Delete multiple rows

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:18:00
Quote Anchor link
Dmv. checkboxen wil ik meerdere records willen verwijderen. Ik heb op het internet gezocht maar het grote deel is verouderd en werkt niet naar behoren.

Mijn huidige script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
if(isset($_POST['sub_delete'])) {
$sql = "
    DELETE FROM
        gebruikers
    WHERE
        username = '".$_POST['username']."'
";

if(!$res = mysql_query($sql))
{
    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}
elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{
    echo 'U heeft geen leerlingen geselecteerd';
}
elseif(mysql_affected_rows() == 1)
{
    echo 'Er is 1 leerling verwijderd uit de database.';
}
else
{
    echo 'Er zijn '.mysql_affected_rows().' leerlingen verwijderd uit de database.';
}

}

Zou ik met de huidige query het voor elkaar kunnen krijgen of moet het geheel anders?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 06:10:42
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

02/02/2010 20:23:00
Quote Anchor link
Zet je script volgende keer tussen php tags,
Op regel 19 kun je '.mysql_affected_rows().' vervangen door 1.

Voor derest zal hij denk ik wel werken, heb je hem al getest?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:25:00
Quote Anchor link
Het script werkt ook wel alleen maar op 1 rij per keer terwijl ik meerdere checkboxes aanvink.
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 20:44:00
Quote Anchor link
Niet getest maar het zou in grote lijnen zo moeten werken.

$users is de array waar al je te verwijderen namen in staan.

De $delete_where komt in plaats van username = '".$_POST['username']."'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    
    #| " $delete_where " variable aanmaken voor het opslaan van de lijst met de te verwijderen gebruikers.
    
        $delete_where = "username = '".$users[0]."'";

    
    #| Aantal gebruikers tellen.
    
        $delete_count($users);
    
    
    #| Alle te verwijderen gebruikers toevoegen.
    
        for($i = 1; $i <= $delete_count; $i++)
        {

        
        #| Gebruiker toevoegen.
        
            $delete_where .= " OR username = '".$users[$i]."'";
            
        }

    
?>

 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:55:00
Quote Anchor link
Even geprobeerd. Werkt niet

De error's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Notice: Undefined variable: users in *ergensopmijnpc* on line 82

Notice: Undefined variable: delete_count in *ergensopmijnpc* on line 87

Fatal error: Function name must be a string in *ergensopmijnpc* on line 87


Ik gebruik het script zoals hierboven en dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$delete_where = $_POST['username'];
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:00:00
Quote Anchor link
hoe ziet je code er nu uit? Ik denk dat je het verkeerd toepast.
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(isset($_POST['sub_delete'])) {

$delete_where = $_POST['username'];
    
    #| " $delete_where " variable aanmaken voor het opslaan van de lijst met de te verwijderen gebruikers.
    
        $delete_where = "username = '".$users[0]."'";

    
    #| Aantal gebruikers tellen.
    
        $delete_count($users);
    
    
    #| Alle te verwijderen gebruikers toevoegen.
    
        for($i = 1; $i <= $delete_count; $i++)
        {

        
        #| Gebruiker toevoegen.
        
            $delete_where .= " OR username = '".$users[$i]."'";
            
        }

}
[
/code]
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:08:00
Quote Anchor link
Heren, niet zo moeilijk gaan doen he ^^

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?PHP

$Query
=
"
    DELETE FROM
        tabel
    WHERE
        veld
    IN
    (
        "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['checkboxnaam'])) . "
    )
"
;

?>


Natuurlijk ziet je checkbox er dan zo uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="'.$Row['hierhetid'].'" />


Natuurlijk eerst alle id's ophalen uit de database en fetchen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:09:00
Quote Anchor link
Waar heb je het mysql gedeelte gelaten nu? en waar is de $users array met alle gebruikers?

$delete_where = $_POST['username']; waar is dat nu weer goed voor?

@ Mr.Ark Dat ziet er leuk uit morgen zelf eens uit proberen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:15:00
Quote Anchor link
@ Mark

Waarom moeilijk gaan doen met een for loopje en de array tellen?

