de 10 laatste images opvragen uit een dir

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Lammers

Tom Lammers

11/03/2015 14:24:24
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb en vraag en ik kan het nergens op internet vinden misschien is er hier iemand mij kan helpen.

Ik zoek een php script die de 10 laatste images laat zien op de webpagina.

Ik heb deze gevonden op internet maar hij werkt niet zo als ik wil dat hij werkt


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php  

$filePath
= 'img/';    
$dir = opendir($filePath);  
while ($file = readdir($dir)) {  
    if (preg_match("/\.(png)|(jpg)|(gif)$/i", $file)) {  
        $string[] = $file;  
    }  
}
  
while (sizeof($string) != 0){  
    $img = array_pop($string);  

<
a href="<?php echo "$filePath$img"; ?>"><img border=0 src="<?php echo "$filePath$img"; ?>"></a>
 
}
  
?>


het moet zeg maar zo werken dat hij alleen de laatse 10 NIEUWE images laat zien
Kan iemand mij er bij helpen?

Mvg Tom Lammers
Gewijzigd op 11/03/2015 14:26:34 door Tom Lammers
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:00:23
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/03/2015 15:41:13
Quote Anchor link
Met filemtime() kun je controleren wanneer elk bestand voor het laatst werd gewijzigd. Die tijden sla je op in een array en daarna sorteer je de array erop:

http://stackoverflow.com/questions/3847955/php-display-most-recent-images-from-directory
 
Tom Lammers

Tom Lammers

11/03/2015 17:28:52
Quote Anchor link
De code werkt niet, heeft u misschien een script die wel werkt?
 
Ivo P

Ivo P

11/03/2015 18:17:17
Quote Anchor link
hebben de afbeeldingen een vrije naam, of wordt deze bepaald door de applicatie

(zie vaker van dit soort vragen waarbij allerhande noodgrepen worden toegepast op de file-date, om aan het einde te horen dat de filename gebaseerd is op een id uit een database en gewoon iets als 123.jpg en 124.png is)

---
waar loop je trouwens op vast? het voorbeeld bij stackoverflow gaat over 1 extensie. probeer jij het direct met 3 of 4 tegelijk?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/03/2015 21:44:08
Quote Anchor link
Tom Lammers op 11/03/2015 17:28:52:
De code werkt niet

Wat werkt er dan niet?
Krijg je foutmeldingen?
Heb je zelf nog wat geprobeerd om het wel te laten werken?

Tom Lammers op 11/03/2015 17:28:52:
heeft u misschien een script die wel werkt?

Het is hier geen afhaalbalie ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.