de laatste rij met while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeffrey

Jeffrey

16/04/2006 15:23:00
Quote Anchor link
Hoi mensen,

Hoe kan ik met een while loop het laatste record apart laten weergeven?

Dit omdat ik wil dat hij na elk record een <br> plaatst en daaronder het volgende record, maar bij de laatste niet, omdat er dan een loze lege rij onderkomt.

Bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 13:22:51
 
Willem vp

Willem vp

16/04/2006 15:29:00
Quote Anchor link
Je kan het ook andersom doen: zet een <br> vóór elk record, behalve als het het eerste record is.
 
Jeffrey

Jeffrey

16/04/2006 15:31:00
Quote Anchor link
en hoe kan ik dmv jouw methode de while loop bij het 2e record laten beginnen. :)
 
Willem vp

Willem vp

16/04/2006 15:37:00
Quote Anchor link
Verschillende manieren:

Een methode is om eerst een los record in te lezen en dat apart te verwerken. Daarna komt de while loop.

Deze methode heeft niet mijn voorkeur, omdat je de verwerkingscode 2x moet opnemen. Ik zou daarom gaan voor de vlag-methode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
mysql_query();
$eerste_record = 1;
while (fetch_record())
{
   if ($eerste_record == 1)
   {
      $eerste_record = 0;
   }
   else
   {
      echo '<br/>';
   }
   print_data();
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem vp
 
Jeffrey

Jeffrey

16/04/2006 15:48:00
Quote Anchor link
Het is gelukt. Bedankt voor de hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.