Als je het dan op die manier doet gebruik dan gewoon foreach().
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:23:00
Quote Anchor link
:p Weet ik, Het was maar een snel getypt voorbeeld.

Ik tel meestal de waardes in de array voor het weergeven van " x van x aantal rijen verwijderd. "
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:33:00
Quote Anchor link
GRRR.

Warning: array_map() [function.array-map]: Argument #2 should be an array in C:\wamp\www\edu\admin\leerling.php on line 87

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in C:\wamp\www\edu\admin\leerling.php on line 87
Er zijn 5 leerlingen verwijderd uit de database.

line 87 is in Mr.Ark zijn voorbeeld lijn 11
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

02/02/2010 21:37:00
Quote Anchor link
$_POST['checkboxnaam'] is geen array,
Je heb je html formulier niet goed, gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]"
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:43:00
Quote Anchor link
Dan maar de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<tr>

<td><input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="<?php echo $row['username']; ?>" /></td>
<td><img src="icons/user.png"></td>
<td><?php echo $row['username']; ?></td>
<td><?php echo $row['naam']; ?></td>
<td><?php echo $row['tvoegsels']; ?></td>
<td><?php echo $row['anaam']; ?></td>
<td><?php echo $row['klas']; ?></td>
<td><img src="icons/user_delete.png"></td>
<td><a href="lln_edit.php?username=<?php echo $row['username']; ?>"><img src="icons/user_edit.png" border="0"></a></td>
<td><img src="icons/text_list_numbers.png"></td>
<td><img src="icons/lock.png"></td>
</tr>

<?php
    }
}


?>

</table>
<br />
<input type="submit" name="sub_delete" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verwijderen" class="delete" />
<input type="submit" name="sub_block" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Blokkeren" class="lock" />
<input type="submit" name="sub_toets" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Toets starten" class="toets" />
</form>
<?php

if(isset($_POST['sub_delete'])) {


$query =
"
    DELETE FROM
        gebruikers
    WHERE
        username
    IN
    (
        "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['checkboxname'])) . "
    )
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{

    echo 'U heeft geen leerlingen geselecteerd';
}

elseif(mysql_affected_rows() == 1)
{

    echo 'Er is 1 leerling verwijderd uit de database.';
}

else
{
    echo 'Er zijn '.mysql_affected_rows().' leerlingen verwijderd uit de database.';
}

}
[
/code]
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:47:00
Quote Anchor link
-> http://phphulp.vindme.nl/demo/multidelete/multidelete.php

Voor de mensen die het ook nog even willen testen, snel even voorbeeldje online gegooid. Let niet op hoe de text beetje slordig wordt weergegeven ^^

Edit:


Je gebruikt de username ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="<?php echo $row['username']; ?>" />


Zet daar het id van de gebruiker neer, je werkt namelijk niet met namen je werkt altijd met id's.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 22:04:00
Quote Anchor link
Ark? kun je even je scriptje in posten / zippen ? ik wil even kijken hoe jij het doet...
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 22:28:00
Quote Anchor link
Bramboos schreef op 02.02.2010 22:04:
Ark? kun je even je scriptje in posten / zippen ? ik wil even kijken hoe jij het doet...


Nee dat is niet mogelijk ^^.

Wat wel mogelijk is, is dat ik een voorbeeld voor je gemaakt heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
<?PHP

# Errors laten zien
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

# Connectie met je database maken
require_once '....';

# Error is false
$Error = false;
# Array voor de berichten
$Message = array();

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of checkbox niet leeg is
    if(empty($_POST['delete']))
    {

        # Geen checkbox aangevinkt
        $Message[] = 'Selecteer A.U.B een checkbox.';
        # Error is true
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of error false is
    if($Error == false)
    {

        # Query uitvoeren
        $aQuery =
        "
            DELETE FROM
                gebruikers
            WHERE
                id
            IN
            (
                "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['delete'])) . "
            )
        "
;
        
        # Resultaat van de query
        $aResult = mysql_query($aQuery);
        
        # Kijken of de query is gelukt
        if(!$aResult)
        {

            # Fout opgetreden in de query
            $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, de fout is: '.mysql_error();
        }

        else
        {
            # Gebruiker(s) succesvol verwijderd
            $Message[] = 'Gebruiker(s) succesvol verwijderd';
        }
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Checkbox Delete</title>
</head>

