de code`s <br> enzo worden anders....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerben=flash

gerben=flash

12/02/2008 16:46:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een mini cms systeempje... er moet een txt bestand worden kunnen bewerkt zodat deze kan worden ingeladen in flash.... ik maak gebruik van de openwysiwyg editor. Alleen als ik bijvoorbeeld de volgende tekst wil opslaan:

<P>Regel 1</P>
<P>Regel 2<BR>Regel 3</P>

Dan komt er in plaats van dat het volgende:

&lt;P&gt;hallo dit is een test 1e regel&lt;BR&gt;dit de 2e regel met shift enter&lt;/P&gt;<BR>&lt;P&gt;en dit alleen met enter wat dan de 3e regel wordt.&lt;/P&gt;

Alleen op deze manier kan flash het niet meer uitlezen want die snapt alleen code`s zoals <br> en </p>

Weet iemand een oplossing voor dit probleem?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 15:30:14
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

12/02/2008 16:51:00
Quote Anchor link
Welke editor? Een Flash component?

Want dan zul je daar ff naar de instellingen moeten kijken van entity decoding
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/02/2008 17:00:00
Quote Anchor link
Uhm, hoe sla je het op? Je doet bij het opslaan waarschijnlijk htmlentities()..
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 17:01:00
Quote Anchor link
Dus in de uiteindelijke opmaak zie je dus <p> en geen opmaak ofzo?
dan moet je &lt; ff vervangen met ereg_replace ofzp
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/02/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Nee, waarom erge(!)_replace als php daar een functie voor heeft?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

12/02/2008 17:03:00
Quote Anchor link
en waarom achteraf fouten wegwerken? Dit is iets wat je bij de kiem moet smoren! +zwaait met vuist alsof 't 1910 is+
 
Gerben=flash

gerben=flash

12/02/2008 17:05:00
Quote Anchor link
hier hebben jullie de link... kunnen jullie het zelf even proberen... dan begrijpen jullie denk ik wel wat ik bedoel....

http://www.bsa-barneveld.nl/login/editor/upload/

en dan gaat het om TESTJE.PHP

En die veranderd dan home.txt
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/02/2008 17:06:00
Quote Anchor link
Mooi zo.. Je slaat het iig wel goed op met htmlentities(). Maar bij het uitlezen moet je wat toevoegen.. Kijk onder aan bij PHP.Net/htmlentities..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

12/02/2008 17:06:00
Quote Anchor link
Um, bij mij werkt 't hoor.
 
Gerben=flash

gerben=flash

12/02/2008 17:09:00
Quote Anchor link
ja het werkt inderdaad wel... alleen dat asl je

<P>Regel 1</P>
<P>Regel 2<BR>Regel 3</P>

typt.... moet dat ook zo blijven... en dat moet niet worden:

&lt;P&gt;hallo dit is een test 1e regel&lt;BR&gt;dit de 2e regel met shift enter&lt;/P&gt;<BR>&lt;P&gt;en dit alleen met enter wat dan de 3e regel wordt.&lt;/P&gt;
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 17:14:00
Quote Anchor link
Dat werkt toch goed. Zie de file.
 
Gerben=flash

gerben=flash

12/02/2008 17:15:00
Quote Anchor link
nope... want als je de bron van die file kijk... zie je daar dus weer die raare code.... en flash zegt ook dat hij de tekst niet kan vinden.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 17:18:00
Quote Anchor link
Nou, bij mij niet.

Edit: Broncode.
<P>dit is een test...</P>
<P>op regel 2</P>
<P>Regel 1</P>bla bla bla<BR><BR>
<P>Regel 2<BR>Regel 3</P>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 17:22:00
Quote Anchor link
nee idd het werkt gwoon.. wat voor browser heb je?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 17:26:00
Quote Anchor link
Pieter schreef op 12.02.2008 17:22:
nee idd het werkt gwoon.. wat voor browser heb je?

Firefox. Maar dat heeft niks met de browser te maken.
 
Gerben=flash

gerben=flash

12/02/2008 18:11:00
Quote Anchor link
ik heb IE.... maar als ik de bron kijk zie ik dit:

&tekst=
&lt;P&gt;dit is een test...&lt;/P&gt;

&lt;P&gt;op regel 2&lt;/P&gt;

&lt;P&gt;Regel 1&lt;/P&gt;bla bla bla&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;

&lt;P&gt;Regel 2&lt;BR&gt;Regel 3&lt;/P&gt;

&einde
 
Gerben=flash

gerben=flash

12/02/2008 18:12:00
Quote Anchor link
ow wacht.... dit bestand include ik in php trouwens.... om het daarna weer in flash in te laden... zou het er aan liggen dat ik het bestand include
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Dit staat er in Safari:
Quote:
<textarea name="content" style="width: 400px; height: 400px;"><P>dit is een test...</P>
<P>op regel 2</P>
<P>Regel 1</P>bla bla bla<BR><BR>
<P>Regel 2<BR>Regel b3</P> </textarea>

En de html-tags binnen de texteara worden niet geparsed, ze worden gewoon als tekst getoond.

Edit: Ga ook eens valideren...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.