op een ftp poort, als de service (firewall) moet "nadenken" over een deny kost dat ook tijd en dus overbelast dat wellicht het systeem bij duizenden aanvragen.
Gewijzigd op 05/05/2016 22:53:55 door Aad B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2016 22:56:59
Quote Anchor link
Ja, maar de druk zal dan op het ervoorliggende netwerk liggen. Zie het als een winkel van de V&D waar 1.000 mensen op elkaar staan te dringen voor een kleine ingang. De straat zal dan niet makkelijk begaanbaar zijn voor anderen. Als je de deur dan sluit (firewall) dan blijft de mensenmassa voor de deur staan.
Gewijzigd op 05/05/2016 22:57:53 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2016 23:15:50
Quote Anchor link
Maar het kan dus niet zo zijn dat mijn firewall een poort (ftp of ssh) netjes blokkeert, en dat door die 'druk' de firewall bezwijkt waardoor er ineens een poort opengaat?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

05/05/2016 23:19:57
Quote Anchor link
Daarbij worden veel aanvallen gedaan op basis van het onderliggende protocol: geen HTTP of FTP of wat dan ook, maar bijvoorbeeld packet sequences binnen TCP (denk aan SYN flooding etc). Ook UDP is een veelgebruikte vector, omdat in tegenstelling tot TCP er geen congestion control aanwezig is. Een kwestie van afvuren, en omdat het stateless is heb je ook geen antwoord om rekening mee te houden. Kort gezegd heb je dus een aantal vectoren. Onder andere de volgende: de applicatielaag (overbelast een server applicatie, bijvoorbeeld http), de netwerkstack (overbelast de packet queues van je OS of voorliggende routers), of iets exotischer: overbelast een service waar je gebruik van maakt (denk hierbij aan DNS of mogelijk zaken als BGP, RIP etc).

Toevoeging op 05/05/2016 23:20:52:

En nee, een poort zal niet vanzelf open gaan, het gebeurt veel eerder dat alle verbindingen uiteindelijk geweigerd worden.

Toevoeging op 05/05/2016 23:23:14:

Misschien is het leuk om je eens in te lezen op een basale HTTP aanval als slowloris, of een broadcast aanval als smurf. Gekoppeld met kennis van in het eerste geval het HTTP protocol, en in het tweede geval netwerkbeginselen als broadcast kun je heel duidelijk zien waar je mee te maken hebt. Slowloris en smurf zijn geen echte DDOS, maar gewoon DOS, maar smurf is in effect wel DDOS, omdat er onbedoeld een hoop antwoorden komen vanaf een complete ip range. Uiteraard is dit niet een aanval die nog langer werkt, maar het laat zien dat de netwerklaag veelzijdiger is dan alleen een doorgeefluik. Het is op verschillende manieren te misbruiken.
Gewijzigd op 05/05/2016 23:28:39 door Ben van Velzen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2016 23:55:41
Quote Anchor link
Ben, dank je voor je uitleg, maar het klinkt allemaal nogal technisch. Ik wil je niet vragen om het allemaal stapje voor stapje uit te leggen (veel te veel werk), maar kun je mij verwijzen naar een simpele online uitleg waarin wordt uitgelegd waar jij het nu over hebt? Ik kan het zelf wel gaan zoeken ... maar aangezien ik niet echt een idee heb waar je het over hebt, ga ik het waarschijnlijk ook niet vinden :-)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/05/2016 00:04:57
Quote Anchor link
Om bij de basis te beginnen (wikipedia heeft in dit geval gelijk):
https://en.wikipedia.org/wiki/Slowloris_(computer_security)
https://en.wikipedia.org/wiki/Smurf_attack

Voor het overige denk ik dat je gewoon naar SYNFLOOD moet kijken (iets dat met syncookies een mitigatie kent). Uiteraard heeft TCP een hoop verschillende opties, en anti congestion methodes. Ook hier kan ik je verwijzen naar wikipedia (liefst in het Engels, omdat dit uitgebreider is).
Verder weet ik zo snel geen online leesvoor, maar ik ga er voor het gemak van uit dat je de definitie van denial of service kent, waarna vanzelf distributed denial of service volgt (denial of service op grotere schaal).