<body>
<h3>Gebruikers Verwijderen</h3>
<?PHP

# Kijken of er berichten zijn
if(!empty($Message))
{

    # Berichten laten zien
    foreach($Message as $Msg)
    {

        echo $Msg.'<br/>';
    }
}


# Query uitvoeren
$bQuery =
"
    SELECT
        id,
        username
    FROM
        gebruikers
    ORDER BY
        id
    DESC
"
;

# Resultaat van de query
$bResult = mysql_query($bQuery);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$bResult)
{

    # Fout opgetreden in de query
    $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, de fout is: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel gebruikers zijn
    if(mysql_num_rows($bResult) == 0)
    {

        # Geen gebruikers in de database
        $Message[] = 'Er staan nog geen gebruikers in de database.';
    }

    else
    {
        # Begin formulier en tabel
        echo '<form id="form1" name="form1" method="post" action="">';
        echo '<table width="300" border="0">';
        
        # While loop uitvoeren om alle gebruikers te laten zien
        while($Row = mysql_fetch_assoc($bResult))
        {

            echo '<tr>
                    <td><strong>ID</strong></td>
                    <td><strong>Gebruiker</strong></td>
                    <td><strong>Verwijder</strong></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td>'
.$Row['id'].'</td>
                    <td>'
.$Row['username'].'</td>
                    <td><input type="checkbox" name="delete[]" id="delete[]" value="'
.$Row['id'].'" /></td>
                  </tr>
                 '
;
        }

        
        # Formulier, tabel sluiten en verwijder knop laten zien
        echo '<tr><td colspan="3"><input type="submit" name="button" id="button" value="Verwijder" /></td></tr>';
        echo '</table>';
        echo '</form>';
    }
}


?>

</body>
</html>


Lees de code goed door en zorg dat je er iets van op steekt !

Let op: pas zodanig de code aan naar jouw wens.

Succes verder !

Edit:


Typo ^^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

03/02/2010 14:06:00
Quote Anchor link
MOOI, weer wat geleerd en werkend gekregen. Ik vraag me alleen nog af hoe ik het beste de insert query kan doen. Je kunt meerdere rijen tegelijk invoegen maar hoe kun je dat doen met selectbox?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/02/2010 14:11:00
Quote Anchor link
foreach() & array
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

03/02/2010 14:24:00
Quote Anchor link
Oke. nou ik krijg de andere knoppen weer niet werkend.

Hoe kan ik dat het beste doen? Ik wil dat je op de submit knop verwijderen drukt dat die dan de delete query doet op alle aangevinkte checkboxes en bij blokkeren weer een andere query op alle rijen...

Ik doe het nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="submit" name="sub_delete" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verwijderen" class="delete" />
<input type="submit" name="sub_block" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Blokkeren" class="lock" />
<input type="submit" name="sub_toets" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Toets starten" class="toets" />

En die roep ik zo aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_POST['sub_delete'])) {
//delete query
}
if(isset($_POST['sub_block'])) {
//update query
}
if(isset($_POST['sub_toets'])) {
//insert query
}
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/02/2010 15:06:00
Quote Anchor link
Je zou het inderdaad op die manier kunnen doen.

Allerbeste manier is op de volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?PHP

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of er op knop 1 wordt geklikt
    if(isset($_POST['knop1']))
    {

        echo 'Knop 1 aangeklikt';
    }

    
    # Kijken of er op knop 2 wordt geklikt
    if(isset($_POST['knop2']))
    {

        echo 'Knop 2 aangeklikt';
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Knop Test</title>
</head>

<body>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
  <input type="submit" name="button" value="Knop 1">
  <input type="hidden" name="knop1" id="knop1" />
</form>
<form id="form2" name="form2" method="post" action="">
  <input type="submit" name="button" value="Knop 2">
  <input type="hidden" name="knop2" id="knop2" />
</form>
</body>
</html>


Voorbeeld: hier
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.