Volg vooral het pad van de lokale machine naar het internet (ARP,BGP/RIP etc). Uit deze zaken kun je allerlei zaken pikken die van invloed zijn op de betrouwbaarheid van een connectie, of met denkwerk zijn te overbelasten.
Het belangrijkste bij mitigatie is dat je weet wat er op welke laag mis kan gaan. Wanneer je dit begrip hebt zul je ook zien dat (vaak duurbetaalde) appliances uitkomst kunnen bieden. Denk hierbij aan patroonherkennende firewalls etc.
Gewijzigd op 06/05/2016 00:21:57 door Ben van Velzen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/05/2016 00:36:55
Quote Anchor link
Oké, thanks. Ik heb me nooit echt beziggehouden met serverbeheer, maar ik vind het wel leuk om er wat meer over te leren (en dus ook over wat er mis kan gaan). Ik zal je linkjes eens gaan lezen. Thanks! ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/05/2016 15:20:39
Quote Anchor link
Het doel van een DDOS-aanval lijkt mij ook lamleggen, niet inbreken.

Dus in plaats van dat je inbreekt in de kluis van de bank blaas je gewoon het hele gebouw op :).
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/05/2016 17:14:44
Quote Anchor link
Of nog liever: de infrastructuur voor het gebouw, zodat niemand meer bij het gebouw kan komen ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/05/2016 21:05:01
Quote Anchor link
Oké, helder. Maar het kan dus niet zo zijn dat als ik met mijn firewall bijv. de SSH-poort dicht heb gezet, dat die onder de druk van een DDoS-aanval ineens bezwijkt en spontaan open knalt? :-)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/05/2016 21:21:11
Quote Anchor link
Het is nu de tweede keer dat je die vraag stelt. Wat leidt je tot de conclusie dat zoiets mogelijk zou zijn?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/05/2016 21:25:39
Quote Anchor link
Geen idee ... dat is waarom ik het vraag :-)
Mijn vraag is simpelweg of iptables solide genoeg is om een poort dicht te (blijven) houden, of dat het wellicht mogelijk is door heel hard aan die poort te rammelen dat alsnog de poort opengaat.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/05/2016 21:30:14
Quote Anchor link
Het zou wel ontzettend vreemd zijn als een poort opeens open vliegt, gezien er juist werk verricht moet worden om verkeer door te laten, zowel op filter niveau als op routing niveau. Simpel gezegd: nee, iptables is niet op die manier te overbelasten. Als dat wel zo was zou het al erg lang niet meer gebruikt worden. Een firewall is iets anders dan een mens, je kunt niet door lang genoeg zeuren opeens een poort openen. Zo werkt het gewoon niet.
Gewijzigd op 06/05/2016 21:30:54 door Ben van Velzen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/05/2016 21:32:02
Quote Anchor link
Oké ... gelukkig maar. Ik ben weer een beetje gerustgesteld ;-)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/05/2016 21:37:27
Quote Anchor link
Uiteraard beveilig je wel verder dan alleen met een firewall, vooral voor het geval je zelf een fout maakt of je specifiekere beveiliging nodig hebt. Je zet immers geen niet authenticerende mailserver op, "want hij is alleen van localhost te benaderen". Kan wel door de server zelf op de lo adapter te laten luisteren, maar dan wordt ontvangen van mail weer zo lastig. En een open relay wil je ook niet. Een simpel voorbeeld, maar het belangrijk om alles van voor tot achter goed geregeld te hebben.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/05/2016 21:40:26
Quote Anchor link
Ik begrijp wat je bedoelt. Ik ben 'van huis uit' geen systeembeheerder, maar ik krijg wel steeds beter door hoe dingen werken, ook mede dankzij o.a. jouw hulp. Ik gebruik Plesk waarin veel zaken standaard al zijn beveiligd, maar ik wil me ook buiten die standaardzaken goed beveiligen. Vergt wat inspanning en motivatie, maar met kleine stapjes komen we er wel :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.